מזרק אוטומטי

shenorkel

New member
מזרק אוטומטי

האם יש הבדל בין המזרק האוטומטי למזרק רגיל?

סיאמית

New member
הי! אתה מתכוון כנראה ל"אוטוג´קט"

שזה מתקן חלול אליו מכניסים מזרק שכבר הכנו מראש עם התרופה + מחט... וכל שנשאר זה להצמיד אותו לחלק בגוף בו אתה רוצה להזריק, וללחוץ על כפתור. הקפיץ במתקן דוחף מיד את המזרק שבפנים כדי שהמחט תחדור לגוף וגם לוחץ עליו כדי שהחומר יוזרק. כך לפחות נראים המזרקים האוטומטים שחלק מחולי הטרשת משתמשים בהם וההבדל, מבחינתי לפחות, הוא שאני לא צריכה לתקוע לעצמי מחט לבד וגם לראות את המחט למרות שכבר קרה שהזרקתי לעצמי בלי המכשיר. הדקירה היא דקירה בכל מקרה... מה שלומך?

RomiVais

New member
היי.. ברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

אין לי מה להוסיף על דבריה של סיאמית.. היא תיארה בדיוק את המזרק האוטומטי.. אצלי למשל זה מקל כי לא הייתי מסוגלת להזריק לאמא שלי אחרת. איזה זריקות את מקבלת? ואת משתמשת במזרק רגיל או באוטומטי? אני מקווה שתרגישי אצלנו כמו ב
את מוזמנת לספר לנו מעט על עצמך.. יום נעים לך ולכולם

shenorkel

New member
המזרק

1. סיאמית לך מגיע בהצלחה ומזל טוב. 2. בשאלה שלי לא היתה מבחינה טכנית. הראו לי את המזרק האוטומטי בתחילת הטיפול. בחירתי היתה להמשיך במזרק הרגיל (כנראה סיוטים מבדיקת דם מהאצבע). נאמר לי שבהזרקה במזרק האוטומטי לעומת המזרק הרגיל לא יהיו לי כתמים שלאחר ההזרקה באם זה נכון אז למה? ומדוע?. דרך אגב אני זאת את ולא אתה יום אהבה לכולם.

סיאמית

New member
אופס! סליחה, אחותי ../images/Emo9.gif

ו...תודה
הסיבה היחידה עליה אני יכולה לחשוב מדוע יש פחות כתמים (או "גושים") אחרי ההזרקה היא שמכיוון שהמתקן הזה דוחף את המחט מהר, ישר ובלי היסוס אז יש פחות טראומה לרקמות (של העור, למשל) וכך גם התגובה של העור היא פחות עצבנית. מנסיוני, כשאני מזריקה בלי המתקן, מה שקרה לעתים רחוקות, היד עלולה לרעוד לי בגלל עצבנות ואז אני קצת "מחטטת" עם המזרק ונוצר גוש באתר ההזרקה... יום אהבה מצויין גם לך! ואם בא לך, ספרי לנו קצת על עצמך...

RomiVais

New member
מעניין!

אני דווקא נתקלתי ב"כתמים" אדומים גם בהזרקה עם המזרק האוטומטי.. ובעצם.. זו אחת מתופעות הלוואי של הריביף. כך שאולי זה לא קשור במזרק אלא בחומר.. בכל מקרה, ההסבר של סיאמית נראה לי הגיוני ביותר.

סיאמית

New member
נראה לי שזה לא קשור לחומר...

פשוט תגובה של העור לחומר זר שמוזרק וגם לחדירה של המחט... בטא וקופקסון הןזריקות תת-עוריות אבל גם באבונקס למשל, שמוזרקת לשריר, קורה שיש "גושים" וגם אדמומיות באתר ההזרקה. מרד הרקמות!!!

shenorkel

New member
החומר והעור

בוקר טוב סיאמית לפי הבנתי גם לי נראה שאותם "כתמים" אדומים הם תגובה של העור לחומר. לא ברור לי הקשר בין החדרת המחט לאותן תופעות.

סיאמית

New member
הקשר בין החדרת המחט

לכתם האדום הוא שכל קריעה ולו קטנה ביותר עלולה לגרור אחריה תגובה "הגנתית" של העור... לא תמיד, אבל קורה גם אחרי שלוקחים ספירת דם למשל, יש אדמומיות קלה לכמה שעות. ובנוגע לתגובה של העור... הרי החומר חודר מתחת לאפידרמיס ואולי אפילו לא מתפשט עד אליו וה"גוש" הוא תגובה של שכבות עמוקות יותר גם למחט וגם לחומר...? ניפלאות הן דרכי ה´
דרך אגב, מה את מזריקה?

shenorkel

New member
המחט

אני מזריקה באטפרון. ישנם דברים משונים בנוגע להזרקה (דרך אגב אני מזריקה במזרק רגיל) ישנם אזורים שהכתמים ממש מיזעריים וישנם מקומות שהם נשארים לאורך זמן ובצורה מאד בולטת. מסתבר שאני עם ט.נ. כבר מעל 25 שנה לפי השערת הרופאים.

סיאמית

New member
איזה אזורים?

נראה לי שזה אולי תלוי ב"דשנות" שלהם
כשאני מזריקה ב"ידיות" (החלק הזה שקצת מעל הטוסיק? זה שעגלגל יותר מידיים או רגליים, אצלי לפחות) אז לא נשארים סימנים... לא יודעת! ואני מקווה שסימנים או לא סימנים, את חשה בטוב! זה העיקר!

סיאמית

New member
ואולי על זה נאמר -

"מה הקשר בין מחט לתחת?"
אני הולכת לנוח... אחה"צ נפלא לכולם!

למעלה