מזרחניקים

מזרחניקים

שאלת תם האם יש כאלו שרוצים להיות מזרחניקים או לא ולמה לא אולי ההסתה נגדם נכנסת כל כך עמוק שגם אחרי שכופרים בכל עדיין מאמינים שהמזרחניקים רעים

התשובה היא זו:

אם תהיה 'מזרחניק' -- תעשה את השקר הכי גדול בנפשך. כי: למה לכסות חלק מן השיער וחלק לא? למה לחכות אחרי בשר כמה שמתחשק ולא שש ממש? למה שיהיה בבית ערוץ 1, 2, ו-10 ולא כבלים? למה לאכול 'רבנות' מפוקפקת ולא טרף מוצהר? למה לחשוף קצת מעל המרפק בסדר, וגופיה לא? אני 'משתגע' כבר שנים איך מזרחניקים מסביר לבניהם מה כן ומה לא. אין שום 'קו' לנפנף בו, חוץ מאשר "אנחנו לא פנאטיים" -- אבל זה לא משכנע... כי ברור שאם אתה מאמין בחובה לקיים מצוות, לא זו הדרך. אז כן. עדיף להיות חילוני.

mister xy

New member
ולמה ? ? ?

למה לחבוש פאה כשזה נראה כמו שיער ? למה לגרוב גרביים שקופות עם חצאית קצרצרה ? למה ללכת לבית כנסת לדבר במקום להתפלל ? למה לרכל על רבנים ועל כל העולם ? למה לשנוא את כל מי ששונה ממך ? למה להפריד בין שחורים ללבנים בין חסידים לליטאים ובין נשים לגברים ? אפשר לחשוב שהחרדים מקיימים את כל המצוות כמו שצריך.

moshe010

New member
גם בציבור החרדי

למה לדבר לשון הרע מותר למה מותר לחסידים לאחר זמן תפילה למה מותר לחסידים להכנס במקווה חמה ולמה לשלם ריבית ולקחת ריבית מהבנק מותר (ההיתר היסקא יותר ממצחיק) ולמה מכירת חמץ מותר ומכירת שדה לגוי בשמיטה אסור ובעניין מה שכתבת על הציבור המזרחיסטי מעיקר הדין מותר לאשכנזים לאכול חלב אחרי בשר אחרי סיום הסעודה מיד לראות טלוויזיה אין שום איסור מעיקר הדין עד אחד נאמן באיסורים ולכן מותר לאכול מרבנות גם אם ידוע שסטסטיסטית יש שם הרבה טרפות(דרך אגב זה קורה גם בהכשרים הכי מהודרים) ובכלל יש הרבה מאוד גוונים אצל המזרחיסטים ויש המרכזניקים שהם דתיים הרבה יותר מרוב הציבור החרדי וההבדל היחיד הוא שהם הולכים לצבא ולאוניברסיטה ולא פוסלים מי שלא מתנהג כמותם

חמוד מאד --- אבל דמגוגי

א) כי החרדי -- על כל מגרעותיו, לפחות שואף לשלמות וכך הוא גם מחנך את בנו. ב) עצם זה שעל כל הדוגמאות שכתבת נכתבו ספרים שלמים (זמן תפילה, מקווה, ריבית, היתר מכירה ומכירת חמץ) מוכיח שאין הנדונים הבאים מצידי דומים לראיה שבאה מצידך... תחשבו קצת...

