מזמן לא רשמתי כאן...

מזמן לא רשמתי כאן...

היי בנות, הפעם האחרונה שרשמתי לכן הייתה לפני השקיפות עורפית (לפני חודשיים וחצי בערך) שהייתי בלחץ נוראי לקראתו אבל ברוך ה' הכל עבר בשלום... אין ספק שההריון הזה עובר לי עם לא מעט לחצים וחששות, אומנם אני כבר בשבוע 22 והספקתי לעבור את הסקירה המוקדמת וגם לפני כיומיים את הסקירה המאוחרת וברוך ה' הכל היה תקין אבל מרגישה שהגוף והלב שלי לא נותנים לי מנוח ושקט... רציתי לשאול שאלה ואולי אתן תוכלו לעזור לי, בסקירה המאוחרת שעשיתי לפני כיומיים אומנם הכל היה תקין אך הרופא אמר לי כי העובר מעט גדול (לא אמר לי בדיוק כמה או שאמר ואני לא זוכרת). הוא שאל אם אני או בעלי נולדנו גדולים כי אם לא הוא אמר שהוא חושש לסוכרת הריונית. אני נולדתי 2.5 ובעלי 3.4 אז אני לא חושבת שזה באמת נחשב יותר מדי גדול, אז כמובן שהחשש הוא לסוכרת הריונית. עוד לא עשיתי העמסת סוכר, יש לי עוד בערך שבועיים עד שאצטרך לעשות ובינתיים הרופא אמר לי להפחית בסוכר. האם יש כאן עוד מישהי שהעובר היה גדול אבל בעצם התברר שלא מדובר בסוכרת הריונית? או לחילופין, יש כאן מישהי שסובלת מסוכרת הריונית ויש לה קצת עצות בשבילי? אשמח לתשובות...

לי היתה סוכרת בהריון הראשון

הייתי במעקב אצל דיאטנית, עברתי לתפריט מותאם, קיבלתי מכשיו למדידת סוכר הביתה (4 דקירות ביום). התאזנתי די מהר עם התפריט. אצלי העוברית היתה קצת קטנה לאורך כל ההריון. שמחה שאת כבר בשבוע 22, שיהיה המשך תקין ובידיים מלאות!

סופי87

New member
שאלה

פשוט בדיוק עשיתי סקירה ראשונה, והרופא ראה שהעובר גדול בחמישה ימים. הוא אמר שזה בסדר. ואני די מודאגת.
האם כבר בסקירה הראשונה העובר היה גדול? בכמה ימים?

היי

בסקירה הראשונה לא נאמר לי שהעובר גדול, בסקירה המאוחרת זה פעם ראשונה שהרופא העלה את הנושא

הי

לי היתה סכרת בהריון הראשון שאחרי ההפלות.
את בשבוע שבו אם יש סכרת זה לא סכרת הריון אלא סכרת. סכרת הריון מתפרצת בשבוע 24 לפחות.
את בהריון ראשון?
דווקא מעניין במה הוא גדול ועד כמה?
כי למשל בטן גדולה יכולה להעיד על סכרת. ראש גדול או רגליים גדולות לא.
בינתיים תורידי סוכר לגמרי לגמרי.
לי זה עשה רק טוב ונהנתי מזה מאוד!
אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול

מבקשת להעיר על הערה שלך, אם הבנות2

אמנם אין לי נסיון בעניני סכרת, אבל בטן גדולה יכולה להעיד גם על בטן גדולה ותו לא (בכל ההריונות התקינים שלי, למשל).
זה כמובן בלי להפחית מהצורך של לב שבור13 ושל כל מי שתקרא את השרשור בעתיד - בבירור מקצועי ובהקפדה על דיאטה מותאמת, אפילו מהרגע שעולה חדש, בבחינת לא יועיל - לא יזיק.

אם הבנות2

היי, מדובר בהריון שני לאחר הפלה בשבוע 21. מבחינת בדיקות שעשיתי לא נראה כאילו יש לי סוכרת, הרופא דיבר על חשש לסכרת הריונית רק בגלל הגודל של התינוק אבל הבטן שלי ממש קטנה. תודה רבה על ההתייחסות והתגובה!

שימשיך להיות תקין ובידיים מלאות!!!!

לי יש חשד לסכרת הריון ובנסוף תפקודי כבד גבוהים בהריון.
אז אני גם צריכה לשמור על תזונה ופעילות גופנית.
מאוד קשה!!! מאוד!!
בהריונות אני תמיד נגעלת מאוכל שבד"כ אוהבת.. אז גם ככה אין מה לאכול ועוד בנוסף צריכה להקפיד על תזונה בריאה.. אגב לפני ההריון שמרתי ממש יפה על תזונה ופעילות גופנית.. הכל התפקשש בהריון.
מקווה שאצלך זה יילך ביותר קלות!!

תודה רבה!!

האמת שלא פשוט לי בכלל לשנות את התזונה, במיוחד עם החשקים שלי למתוק חח אבל אני מאוד מאוד משתדלת להפחית ולאכול יותר מאוזן ובריא. תודה רבה על כל האיחולים!! בעזרת ה׳ שתעברי את כל התקופה הזו בקלות, בשיעמום ובידיים מלאות!

למעלה