מזמן לא הייתי פה, מתחננת לעזרה

nana the first

New member
מזמן לא הייתי פה, מתחננת לעזרה

שלום לכולם, התחלתי לקחת סרוקסט לפני כמה ימים כדי להתגבר על תופעות החרדה, כי הגעתי למסקנה (עם הפסיכולוגית שלי) שכבר עבר מספיק זמן וכנראה שבעצמי אני לא אוכל לצאת מזה. ברגע שהייתי שלמה עם זה, שמחתי מאוד שאולי בעצם נמצא לי הפיתרון. במקביל התחלתי לקחתי קסאנקס פעמיים ביום (לפעמים רק בבוקר, תלוי בהרגשה). לאחר נטילה של רבע כדור סרוקסט במשך שלושה ימים, לקחתי אתמול חצי. התעוררתי לפנות בוקר עם התקף חרדה, כמו ששכחתי שאפשר... זה החזיר אותי אחורה, כי כל התקף כזה הרי מחזיר אותך למעגל הפחד. כמובן שהתייעצתי עם הפסיכיאטר והוא אמר שהוא מעריך שההתקף נבע מפחד פסיכולוגי מהכדור (שאכן קיים אצלי) ולא מסיבה פזיולוגית, שהרי בסך הכל עליתי מרבע כדור לחצי ולא סביר שההשפעה תהיה כ"כ חזקה. אני שומעת מהרבה אנשים שסרוקסט הוא כדור נפלא ואני כ"כ רוצה משהו שיעזור. אנא, אני צריכה לשמוע על חוויות טובות שלכם או של אנשים שאתם מכירים מהכדור כדי להתעודד ולהמשיך לקחת בכל זאת, למרות החשש. תודה מראש ויום נעים.

שלום NANA../images/Emo140.gif

מכירה את הרגשת הפחד מהמצב, מהכדורים ומסיגנון הטיפול, גם אני עברתי את היסורים האלה כיוון שלפני לקיחת הכדורים הללו לא הייתי משתמשת גם לא באקמול, הייתי אנטי כדורים. אבל, גיליתי כמה הוטב לי אחרי, כמה יכולת יש בכדור שיכול לעזור לי להתקדם אל שיגרת חיים נורמלית. אני לא חושבת שסוג הכדור חשוב, יתכן ולך סרוקסט מטיב ולאחר רסיטל, מה שחשוב זה לנסות, להעיז לעזור לעצמך, ראשית זיכרי שאין נזק קיצוני <לרוב אין בכלל> מלקיחת כדורים לאורך של כמה חודשים, נסי את הרגשתך, כך עשיתי אני, כשיצאתי בזכות הכדורים מה"חושך" שהייתי בו, הבנתי שאוכל לסמוך על הרופאים <שכנראה לא סתם השקיעו כל כך הרבה שנים בלימודים> ולהעזר בהן. יום נעים גם לך.. ובהצלחה:)

nana the first

New member
נוצתי

קודם כל, תודה
השאלה היא, האם גם את הרגשת נסיגה כשהתחלת לקחת כדורים? אני מנסה להבין אם כדאי לי להמשיך לנסות ולהסתכן בעוד לילה נוראי כזה, שמתעוררים בו בארבע וחצי בבוקר עם התקף. כי הרי השפעת הכדורים לא תחל לפני שלושה שבועות ועד אז יהיה לי קשה לבחון אם אכן עוזר או לא. בינתיים אמא שלי שיכנעה אותי שההתגברות על הפחד כדאית ולקחתי היום שוב חצי כדור. מצפה לטוב....

NANA../images/Emo141.gif

לא היה לי כל כך לאן לסגת הייתי בתחתית.. כן אני בעד לנסות ואפילו לקבל טיפול תרופתי שיעזור לך עד שהכדורים האלה יתחילו לעבוד, זה מה שאני עשיתי, קיבלתי קסאנגיס.. כל פעם שהרגשתי חרדה או לחץ לקחתי תחת הלשון... זו הייתה עזרה מיידית טובה שגם היום אני משתמשת בה. נסי להבין במקביל את סוג הפחד מהכדור..

