מזמן לא הייתי..

m i c h a l i

New member
מזמן לא הייתי..

עכשיו אני כאן. כי כבר לא יכולה לשמור הכל בפנים.... משהו חייב לצאת קצת החוצה כדי שיהיה אויר לנשימה... לפני חודשיים הוחלט בדיון כי יוכל לראותה פעמיים בשבוע לשעתיים בהשגחה שלי בלבד. שבוע ראשון - הגיע. שבוע שני - הגיע. שבוע שלישי - הגיע פעם אחת. שבוע רביעי - לא בא בכלל. חודש שני - הגיע פעמיים בכל החודש. בעייה שלו , נכון? אז זהו שלא. כי אתמול קיבלתי מכתב מעורך הדין שלו שטוען שאני לא נותנת לו לראות את הילדה וגם מתחמקת מקבלת מזונות.... אתם קולטים....אני מתחמקת מכסף..... זה עוד לא קרה לי. כמובן שמיד הגבתי באמצעות עו"ד שלי... אבל אני שואלת.... יש עוד דיון בעוד חודשיים.... איך השופטת יודעת לאיזה צד להאמין... מי פה השקרן והנוכל ומי דובר אמת.... דיי מתוסכלת וכל כך כועסת... מחכה כבר שייצא מחיי וחייה לתמיד.......

מיכליייייייי

החבל מתרופף , מתרופף, מתרופף , עד שמשתחרר לגמרי. ממש חבל שכך
לפעמים מעשים שנראים סתמיים הם הכוונה של עורכי דין ממולחים מלחתחילה. עורכי דין במשפטי גירושין יכולים להיות הרעה החולה של כל הסיפור. ולהרוס יחסים בין אנשים , שכל מה שהם רוצים זה לא להיות ביחד יותר , אבל לא להיות מסוכסכים. משום מה נדמה לי שעוכרי הדין , פועלים יותר לכיוון הזרמת שמן למדורה. על כך פרנסתם. לפני שאת מאחלת לביתך שייצא מחייה , הייתי מנסה שיחה איתו מלב אל לב, בלי מתווכים , אם את חושבת שהוא יסכים ויהיה מסוגל להיות כן במצב הזה.מתוך מה שאת מכירה אותו מקודם. אולי תוכלו לחסוך לעצמכם גם כעסים וגם כסף ככה? הלוואי וזה לא היה כך , המלחמות האלו. מקווה שבכל זאת המלחמות תהיינה "נטולות" מלחמות עד כמה שניתן. ומה קורה עם העבודה ? מה התפתח מאז?

m i c h a l i

New member
אביגיל יקרה...

לצערי הרב... אין עם מי לדבר... הוא לא איש שיחה.. נוטה לשקר עד שגם הוא כבר מאמין בשקרים של עצמו... אני מאמינה בורכת הדין הזאת...היא ממש לא מנסה ללבות את האוירה.. אבל אולי היא יוצאת דופן... בכל אופן.. מקווה שהכל כבר יגמר.... בקשר לעבודה.... החלטתי לעזוב.. לפתוח דף חדש במקום אחר... אחרי חופשה קצרה עם יסמיני עד ספטמבר..אקח קצת חופש לעצמי...לאגור כוחות.. ולהמשיך הלאה... תודה רבה לכם על התמיכה.... אתם עוזרים לי יותר משתדעו.... רמז: ה מ ו ן. אז מיום ראשון אני בבית איתה..... סופסוף קצת זמן איכות...

