מזמן לא הייתי פה ובכל זאת חייבת להודיע |רמקול

lailaein

New member
מזמן לא הייתי פה ובכל זאת חייבת להודיע |רמקול

נולדה עוד ארגנטינאית ונוספה לכל המיליונים רק שבמקרה הזה זאת הבת שלי.
שמה שירי רומינה

לילה!../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo49.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

איזה כיף, אמא לשניים! המון אושר ובריאות לכל המשפחה!!! מתי זה היה? איך היה? היא ממש מתוקה! סלחי לי על הסקרנות...איך זה ללדת בארגנטינה? (הרי הלידה הראשונה הייתה בארץ, נכון?)

lailaein

New member
הבדל גדול ללדת פה לעומת שם

פה לא נותנים לך כלום בבית חולים את צריכה אפילו לקחת את חוט התפירה לקיסרי (מצחיק ועצוב) אין תינוקיה התינוק נשאר צמוד לאמא בחדר אישפוז ועל האמא לדאוג לו לאוכל והחלפת חיתולים ובגדים גם אם היא עברה בדיוק קיסרי ולא מסוגלת לזוז. אבל חייבת לאודות שהצוות הרפואי הדרום אמריקאי הרבה יותר נחמד מהישראלי האחיות לוקחות את התינוקות ועושים להם קוצ'י מוצ'י כאילו הן לא רואות כל יום כמה עשרות כאלה. במקרה שלי חמותי רופאת ילדים בפנסיה שהיתה הרופאה שעשתה את ההתמחות לרוב הרופאי ילדים במרפאה בה ילדתי אז התינוקת שלי זכתה לביקורים של 3 רופאים שונים ביום. בסה"כ היה טוב

לא יאומן!!!

אין לי ניסיון עם קיסרי אבל זה בלתי נתפס עניין החוט... והטיפול בתינוק כשאת אחרי ניתוח, והבגדים... אני זכיתי בצוות נחמד ומקצועי בשתי הלידות אבל בארגנטינה... אין כמו פרוטקציה!!! איזה מזל! איך הגיב הנסיך להולדת הנסיכה?

yaelgro

New member
אני יודעת ב-SWISSO

הבנות מהעבודה מאוד נהנו ללדת. רובם ילדו בקיסרי וכל הזמן יש אחות ואז רק צריך לקרוא לה בשביל עזרה.

yoelmati

New member
מזל טוב גם ממני!

ולגבי מה שתיארת - צריך להסביר שיש הבדל גדול בין אם את יולדת בבי"ח ציבורי לבין הלידה בבי"ח או קליניקה פרטיים. מה המצב ברסיסטנסיה מבחינת קליניקות פרטיות ועד כמה הOBRA SOCIAL מכסה? בכל אופן המצב שתיארת רק מראה את הבדלי המעמדות המוקצנים בארגנטינה. מצד אחד אמהות שיולדות בקליניקה מפוארת בעיר הגדולה ומתלוננות שהמיזוג לא בטמפרטורה הרצויה, מצד שני אמהות שיולדות באיזו בקתה מטונפת שמשמשת כמרפאה של ה-VILLA, כשבקושי יש צוות רפואי מלא (שצריך לכלול לפי הנהלים: רופא+אחות מיילדת+אחות מסייעת+מרדים למקרה הצורך), ובן אדם אחד או שניים צריכים לתפקד כצוות מלא. חוויתי את שני המקרים הנ"ל - וההבדלים באמת מזעזעים. הרפואה המודרנית רלבנטית רק למי שיש כסף.

יואל, יש לי שאלה אליך

כרופא לעתיד. האם דווקא בקליניקות הפרטיות בארגנטינה יוזמים יותר לידות קיסריות ? שמעתי שזה קורה הרבה בברזיל. הרופאים מעודדים לידה קיסרית כי מקבלים יותר כסף... ברור שלא בבתי חולים הצבוריים, אבל מה קורה בפרטיים?

yoelmati

New member
לידה קיסרית

מה שאת אומרת הוא כבר לא בגדר שמועה בלבד, אבל אני לא חושב שכסף הוא הסיבה העיקרית, אלא יותר הרצון להימנע מסיבוכים מיותרים לאם ולתינוק. בקליניקות הפרטיות יש גם הרבה יולדות שכבר סוגרות מראש עם הרופא שלהן שהן רוצות ניתוח קיסרי כדי לא לסבול בלידה. אני באמת רוצה להאמין שלא מדובר רק בכסף, אבל מצד שני זו ארגנטינה.

גם כאן בישראל

התחילה תופעה כזאת שיותר יולדות דורשות קיסרית, גם ללא צורך. אבל מופתעת ממה שאתה אומר: "להימנע מסיבוכים מיותרים". באמת אתה חושב כך? אני חושבת שבקיסרי, כמו בכל ניתוח, עלולים להופיע יותר סיבוכים.והתאוששות מקיסרית קשה וארוכה יותר מלידה רגילה. אני אישית, פחדתי מאוד מקיסרית. תודה לאל ילדתי בלידות רגילות. וכדי להימנע כמה שיותר מכאבים, יש את המלאך הגואל: האפידוראל. בארגנטינה היולדת גם משלמת עבורו?

yoelmati

New member
בכל דרך יש סיכונים

אלא אם כן האולטראסאונד מראה באופן וודאי ש"כל הדברים נמצאים איפה שהם צריכים להיות" (חבל הטבור, מיקום השליה, מיקום התינוק ברחם וכו'), אי אפשר להיות בטוח במאה אחוז שהלידה תעבור בשלום. בניתוח גם יש סיכונים וכמו שציינת לוקח זמן להחלים, אך כעיקרון זוהי פעולה מאוד יעילה וחוסכת בכאב. אפילו ה"מלאך הגואל" שלך, לא כזה בטוח, שתדעי. מרדים לא מיומן יכול בקלות להרדים את הגפיים התחתונות לכל החיים, או במקרה הטוב רק להשאיר את היולדת עם כאבים לתקופה מאוד ממושכת, אם הזריקה ניתנת אפילו בכמה מ"מ של סטיה. אני אמנם בדעה שצריך ללכת בדרך הטבע, וסה"כ המעבר של התינוק דרך הנרתיק רק תורם לו. אך אם אפשר לעזור לכן האימהות שלא תסבלו, ולחסוך סיכונים אפשריים לתינוק, למה לא לעבור קיסרי? טוב, נראה לי שיגענו את החבר'ה פה עם הדיון הזה. המשך בפורום יולדות... מה את אומרת? חחחח

אל תדאג../images/Emo8.gif

יש לי פורום כזה. הייתי סקרנית לדעת מה חושבים על העניין בפקולטה לרפואה בארגנטינה... עדיין מופתעת שאתה כסטודנט לרפואה נוקט בעמדה כזאת. בכל אופן תודה על הסבריך!

lailaein

New member
אני ילדתי ב סנטוריו פרטי

ילדתי במרפאה פרטית השייכת ליהודים ונחשבת לאחת הטובות ביותר ובכל זאת היה עליי להביא חוט מהבית. איפה אתה לומד?

למעלה