NANA ../images/Emo140.gif

נכון שרק לאחר כ 3 שבועות זה מתחיל להשפיע , כדאי מאד לחכות.... ממליץ בחום לחכות בסבלנות - הכדורים האלה מחוללים פלאים לאחר כ 3 שבועות ואת תראי כמה שזה יעשה לך טוב בהדרגה אפילו לאחר כשבועיים כבר....יהיו לך סימנים ראשונים. בהתחלה לקחתי חצי כדור ולאחר כמה זמן עברתי לכדור שלם - ותמיד היתה במוחי המחשבה -" נו, זה לא עובד עליי"..אבל זה לא משהו שאתה ישר מרגיש, זה לוקח זמן. המון בהצלחה ותהיי חזקה אריה

nana the first

New member
תודה על העידוד

אני אשתדל להחזיק מעמד שלושה שבועות. אבל נדמה לי שלא הצלחתי להבהיר את עצמי. הבעיה היא לא שאני לוקחת ולא מרגישה שיפור, אלא שהרגשתי נסיגה. כבר שבועות לא היה לי התקף כמו היום לפנות בוקר. אבל אני אשתדל להיות חזקה ולהמשיך לקחת ולהתגבר על הפחד. יש לי כ"כ הרבה דברים להפסיד אם אני מרימה ידיים, אני חייבת. חיזקתם. תודה

da28

New member
תגובה באיחור

בתור אחת שלקחה בעבר את השילוב הזהה למה שאת לוקחת -ושזה עזר לה מאד והפסקתי -"הבראתי" כבר אחרי חצי שנה -אני ממליצה לך להעזר בסבלנות. אני בנוסף בשלב אחר בחיי עברתי שלב ארוך ומייגע של חיפוש הכדור המתאים ולא אגזים אם אומר שיצא לי לנסות כמעט כל מה שיש. זה שלב קשה וחוויתי בו משברים קשים.אבל בסוף מצאתי את מה שהתאים לי ועזר לי. אז קודם כל סבלנות, ומצד שני גם בלי הרבה נסיון את זו שבסופו של דבר תרגישי מה הכי טוב לך ועוזר לך עם הכי פחות תופעות לוואי. אז תרגישי גם מספיק בטוחה להתייעץ שוב ושוב עם הרופא עד שתמצאי את מה שיקל עליך. חיזקי.

תמיד בתחילת לקיחת הכדורים

יש התגברות של החרדה. מתפלאה שהפסיכיאטר לא אמר לך את זה. זה ידוע. גם אני נטלתי סרוקסאט ובימים הראשונים היו לי התקפי חרדה, נעזרתי בלוריבאן לשם הרגעה. גם קסאנקס מצוין לגיבוי, אבל תהזרי לא להמשיך איתו יותר מידי כי הוא גורם להתמכרות. שלושה, ארבעה שבועות אחרי ההתחלה תרגישי נפלא, אל תוותרי ובשלב זה אין צורך לעבור ולכדור אחר. מחזיקה לך אצבעות ושיעברו הימים הקשים הללו.

ננה ../images/Emo39.gif

את עושה צעד חשוב בלנסות לעזור לעצמך לצאת ממצב שאת מצויה בו כבר המון זמן. קשה לך לעשות את הצעד הזה אבל את עושה אותו בכל זאת כי את מרגישה מחוייבת לעשות הכל כדי לתפקד ולהרגיש טוב יותר, לחיות את החיים שאת רוצה לחיות. החרדה שאת חשה עם תחילת נטילת הכדורים יכולה להיות קשורה להרבה סיבות והטיפול הפסיכולוגי הוא המקום לנסות לברר אותן. תוכלי לנסות לברר מה המשמעות של נטילת כדורים עבורך, מה הפנטזיות שלך סביב זה, התקווה, החששות. אולי יעזור לך לזכור שנטילת הכדורים יכולה להיות שלב בלבד וכלי באמצעותו תוכלי להתקדם למקום בו תרגישי טוב יותר בעתיד גם בלי עזרתם. אני מאחלת לך שתתמידי בדרך שהתחלת בה ומאחלת לך בהצלחה!

nana the first

New member
אין לכם מושג כמה עזרתם ../images/Emo20.gif

עודדתם אותי מאוד, ביחוד כשאני יודעת עכשיו שאכן בימים הראשונים החרדה מתגברת וזה בסדר. החלטתי להיות חזקה, לאזור כוחות ולהמשיך. שלושה שבועות הם כלום זמן, אבל נצח במושגים של חרדה... אני מקווה לחזור כמה שיותר מהר לחיים שהיו לי. תודה לכם שוב על החיזוקים והאינפורמציה, יום נעים.

למעלה