לכל דבר יש פתרון

את מתחמקת מלקבל את הכסף? הוא הפקיד את הכסף בחשבון שלך והשיק חזר כי בעלת החשבון מסרבת? יש לו הוכחה שנתן ולא קיבלת? תעבירי מספר חשבון דרך העו"ד ותבקשי שיפקיד שם. נראה אותו מפקיד את הכל ובזמן... ביקורים - לרווחה יש מקומות מסודרים (לא זוכרת איך קוראים להם) שם נפגשים הורים וילדים שיש צורך בהשגחה. את מביאה את הילדה, הוא בא... נפגשים בחדר בנוכחות עובדת סוציאלית. תאמרי לשופטת, שכיון שזו מילה שלו כנגד שלך, את מציעה לקיים את הפגישות הללו במקום כזה, הקרוב ביותר למקום מגוריך. שיהיה מעקב מערכת הרווחה. הוא לא יוכל להאשים אותך אם הילדה מגיעה והוא לא. ותעדכני אותנו כל הזמן... לא לעניין להשאיר הכל עד שאי אפשר כבר.. אנחנו כאן. לפעמים עם אוזן, לפעמים עם לב, לפעמים עם עיצה טובה

m i c h a l i

New member
נאווה ... את פשוט.....

נפלאה.... אין לי מילים.... בדיוק התשובות שרציתי לשמוע.... המון תודה מכל הלב.. אני אכן אאמץ את העצות שלך. בקשר למפגשים... הצעתי את זה בדיון הראשון...אבל השופטת אמרה שיותר טוב לילדה לפגוש את אביה שלא במסגרת כזאת... בדיון הבא אני אעלה את מה שאמרת...כך באמת לא יהיו לו תירוצים... בעצם, תמיד יש לו תירוצים... ויש לאנשים נטייה להאמין לו... אני מקווה שיהיה טוב יותר.... אני מצידי רשמתי ביומן את כל הפעמים בהם הוא בא ולא בא... כולל התירוצים בכל פעם... מקווה שזה יעזור. אין מה לעשות , יש לי עסק עם שקרן כרוני... יהיה בסדר... מרגישה כבר יותר טוב.... ושוב... תודה באמת

העקשנית

New member
היי מיכלי.../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif../images/Emo53.gif../images/Emo35.gif

אני לא מכירה אותך ואת סיפורך האישי. לא יודעת איך באה הילדה לעולם כתוצאה מאהבה או מפנצ´ר. לא מבינה איך אפשר להחליט על סדרי ראייה של שעתיים זה גובל בהתעללות(לשני הצדדים)-מצטערת. מה זה שעתיים? ולמה בנוכחות שלך? את לא סומכת עליו? מה הוא רצה-להיות איתה או לא? ואם רצה יותר-את התנגדת? כי אם כן-בעייה שלך ושל הילדה. לא מבינה למה את רוצה שייצא מחייה. ולידיעתך-יש אפשרות שאב יוותר על האפוטרופסות שלו על הילדה-ואז את לא תובעת ממנו מזונות, אין סדרי ראייה-ואין שום קשר ביניהם. לא ברור לי איך אפשר לקבוע כאלו הסדרי ראייה-ולצפות מגבר נורמאלי שיסכים ויצליח לעמוד בהם. לי לצערי יש נסיון מהצד השני של המתרס, אני יודעת איך הגברים מרגישים. אף גבר ואף אדם לא יכול לפתח רגשות אבהות לילד שהוא אמור לבלות במחיצתו רק שעתיים בשבוע- הגננות והמורות כבר מבלות יותר זמן עם ילדינו. כך-שלמה את מצפה בדיוק? נסי את להיות במקומו.....ואז נראה אותך מדברת.... לגבי המזונות-הוא יכול לטעון מה שרוצה. נאווה ענתה לך. לא הייתי מציעה מפגשים במרכז קשר כי זה נותן הרגשה לא טובה לא לאב ולא לילדים ואין שם אפשרות ליצירת קשר קרוב. הבאתי לך את הצד השני של הסיפור. גם לי יש סיפורים משלי. אני לא באה בקטע של ביקורת אלא רק מנסה להראות לך שלא תמיד מי שחושב שהוא צודק- באמת כזה. אין לי מושג בת כמה הילדה, והאם היא בכלל מכירה את "אבא" שלה. מי דרש את הסדרי הראייה? אם תרצי-תעני-אם לא-אז לא. שיהיה לך בהצלחה. ואשמח לשמוע ממך עוד ולתרום מנסיוני.

עקשניתי!!!

