מזרן אורטופדי?

Dandan Shir

New member
מזרן אורטופדי?

שלום רב לכם, שמחתי מאד לגלות את הפורום הנפלא הזה וקישוריו השונים. בשבוע ה- 21 להריון נתגלה אצל העובר (בת) קלאב פוט בשתי כפות הרגליים. במהלך ביקור בארץ (אני לומדת בחו"ל) המליץ לי פרופ' וינטרוב על שיטת פונזטי. סוף סוף גילינו כאן לשמחתנו רופא שמטפל בשיטה זאת (במרחרק של 140ק"מ ממקום מגורינו). אני בשבוע ה- 31 להריוני ומתחילה להתכונן לקראת הלידה, האם ידוע לכם על המלצה כלשהי בדבר מזרן אורטופדי לתינוק?

אינה ו

New member
היי דנה

אני לא בטוחה שאת זוכרת, נפגשנו אצל פרופ' ווינטרוב בייעוץ. גם אני בהריון שבוע 28, בן עם ק"פ דו צדדי. שמחתי לשמוע שמצאת רופא שמטפל בשיטת פונזטי. לשאלתך, חקרתי הרבה על ק"פ והטיפול בו ואף פעם לא שמעתי על מזרן מיוחד. בכל מקרה כדאי לקנות מזרן טוב שעומד בתקנים של מכון התקנים. לא נראה שיש צורך להשקיע מעבר לכך אלא אם כן תקבלי המלצה ספציפית מהאורטופד של הפשושה שלך. שמחתי לשמוע ממך. מאחלת לך המשך הריון מוצלח ולידה קלה!

Dandan Shir

New member
שלום אינה

בוודאי שאני זוכרת אותך. זה היה יום מאד אינטנסיבי לשתינו עם המון רשמים. אני מאד אשמח להיות איתך בקשר! תודה רבה על האינפורמציה בנוגע למזרן. אנחנו נערכים לקראת בואה של הקטנה, וזה כייף גדול. אני מאחלת גם לך הרבה נחת והנאה בתקופת ההיריון ולידה קלה!

ברוכה הבאה.

באמת לא ידוע לי על המלצה כזו, בטח לא בגלל ק"פ. אושרי יישן איתנו במיטה ואח"כ על מזרן קפיצים זול. היום הוא יישן במיטת נוער על מזרן גומאויר רגיל. יש לכם עד זמן
נעלי NB ממש עזרו לאושרי בחודש האחרון. כנסי לפורום http://health.groups.yahoo.com/group/nosurgery4clubfoot/ אולי תכירי דרכו הורים שגרים קרוב אלייך. זה פורום שרוב (אם לא כל) הילדים מטופלים בשיטת פונזטי. כנסי גם לאתר שלנו יש שם כל מיני קישורים שאולי יעזרו. להתראות ובהצלחה
עידית

Dandan Shir

New member
מזרן

שלום עידית, תודה רבה על התגובה המהירה. את רוב הקישורים באתר קראתי בעיון רב, למדתי הרבה בזכותו, וגם קצת נרגעתי. במיוחד מאד נהניתי לקרוא את המכתב שלך להורים. העברתי אותו לכל בני המשפחה שלי על מנת שגם הם יכירו את הטיפול ואת ההתמודדות עימו. בעניין המזרן, בעלי חושש שעם הנעליים יהיה לתינוקת אולי קשה להתהפך בלילה ואם היא תשכב כל הזמן על הגב, אולי חשוב לקנות לה מזרן מיוחד. להתראות, דנה

קושי בהתהפכות בלילה

ברוכה הבאה לפורום. מהנסיון שלנו (אפרת בת שנתיים וחצי ומטופלת מהלידה בשיטת פונסטי), ברגע שהם מגיעים לקטע של הנעליים הם קולטים את הרעיון ומצליחים לישון לא רק על הגב אלא בכל מני פוזות. אם הייתי מצלם את כל הזויות זה היה יכול להיות מעניין אבל הרעיון הוא שהם לגמרי לא ישנים רק על הגב. לא לשכוח שבגלל העובדה שהם לומדים לעבוד הרבה עם הידיים בגלל הדניס בראון הם מפתחים הרבה כח בידיים ובשרירי הבטן ולכן באמצע השינה הם מסוגלים לבצע סיבובים על שתי הרגליים המחוברות בצורה שלנו היה קשה לבצע. זו מהנסיון שלנו. העיקר שהכל יעבור בשלום ובקלות. אילן

simchamiryam

New member
שמיכה מפריעה

מניסיוני מיטה ומזרון רגילים הם בסדר גמור אני שמה על שתי הצדדים של הלול שמיכות צמר כדי שכשתתהפך זה לי יעשה לה זעזוע מניסיוני שמיכה כבדה זה מה שהפריעה לה להתהפך, כשהייתי מכסה בשמיכת פוך זה מאד הפריע לה, אני היום מכסה רק בשמיכות צמר וסליפרס בהצלח יונה

לגבי ההתהפכות אולי פשוט מיטה רחבה

לנו היה מזרן 120ס"מ על הרצפה. היום במיטת נוער אני חושבת שהמעקה בצד אחד דווקא עוזר לאושרי לישון על הצד אבל הלי קשר הווא יישן על הגב, הבטן והצדדים. ובכלל רצוי אם אתם משכיבים את התינוק לישון על הג שבזמן עירות יהיה על הבטן כדי להתחזק. כמובן שזה לא קשור לק"פ. אגב קנינו אז גם עגלה רחבה וגם סלקל "מקסי קוזי" מדגם "סיטי" רחב. על העגלה- של פג פרגו שהייתה כבדה איימים אני לא יודעת אם להמליץ. אבל על הסל קל אני ממליצה מאוד. את המכתב להורים שיש באתר, כתבה חברה מהפורום. אני שמחה שהוא עזר, היא מאוד תשמח.

למעלה