moshe010

New member
אני חייב להגיב כי אתה חושב ברצינות שיש הבדל

דרך אגב על איחור זמן תפילה ומקווה חמה לא נכתבו ספרים רק נלחשו כמה תירוצים עלובים מאוד נראה לי שאתה לא מכיר את הציבור הדת"ל ואתה מחשיב אותם כמסורתיים שעושים מה שבא להם אז שתדע שיש הרבה מאוד מהם שהם מאוד רצינים ויש להם תשובה לכל הדברים תשובות יותר טובות משל החרדים החרדים מלאו את כרסם בתירוצים עלובים שזה לועג לאינטילגנציה, אני התקוממתי נגד זה והרגשתי את הצביעות עוד לפני שכפרתי כי למה מותר להתפרנס מתורה הרי אסור לעשות מהתורהקרדום לחפור בה וכל התירוצים לא שווים גרוש"דמי בטלה" דמי שמירה" כי יש ראשי ישיבות ומגידי שיעורים שמקבלים אלפי דולרים ובוא נראה כמה הם ירויחו בחוץ כך שכביכול הדמי בטלה שלהם שווה כ"כ הרבה גם התירוץ של דמי בטלה אסור לפי רוב הראשונים למה מותר לגנוב מהמדינה? למה פטורים מהחיוב של האב לבנו ללמדו אומנות? ולמה פטורים מלמדו לשחות? למה לא מקיימים חצי לכם? כידוע ביו"ט יש חיוב לקיים חצי לכם וכדברי הרמב"ם שהיו מתפללים שחרית ואח"כ אוכלים ואח"כ לומדים ומתפללים מנחה(וכל זה נחשב חציו לשם)ואז חצי היום השני היה חציו לכם והיו אוכלים ושותים ומטיילים, והיום לא רק שלא עושים זאת אלא אוסרים זאת למה לא מקיימים את המנהג של בנות ישראל יוצאות בט"ו באב ומחולות ונערי ישראל מסתכלים עליהם ובוחרים לעצמם לבד שידוך? יש עוד רבות אין לי זמן לנסות להזכר בקיצור אתה עדיין שבוי בתיאוריה שהחרדים יותר אמיתיים יותר אותנטיים , והאמת היא שהם יותר שמרניים פנאטים ומתבדלים ותו לא אני בטוח שהחברה היהודית לפני 2000 שנה היתה יותר קרובה לדת"ל מאשר לחרדי עם בכלל נראה לך ששיר השירים אילו נכתב היום גם כמטופארה היה מתקבל? מה נראה לך למה התחילו היהודים לדבר אידיש וללבוש חליפה וכובע? פשוט למדו מהגויים ומהסביבה איפה שהם גרו ! והיום מוכרים לנו שזה שפה קדושה ומלבוש קדוש

התשובה היא זו

למה לכסות חלק מן השיער וחלק לא? להרבה פוסקים לדעת הרשב"א שער היוצא מצמתה מותר (חייבים לכסות רק את שורשי השער). בנוסף עד טפח מותר לגלות גם את שורשי השער. למה לחכות אחרי בשר כמה שמתחשק ולא שש ממש? כי מעיקר הדין אין חובה לחכות אפילו דקה. בפוסקים מבואר שכל אחד ינהג לפי מקומו, למה שיהיה בבית ערוץ 1, 2, ו-10 ולא כבלים? אז שיהיה גם כבלים, כיום בעידן המחשבים הכל זהה. למה לאכול 'רבנות' מפוקפקת ולא טרף מוצהר? רבנות זה כשר מעיקר הדין, עד אחד נאמן באיסורין והולכין אחר הרוב. מעבר לכך, ע"פ ההלכה, אם מצאת חתיכת בשר ברחוב ואת לא יודע אם זה כשר או טרף, אם יש רוב חנויות מוכרות כשר בעיר זו, אפילו אם רוב הבשר הנמכר בעיר זו הוא טרף, מותר לכתחילה לאכול. למה לחשוף קצת מעל המרפק בסדר, וגופיה לא? צניעות זה עניין יחסי, ולכן כיום מותר לכתחילה ללכת עם גופיה. בכל מצב, אמותינו הלכן עם ג'לבייה, אני ממליץ לאשתך להתחיל ללבוש ג'לבייה. למה לחשוף את הפנים בסדר, וגופייה לא? אני 'משתגע' כבר שנים איך מזרחניקים מסביר לבניהם מה כן ומה לא. אני שנים משתגע, איך החרדים מצליחים להסביר לילדיהם שמותר אסור, כאשר בפוסקים כתוב מפורש שמותר. אין שום 'קו' לנפנף בו, חוץ מאשר "אנחנו לא פנאטיים" -- אבל זה לא משכנע... כי ברור שאם אתה מאמין בחובה לקיים מצוות, לא זו הדרך. הקו היחידי שהחרדים מנפנפים בו, אסור אסור אוסר........

answers2

New member
כל הכבוד. ניכרים דברי אמת.