אם את מדברת על "גבר נורמלי"- הרי שאחד כזה יופיע ויבוא לראות את בתו כמה שרק יוכל... מה זאת אומרת- "רק" שעתיים זה לא מספיק טוב לו? לפחות מחמש שעות הוא לא טורח להגיע??. לגבר כזה מלכתחילה אין רגשות אבהיים. דרך אגב, פסיכולוגית אמרה לי פעם שגבר שלא ליווה ותמך והיה שותף לתהליך הריון- קשה לו מאוד ל"התחבר" אח"כ לרגשות הוריים. ככה זה, לא כמונו. מיכלי- טוב שחזרת... ולא טוב לשמור בבטן!! תעדכני ותשמרי פה על קשר!! דרך אגב- איך הילדה מגיבה לכל זה?

העקשנית

New member
חגיתי../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo68.gif

שאלתי את מיכלי שאלות רקע, כי אין לי מושג על מי מדובר, לא מכירה את הרקע של הסיפור שלה, ועדיין חושבת שאם הוא לא היה שותף להריון-כפי שאת כתבת, או שלא מתחבר לילדה ולא רוצה בה-אז יש כאן בעייה לבוא ולדרוש ממנו לראות אותה , ומצד שני-אם רוצים שהוא יהיה איתה בקשר-אז קשר של שעתיים בשבוע זה לא קשר שיכול לגרום למישהו להרגיש אבא. את מבינה אותי? ולגבי רגשות אבהיים-כפי שלא נולדים עם רגשות אמהיים כך לא נולדים עם רגשות אבההים-הרגשות האלו נוצרים בסיטואציות של הורות-ומה שמתארת כאן מיכלי זאת איננה סיטואציה של הורות-מקסימום של ילדה ודוד-לא יותר מזה. זה שהילדה נוצרה מהזרע שלו-לא הופך אותו אוטומאטית ל"אבא" שלה. אם הוא לא מעוניין להתחבר לילדה ורק באים ותובעים ממנו מזונות ואבהות- אני יכולה להבין אותו. ושוב-חסרים לי פרטים כדי לענות לך ברצינות.

m i c h a l i

New member
עקשנית יקרה...

אני יודעת שאת רק מנסה להבין....בהתחלה כשקראתי את הודעתך, נרתעתי מלהסביר...אבל אם זה יעזור לך להבין... אז בבקשה. בתי בת 4 והיא מכירה את אביה. כמו שציינתי בעבר, אנו נשואים כבר 5 שנים. נפרדנו כשהיא היתה בת שנה. הפרידה היתה הדדית. אם תקראי שוב את הודעתי המקורית תשימי לב שאמרתי כי הם נפגשים פעמיים בשבוע. למשך שעתיים. בכל פעם. המפגשים נעשים בהשגחתי בשל העובדה שאינני סומכת עליו. וסיבותיי עמי. עובדה היא שהוא לא התנגד לעניין ואף לא ביקש את אחזקתה או את האפשרות שהיא תהיה במחיצתו בסוף השבוע. למרות שנתנו לו את הזמן איתה, הוא מתחמק בתירוצים. האמיני לי שאני לא רוצה להיות במקומו וגם אף פעם לא אהיה. בקשר למפגשים במרכז קשר... דווקא אאמץ את עצתה של נאווה כי רק כך אוכל להימנע בעתיד ממכתבים כמו ששלח. הוא אינו מתפקד כאב. אף פעם לא מנעתי ממנו בעבר לראותה. או לדבר איתה בטלפון. אבל הוא בוחר שלא לעשות זאת. ההפסד הוא שלו. אין ספק. ולך יקירתי, אני מציעה שלא לקפוץ בהאשמות שווא לפני שאת יודעת את כל הפרטים... יש עוד הרבה שלא סיפרתי אבל מקווה הצלחתי להבהיר לך ולו רק במעט. בכל זאת, תודה על התגובה.

