מזמן לא הייתי אז יש לי שאלה

מזמן לא הייתי אז יש לי שאלה

איך שואלים בעברית צחה משהו כמו "מוישלה הגיע כבר"? ואם כן, איך זה שאי אפשר ל ראות את הסימנים שהוא משאיר? ואם לא עם מי צריך לעשות מה שעושים על מנת שישוחרר? יש כאן ענין של געגועים .. ועוד בתקופת החגים.. זה לא בריא אז איך שואלים את כל זה בעברית צחה?

giba70

New member
מי נשאר?

נשאר חיים, חסר הכרה, גופו ללא ניע נמשה בסירה, ומיד אמבולנס לבית החולים, צינור מים בפניו הכחולים, הגוף מפרפר קצת, יום, יומיים, וביום השלישי - לא משה, לא חיים... (אילתור על חנוך לוין)

בכל זאת מישהו עם תשובה מהימנה?

כי בכל ת"א יש שלטים שכתוב בהם: "עיריית ת"א מברכת את תלמידיה בפרוס שנת הלימודים החדשה", ולי ממש נראה שהשנה נפרשת ולא נפרסת...

Gizmo15

New member
כמובן שבפרוש..../images/Emo28.gif

ציפור פורשת כנפיה ואילו אישה בחנות פורסת פרוסות לחם. אני בטוחה שלא פורסים פרוסות מהשנה החדשה, ולכן סביר להניח שמדובר על השנה החדשה הנפרשת עלינו. בפרוש. מקווה שהסברתי היטב
(אגב, לא 100% בטוחה, אבל מאחר שלא קיבלת מענה, הנחתי שהתשובה שלי טובה מלא-כלום)

מוגג

New member
מובן ש

(כמובן) אין לפירוס שלך על מה לסמוך וכמובן הצורה המקובלת היא "בפרוס". שתי אפשרויות למקור המילה: פרוס - מחצית או מלשון פרהסיה. לפי פירוש א': בפרוס החשנה החדשה - במחצית חודש אלול. לפי פירוש ב': המילה באה מיוונית ומשמעותה כשמכריזים על השנה החדשה בפרהסיה (כמו שנהוג היום לפני ראש חודש). בקיצור ה"פרוס" הוא פרומו לשנה החדשה. לכן תמיד ייכתב בסמך כי הוא הגיע מלשון חכמים שהתעלמו כמעט לגמרי מהשין הסינית. (ואולי זה בכלל קיצור של פרו סמינר?)

Gizmo15

New member
אוקיי.../images/Emo28.gif

קיבלתי. כמובן שאם היית עונה קודם (במקום לתקן שגיאות) לא הייתי צריכה לענות תשובה לא נכונה.

גנגי

New member
יש לי הרבה מה לומר על זה,

ואם תזכירו לי במפגש הפורום שייערך, אי"ה, בקרוב, מתחת לסכך, אומר. ולידיעת המתעניינים - מוישלה אבד בים או בנמל כלשהו, מן הסתם, כי טרם נודעו עקבותיו. מרוב ייאוש קניתי לו השבוע אח מאומץ, שיחובר לאינטרנט רק בשבוע הבא, וששמו בישראל אהרה'לה. ותודה לעדנה חברתי על האפשרות שנתנה לי לפלוש לאינטרנט לרגע קל לפני איבוד השפיות. עוף צלוי: דודה - אנא הודיעיני מתי את באה בשערי ארץ הקודש.

בואי נאמר (תגובה לעוף בגריל)

שלמפגש הפורום לא אגיע אם יערך מתחת לסכך. עם זאת יש סיכוי שתדליקי איתי.במידה ולא אלך בעקבות מוישלה הזכור לטוב ואובד בים או בנמל כלשהו. ותודה לעדנה חברתך גם ממני. כל פלישה תבורך ויבוא אהרה'לה במהרה ובימינו בבריתו של אנטרנטנו. מהיר כן יהיה רצון. שנה טובה ומתוקה.

gelatin

New member
../images/Emo41.gifעוף בגריל../images/Emo160.gif

הטעם עוד נשאר הרבה זמן אחרי
לעומת זאת, להדלקת נירות יש טעם אחר לגמרי....
רק לא ג'לטין

מוגג

New member
משה בתיבה

תקוע בין גבעולי המסוף שבנמל. אבל מסתמנת גיחתו של אהרל'ה חדיש החל בשבוע הבא. אמן כן יהי רצון!

למעלה