וכמה השלמות "למה לחכות אחרי בשר כמה שמתחשק ולא שש ממש?" אף אחד לא "מחכה כמה שמתחשק" . פשוט לא ייאמנו ההבלים שהרבנים החרדים מלמדים אתכם. ישנם שלושה מנהגים תקפים 6/3/1 וזה בכלל לא קשור לחרדי או דתי לאומי. הולנדי חרדי ממתין שעה, יקה חרדי ממתין 3. וכאמור, מעיקר הדין לא צריך להמתין אפילו דקה, וזו שיטת התוספות , והאיסור והיתר הארוך. "למה לאכול 'רבנות' מפוקפקת ולא טרף מוצהר? " תיכנס לכל מסעדה שיש לה כשרות כפולה ותשאל ותגלה, שכשרויות הבד"ץ הם רק כסף. הכשר של רבנות ירושלים למשל אמין פי אלף מהכשר של בד"ץ העדה החרדית. "למה לחשוף קצת מעל המרפק בסדר, וגופיה לא?" כי זו ההלכה. "אני 'משתגע' כבר שנים איך מזרחניקים מסביר לבניהם מה כן ומה לא." זה מאוד קל. לומדים את ההלכה, מתירים את המותר ואוסרים את האסור. אני לעומת זאת משתגע איך החרדים מלמדים את ילדיהם לא רק לא לראות את העולם החיצוני, אלא להכחיש את ההלכה עצמה בכל מקום שבו יש "חשש" לקולא. "אין שום 'קו' לנפנף בו, חוץ מאשר "אנחנו לא פנאטיים" -- אבל זה לא משכנע... כי ברור שאם אתה מאמין בחובה לקיים מצוות, לא זו הדרך." ברור שיש קו לנפנף בו. אנו נאמנים לתורה ולמצוות כפי שנמסרו לנו ע"י אבותינו , ולא מחליפים אותם בללבוש בגדים מגוכחים והימנעות ממקלחת.

גבעון 1

New member
לגבי גופיה

לגבי גופיה לנשים(אם הבנתי נכון) לא מכיר מזרוחניקית בגופיה, ויש גם לא מעט חילוניות שלא הולכות בגופיה כי זה נראה להם לא מתאים ולא מכןבד... בלי קשר לדת. אני לא נגד גופיה בקיץ, אבל לא רואה את מי שתהיה זוגתי הולכת בגופיה בחוץ...

answers2

New member
גם אני לא מכיר

"מיזרוחניקית" שמסתובבת בחוץ בגופיה. לחרדים יש נטיה להמציא כל מיני דברים.

סוג ב

New member
בקיץ- רק גופיות

העיקר יש שרוולונים בשליף, בשביל הבית ספר של הילדים... והם בטוחים שאני "חרדית"

מתבי6

New member
למה אתה כן והיא לא?

אלא אם תאמר לי שגם בשבילך זה לא מספיק מכובד.

גבעון 1

New member
למה אני כן והיא לא

האמת שאני בקיץ כשעבדתי עבודה פיזית, בהעברת רהיטים הייתי עם גופיה, אבל גם בלי.... לא נראה לי שהיא יכולה לעשות בפרהסיה גם את זה וגם את זה. אבל ברצינות. כנראה חלק מהשמרנות מהבית

מתבי6

New member
כי שם את יכולה

להישאר בסביבה קצת דומה למה שהורגלת ובכל זאת לחפף בלי גבול. דבר נוסף, מצד אחד החינוך שלהם הוא יחסית בסדר ואין להם שיגעונות בראש, בכל אופן לחלקם

moshe010

New member
המזרחניקים כחברה זה אחלה חברה

מצד אחד יש שם אכפתיות לאחר והם עושים הרבה חסד ועוזרים לחלשים יש שם חינוך לעזרה באופן יוצא דופן אפילו ביחס לחרדים, הם לוקחים טרמפים כמעט תמיד ןמצד שני הם לא חודרים לפרטיות ומרשים לפרט מרחב רחב להתנהג כמו שהוא רוצה

מזרוחניקים הם גויים ברשות התורה

אין להם שום קו או עמדה בחיי הדת. אצלם הכל פרווה.... יש להם תורה משלהם... התורה שלהם אומרת. עשה מה שנוח לך. אבל הכל עם כיפה... מעבר לכך אין לנו שום רצון להיות מזרוחניקים כדי לנקות את הייסורי מצפון. ולהתחבאות מאחורי מסווה "הדתי לאומי" מצפונינו נקי ושלם. אמונתינו היא אחת בלבד!!! חיה ותן לחיות!!!

mister xy

New member
רואים שאתה לא מכיר אותם

הציבור הדת"ל מורכב מהרבה זרמים החל מחפיפניקים ומסורתיים וכלה במרכזניקים חניוקים וצדיקים אמיתיים שיש לחרדים הרבה מה ללמוד מהם.

למעלה