העקשנית

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo39.gif../images/Emo141.gifמיכלי יקרה

אני לא מאשימה אותך עדיין בכלום. כל מה שכתבתי-ניסיתי להקצין את המצב עלמנת לחדד את הדברים. ניסיתי להראות לך צד אחר. אבל עכשיו כשהסברת מעט את המצב, אני יותר מבינה מה קורה.כמובן שלא הכל כי לא סיפרת דבר על האינטרקציות בינך לבינו-ואיך כל זה משפיע/השפיע על יחסו לילדה. כמו גם הסיבות-למה נפרדתם, מי רצה בפרידה , מי עזב את הבית ולמה,וכו´. אני רק יכולה לאמר לך שמנסיוני כשהולכים עם אדם במלחמות וראש בראש משיגים בדיוק את ההיפך.
למרכז קשר מגיעים אנשים שמואשמים בהתעללות בילדיהם.
יש אנשים שמוכנים לבוא לשם גם כאשר הם מואשמים בעלילות שווא, ולו רק בגלל שהקשר עם ילדיהם חשוב להם מאד.
אם בעלך לא מתעלל בילדה, אין שום סיבה שהוא יגיע לשם. ובכלל-נראה לי כי בכלל לא הבנת את מה שניסיתי להעביר לך בכל מה שכתבתי, שרק נרתעת וניסית להתגונן ולהיות צודקת.
זה שאת כותבת שאינך סומכת עליו ושבגלל זה הם נפגשים רק בהשגחתך נשמע לי חמור. מצד אחד אני יכולה להבין אותך ואת חששותיך, אבל מצד שני-אני מכירה מקרה של אבא שהוא חולה נפש, והוא לוקח את הבן שלו לביתו, מטפל בו לבד, הילד ישן אצלו, ואין עם זה שום בעייה.הוא אמנם נעזר גם באמו, אבל לא תמיד.
מה יש לבעלך? הוא חולה? הוא חסר אחריות? הוא מתעלל בילדה? הוא פגע בה פעם?
כי אם הוא לא מסוגל להיות איתה, כייש לו בעייה-ולהיות איתה פירושו גם להיות איתך זה נשמע לי חולני.מצטערת.בטח שבגיל הזה. ותסלחי לי שאני כותבת את זה, את בטח תתפלצי ממני עכשיו. איך הוא יפתח כישורי הורות ואחריות לילדה אם את תמיד איתו שם כגננת?
אין לו איזו אמא, אחות, מישהי שיכולה לעזור לו עם הילדה? ומה בעצם את רוצה-שהוא יעלם מחייה אבל ימשיך לשלם מזונות? ואם הוא חולה או מוגבל-נפשית או שכלית-אז מה פתאם שהוא ישלם? לא הצלחתי להבין-מצטערת,מצד מי בכלל הייתה התביעה, מצידך או מצידו?
אל תקחי אותי באופן אישי, גם אם אני נורא מעצבנת אותך. אני מנסה להראות לך שלדעתי הדרך הזאת לא טובה, לא בריאה, לא הגיונית וכו´.
אמהות לפעמים שוכחות שהילד הוא לא רק שלהן. יש אבות שאכן לא רוצים לטפל בילדים שלהם, כמו האבא של הבת שלי, הוא לא רוצה שום מחוייבות, והוא לא רשום בכלל כאביה. והוא גם לא משלם מזונות.
אי אפשר להכריח מישהו להיות אבא. ואם מנסים להכריח-אז צריך לתת לו את כל האפשרויות,וההזדמנויות ללמוד, לעשות שגיאות-בדיוק כמו לך.עוד לא פגשתי אמא מושלמת, שלא עושה אף פעם טעויות עם הילד שלה.
טוב. בטח עכשיו כבר לא תרצי לענות לי יותר, ותחשבי שאני סתם רעה שלא מבינה ותוקפת אותך, אבל תדעי שזה לא ככה. אני רק מנסה להבין יותר את המצב ואיך הוא נוצר, כי הוא לא מצב בריא.
אני כן יכולה לדמיין מצב שבו האבא של בתי- בגלל שהוא רוצה קשר אתי, משתמש בילדה, כתירוץ להמשך הקשר אתי-ואז, הוא בא כביכול על מנת לראות את הילדה-אבל, בעצם הוא רוצה להיות אתי.ולהיות אתי-פירושו לרצות גם עוד דברים.
אם תשאלי אותו-הוא יגיד לך שהוא לא מסוגל לטפל בילדה, ולכן בעצם הוא לא לוקח אותה אף פעם לבד.והיא תמיד אתי-אין סדרי ראייה.
אם תשאלי אותי-הוא יכול היה לקחת אותה לו רצה, יכול היה להיות איתה לבד, שעה שעתיים, אולי להעזר בבני משפחתו, או להיות איתה בגינה, ופשוט להתאמץ, כי להיות עם ילדים בגיל הזה בהחלט דורש מאמץ.
אז אם-הם "לא יכולים" או "לא מסוגלים" בגלל שהם בעצם לא רוצים-אולי באמת כדאי שלפחות ישלמו כסף עבור שעות הטיפול וההשגחה שלנו עליהן, אבל אם זה נובע מאיזו נכות שלהם-אז????
אז כשאני "תוקפת" אותך, אני בעצם גם מנסה להתעמת עם עצמי בצורה עקיפה, ולראות מה אני עונה ומה את. לכן שוב-אל תכעסי. בסדר?
שיהיה בהצלחה. ואין אף פעם תשובה אחת לכל מצב. צריך לחפש מה הכי טוב לנו ולילדינו. בברכת אור ואהבה
עקשניתה

