מחברות מלימודי ההסבה בתל השומר +הספר של ברונר

חחח אוקיי, הבנתי

אבל בד"כ בכ"ז יש מישהו שכותב במחשב.
חברה שלמדה במקום אחר הציעה לי לבקש מחברות.. לא המצאה שלי
ולא נראה לי ששם (היא למדה בירושלים) זה רגוע יותר.
אם פשוט אקרא על אותם נושאים שאני רואה ממקורות אחרים - זה גם אמור לתת לי מושג כלשהו, לא?
ובאמת איתרתי כבר אתמול את אותו בחור שמוכר את הספר, תודה.

ושאלה נוספת

מה מקובל בתחום הזה - בעיקר מבחנים פתוחים או אמריקאיים?
פשוט אחותי למדה פיזיותרפיה ואצלה רוב המבחנים היו אמריקאיים.
זה לא אומר שזה פשוט, אבל מבחינת איך שהזיכרון שלי בנוי (ויזואלי מבחינה רבה) - זה די משמעותי.

אוי באמת? אולי זה עוד ישתנה עד שאתחיל חח

זה באמת בעייתי כי בכתב יד אני לא מבינה גם את עצמי, ובטח לא אחרים

מעולה!! אמור להציל אותי

כי ראיתי חלק מהמושגים ואין סיכוי שהייתי מצליחה להוציא את הדברים האלה מהראש שלי בלי לראות על הכתב

תודה

אני אגיד לך מה, זה גם צורך פסיכולוגי - אני רוצה להרגיש שאני מתקדמת בכיוון (כי יש עוד מלא זמן עד שאתחיל בפועל) וגם להיות בטוחה שאני מסוגלת בכלל ללמוד את זה (יש עוד כמעט שנה גם עד ההרשמה!!).
בינתיים הצצתי באתר של תל השומר וראיתי שיש שם מצגות, חלקן קצת מובנות וחלקן לא.
אני רוצה להתחיל מההתחלה ופשוט לקרוא לפי הסדר. ובאמת להתחיל מהבסיס.. ולא מדברים מתקדמים יותר.
בברונר יש גם דברים שקשורים לאנטומיה וכו'?
יש לך המלצה לאתרי אינטרנט (רצוי בעברית! אבל אם זה ברור אפשר גם באנגלית) שממחישים את האנטומיה והפיזיולוגיה בצורה ברורה ונחמדה?

לגבי שקעים - הבנתי שיש בעיה בתל השומר ספציפית, ואני לא חושבת שאלמד במקום אחר. אבל את לא הראשונה שאומרת שמתייאשים מהכתיבה

או קיי

תוכלי לומר לי איזה ספר זה באנטומיה? אולי לאחותי (פיזיותרפיסטית) יש אותו.. מניחה שאצלם הדגש הוא על היבטים אחרים פשוט.
לגבי האנגלית - זה ברור לי, אבל נראה לי ששיפור האנגלית אמור להגיע תוך כדי קריאת החומרים, כי זו לא אנגלית כללית אלא רפואית - בעיקרון האנגלית שלי די טובה אבל כמובן שבמושגים רפואיים אין לי שמץ של מושג.
לגבי שקעים חחח אני לא יודעת, או שאין שם שקעים בכלל ואז לא עוזר מפצל, או שכל הסטודנטים שלמדו שם פשוט לא חשבו על זה

סבבה, ותודה

אשאל את אחותי אם יש לה את הספר.
גם אם היה שינוי בסילבוס, מניחה שזה לא ברמה כזו שמה שאני אקרא לא יהיה קשור חח
טוב, נחיה ונראה.. אולי למישהו בכ"ז יש מחברות מוקלדות.
אחרייך כאן צירפו לי לינק לספר של ברונר!! רק שאני צריכה את זה מודפס כדי לקרוא ברצינות וגם לקרוא בשבתות (שומרת שבת).

יש פיתרון!!! (לפחות בלימודי הסבה שלנו)

להביא מפצל עם 200 שקעים

זה מה שאנחנו עושים בכיתה וכל מי שעם מחשב נייד נהנה ממחשב לכל הזמן.
זה עוזר לאותם סטודנטים שלא כותבים כי אחר כך הסיכומים האילו עוברים אליהם :)

אני העברתי את המחשב שלי, עם הסוללה הגדולה

לסטודנטים מוכשרים שידעו להקליד יותר מהר ממני.

מחברות מלימודי ההסבה בתל השומר +הספר של ברונר

שלום רב,

אני מעוניינת להתחיל ללמוד בע"ה בתכנית הסבה לאקדמאים בתל השומר באוקטובר 2017. בינתיים יש לי עוד ללדת תינוקת, להניק וכו'.. הבנתי שהלימודים קשים מאוד, כך שהייתי רוצה להתחיל לקרוא מחברות, זה בטח הרבה יותר נעים כשזה בלי לחץ, כדי לקבל מושג.. כמובן שברור לי שזה לא יהיה במקום להגיע לשיעורים - בין היתר כיוון שדרישות הנוכחות הן נוקשות מאוד.
יש סיכוי שמישהו יעזור לי וישלח לי מחברות?
המייל שלי - [email protected]

בנוסף, הייתי רוצה להשיג את הספר של ברונר שהבנתי שכולם נבחנים אליו.. כמובן יד 2, ולא חשוב איזו גרסה. יש כאן למישהו למסור/למכור במחיר שפוי או המלצה למקום בו אוכל למצוא את הספר או אולי לשאול לזמן ארוך?

