מזנון בשרי

  • פותח הנושא jod6
  • פורסם בתאריך

jod6

New member
מזנון בשרי

שלום ,הפעם אני בפורום הבשרי וברצוני להתייעץ לגבי אירוח בשרי.כל פעם אני מארחת על טהרת הגבינות ,די נמאס לי בא לי לשנות וחשבתי מזנון בשרי. לא על האש ולא בישולים,קליל לימי הקייץ החמים שנחתו עלינו. אני מאד אוהבת לפנק את החברים שלי ,סלטים מיוחדים מאפים שונים וקינוחים . תודה ויום טוב לכל הגולשים.
 
פירשקי במלית כרוב ונקנקיות

הכנת הבצק 1/2 ק"ג קמח כף שמרים יבשים 1 ביצה מעט מלח 1 כפית סוכר 1/2 כפית פלפל לבן 1/4 1 כוסות חלב פושר/ניתן להשתמש במים 25 גר` חמאה רכה /רבע כוס שמן ההכנה מערבבים את החומרים היבשים מוספים חלב וחמאה ולשים לבצק רך ונעים, שמים בקערה משומנת ומשמנים בעזרת ספרי שמן את הבצק מתפחים עד הכפלת הנפח. מורדים את הנפח בעזרת אגרופים לשים מעט ומתפחים שוב כחצי שעה. מחלקים את הבצק לכ20 כדורים (ליצרת פירשקי גדולים ניתן לעשות קטנים יותר) מרדדים לקוטר של כ 16 סמ שמים מלית סוגרים לחצי עיגול וסוגרים ע"י צביטות נעזרים בקמח בין האצבעות . מטגנים בסיר רחב או מחבת עם שמן בגובה של 4 סמ בערך., עד הזהבה *ניתן לאפות , מורחים בחלבון ביצה ואופים בחום בנוני עד השחמה. מלית כרוב ונקנקיות 2 בצלים קצוצים דק חמאה או שמלאץ חצי כרוב פרוס דק (|אני חותכת על המנדולנה) מלח, פלפל שחור טחון טרי 4 ביצים קשות חתוכות לקוביות גדולות או נקנקיות פרוסות . עוד מליות תמצאי פה
 
רעיונות

פשטידת רועים . סנייה בתבנית גדולה בורקס במלוי בשר/פטריות לחמא בעג'ין פסטרמה תוצרת בית . פלטת נקנקים . פלטת דגים משומרים . סלט פסטה ופסטרמה . מבחר סלטים קובה, סגרים פסטלים(רק מי רוצה לטגן בחום הזה)
 
לגבי סלטים וקינוחים אולי

אני מאוד אוהבת סלט חסה עם גבינה כחולה ופרי, אם הבנתי נכון ואת שומרת כשרות - הייתי הולכת על חסה, פקאנים מסוכרים או אגוזי מלך קצוצים, קלויים עם או בלי טיפה סוכר, פרי (אפרסק, תפוח או אגס הולכים טוב. הייתי מנסה בכיף עם משמש, הוא יתאים גם), ויניגרט טעים. אפשר שעועית בובעס בתחמיץ עם בצל ועשבי תיבול. קינוחים צריכים להיות פרווה? אם כן, סלט פירות ואולי פאי תפוחים עם בצק פריך על בסיס שמן.
 
למעלה