עקשנית, עקשנית, כמה את עקשנית ../images/Emo6.gif

קודם כל מיכלי אמרה שסיבותיה עימה. זה אומר במילים אחרות: "אני לא רוצה לספר לכם למה אני לא סומכת עליו" אני משוכנעת שהיא הייתה מעדיפה לשים איתו את הילדה לכמה שעות ולהתאוורר. כנראה שהיא לא יכולה. בדיוק כפי שאני לא מרשה לעצמי להפקיר את יהונתן בידי משרד החינוך זאת, למרות שמאות אלפי ילדי ישראל נתונים בידיהם, ולמרות שרוב ההורים יעידו ש"זה לא מזיק להם בכלל" אז סיבותיה עימה. ואם היא כאן איתנו, ורוצה את תמיכתנו, נסמוך עליה שהיא לא עושה זאת "להכעיס". אין ספק שקשה יותר במפגשים בפיקוח. היתרון במרכז קשר, שהוא מאפשר להפריד בין המפגש עם הילד/ים לבין המפגש עם בת הזוג. מיכלי סיפרה לנו על כך שאבי הילדה גם לא בא לפגישות וגם מאשים אותה כמי שמנעה אותם. מדברי מיכל, ניתן להבין שלא כך הוא. כרגע, אנחונ סומכים עליה שאלו הם באמת פני המציאות. כיון שכך, מרכז קשר יכול לנטרל סוג כזה של מניפולציה. לגבייך, אבי בתך בחר גם הוא לנתק קשר. עם זה, אין לי כל כך בעיה (למרות שאני לא מבינה...) הדבר שיש לי בעיה איתו, זו ההתחמקות מלקיחת האחריות. הילדה נולדה ויש לו חלק ביצירתה. הוא חייב לקחת אחריות על מעשיו אחריות = לקחת חלק במימון הוצאות הגידול שלה (כבסיס). אם הוא רוצה מעבר לזה - עוד יותר טוב!! אם לא - לפחות הילדה מקבלת את צרכיה הבסיסיים כמו שצריך. אני לא יודעת למה ויתרת על מזונות בשמה של בתך אני מקווה, שבבגרותה היא תתבע מאביה את מה שמגיע לה אין הריון שקורה ללא רצון יש הרבה הריונות שקורים בגלל אדישות ובריחה מאחריות מי שלא רוצה הריון - לא נכנסת להריון ולא מכניס להריון!!! זה קרה? מישהו רצה או לא לקח אחריות. יש הריון? שני הצדדים חייבים לקחת אחריות, כך או אחרת... מקווה שלא נסחפתי מדי

העקשנית

New member
נאווה החמודה../images/Emo24.gif../images/Emo92.gif ../images/Emo57.gif

אכן מיכלי העבירה לי מה שרצתה במסר, כך שהדברים הובנו היטב. ולגבי הסיפור שלי-אלי התייחסת? כי אם כן-לא הבנת נכון, וגם לא כתבתי כאן כי רציתי התייחסות, אלא רק כי רציתי לשתף את מיכל ולאמר לה שאני מבינה אותה כי.... הסיפור שלי שונה לחלוטין מסיפורה של מיכל. אבי בתי לא בחר להתנתק מבתי, הוא נמצא בקשר כל הזמן, אבל-לא לוקח אחריות עליה, ואין לו הסדרי ראייה. מבחינתי זה בסדר כרגע, כי גם אני אינני סומכת עליו במאת האחוזים,ולכן גם אינני נלחמת איתובכלל או בבתי משפט. לתבוע מזונות? לא שמעתי עדיין על ילדים שתבעו מזונות, מי שמגישה את התביעה היא האם-בשמם. אני רציתי בילדה, ולכן אני זאת שלוקחת עליה אחריות. כרגע לא חסר לי כלום, אבל אין לנו דירה. במידה ויחסר-נמצא את הדרך לקבל מה שמגיע לנו. אני מאמינה בתן וקח. הוא אינו משלם מזונות, אולם משלם בדרכים אחרות, וכשיש לו הוא גם נותן כסף. אני מאמינה שכשישתפר מצבו- אם מצבינו יהיה בכי רע חלילה, הוא יתמוך בנו.ואם לא- אני מאמינה שנמצא פתרון. (לא חייבת לגלות לכם הכל-נכון? על המטמון הסודי שלי אספר לכם רק אם תתנהגו יפה, בסדר?) זהו. מקווה שעניתי לך נאווה.
להשתמע. נ.ב. לכל מי שמעוניין-אני עושה מפות אסטרולוגיות, ופותחת בקלפי הטארות, בתשלום סמלי, כל אחד עלפי יכולתו. אז אתם מוזמנים.

../images/Emo45.gif לא השוויתי את הסיפורים, רק

התייחסתי למה שסיפרת... השלמת מידע חסר: ילדים, בהגיעם לבגרות, יכולים לתבוע את האב. תביעת מזונות היא רטרואקטיבית ליום הלידה. ממה ששמעתי, שמי שטורח, מקבל הרבה הרבה כסף. בכל מקרה, אם הוא בקשר, זה נחמד. אבל הוא נשמע לי כמי שעושה את מה שנוח לו הלי לחשוב לעומק על השלכות מעשיו. בתור אחד שלא לוקח אחריות, לא אתפלא אם הוא יקום יום אחד, וייעלם גם מזה, סתם כי זה לא ממש מתאים לו, פתאום. ואגב, זה בכלל לא חשוב כמה כסף יש לך, המזונות הם לא בשבילך, אלא בשביל הילדה. הם מגיעים לה בזכות. לא רוצה לקרוא לזה מזונות? שכנעי אותו לפתוח תכנית חסכון על שמה או לעשות ביטוח שבו היא המוטבת היחידה ולשלם שם, כל חודש כמה מאות שקלים. ככה, כשהיא תתבגר, יהיה לה קצת כסף מאבא שלה, להתחיל את החיים. מה דעתך?

m i c h a l i

New member
נאווה....../images/Emo24.gif

אין לי מילים מלבד... תודה. מכל הלב... על האמון והעיקר על ההבנה... בהחלט הצלחת לרגש אותי... תודה לך... עם כל הקשיים אני עדיין אופטימית... המצב לא קל... אבל היה יותר גרוע בעבר... ובוודאי שהיה גרוע יותר אם הייתי נשארת איתו. תודה לאל שנתן לי כוח לקום וללכת... נשיקות

../images/Emo24.gif בכייף!!!

לפעמים חשוב לדעת ללכת לפעמים חשוב לדעת לוותר אני בטוחה שתעשי את ההחלטות הטובות ביותר לבתך, ולך אנחנו כאן אם את צריכה לשפוך

למעלה