תודה רבה

נועה

evil moon1

New member
באמת שלא צריך שום דבר

אין כל צורך באיזשהי הכנה מראש, זה לא איזה פייזקה גרעינית או מתמטיקה או כימיה אורגנית וכו'.קחי את הזמן לנוח/להתעסק בדברים אחרים , לא צריך שום מחברות....
גם לא צריך ברונר לדעתי...אפשר להסתפק בכמה פעמים בודדות בתואר להגיע לספרייה ולהעתיק ממנו את מה שצריך לאיזה עבודה שבאמת אי אפשר בלי...
ולא צריך גם כאב ראש של שקעים ובטריות...בדרך כלל יש מצגות לרוב ההרצאות, אפשר להדפיס דפי מידע ולכתוב הערות משם, כך בטוח תספיקי אחרי המרצה/אפשר פשוט לכתוב את ההרצאה, לא חייב לכתוב כל מילה שיוצאת מפה של המרצה!(לפעמים זה מתיש, אז עדיף להדפיס מצגות במקרה של מרצה שידוע שרץ בצורה מטורפת או סובל בעצמו מהפרעת קשב קשה)
לא כדאי לסבך את הדברים הלא מסובכים, מבחינתי הקושי של הלימודים האלה היה התנסויות....

אולי את/ה מוכשר/ת במיוחד בלמידה

כי זה לא מה שהבנתי מאנשים אחרים..
הבנתי שזה כן חומר מאוד קשה שקשה ללמוד ושאת הספר של ברונר פחות או יותר צריך לדעת בעל פה (לא התכוננת אתו למבחנים בכלל?).

לא רואה סיבה, אם יש לי רצון וכנראה יהיה קצת גם זמן, לא לקרוא בינתיים כדי לקבל מושג.. כפי שציינתי באחת התגובות, זה גם צורך פסיכולוגי אצלי - כי אני חייבת להרגיש שאני מתקדמת בכיוון. יש לי עוד המון זמן עד שאתחיל ללמוד בפועל ובינתיים אני תקועה במצב בו מבחינת העיסוק שלי אין לי סיפוק כלל ואני סובלת.

למה ההתנסויות היו לך קשות, אם אפשר לשאול?

evil moon1

New member
לא התכוננתי מברונר למבחנים

למבחנים למדתי ממצגות וסיכומים שלי(נזרקו לפח מזמןןןןןן, חחחח)..יש גם שחזורים(שאלות ממבחנים של שנות קודמות), גם עוזר. החומר בכלל לא מאוד קשה.לומדים אותו ברזולוציה הרבה יותר גדולה מאשר ברפואה, כך שגם הקורסים היותר קשים, כמו ביוכימיה, בכלל לא יורדים לפרטים כמו סטודנטים לכימיה או רפואה...
את תמיד יכולה לקרוא על מחלות ואנטומיה, זה לא ממש יעזור, אבל לא יזיק, אם זה מקל עליך ונותן תחושה שאת "מתקדמת"...
התנסויות היו קשות לי, כי מי שמעריך אותך שם זו מורה לסיעוד(לרוב אישה בלי IQ בשמיים, עם קריזות ושגעונות משלה, צריך להתחבב עליה, הרבה סטודנטים אשכרה מלקקים את התחת של מדריכות וזה נורא מגעיל ועוד הרבה סיבות שאין טעם עכשיו לפרט אותן לפרטים, יש הרבה מטלות שלא עוזרות לאף אחד(כמו אבחנות סיעודיות ותוכנית טיפול ושאר חרטה). בנוסף, העיניין הוא בי, אני אף פעם לא הייתי שמחה במיוחד מלימודים האלה, עשיתי פשרה במקום להשקיע עוד זמן וכסף כדי להתקבל לרפואה ואני באמת לא אהבתי את ההתנסויות...כמו שאני גם לא מתה על העבודה של אחות)....
אם אפשר לשאול, מהו העיסוק שלך, שבו אין סיפוק?

או קיי, תודה על ההסבר - טוב לקרוא גם מזווית אחרת

את הדברים.
לתחושתי, במצב בו בכלל בכלל אין לי מושג, לדעת קצת אנטומיה וכו' כן יעזור לי להבין גם לקראת מה אני הולכת.
העיסוק שאין לי בו סיפוק הוא כתיבת עבודות אקדמיות לסטודנטים. המקצוע שלי הוא במקור עריכת דין, אבל התייאשתי מלנסות להיות עצמאית (בתחום גישור בענייני גירושין), התנתקתי משותף אתו כן עבדתי והרווחתי קצת (בפלילי ובגישור), ולא רוצה להיות שכירה - וגם אם הייתי מוצאת עבודה הייתי מרוויחה גרושים. לא מתחברת ל'פוזה' הכרוכה במקצוע, מאוד לא אוהבת עורכי דין - זה בעיקר מה שמפריע לי. בדיעבד, לא הייתי צריכה לבחור במשפטים מלכתחילה. למרות שיש לי חשיבה משפטית טובה, תמיד אמרתי שאני לא מרגישה "עורכת דין".

לדעתי במצבך, כדאי לשקול אפילו עכשיו הסבה לרפואה (שבח לא פשוטה בכלל) או למשהו אחר..

אני רוצה עבודה בה ארגיש שאני תורמת באמת, ושאין בה דד-ליינים וכאב ראש 24/7, שיש לי עכשיו. סיעוד זה לא רפואה, אבל אני חושבת שבמקרים רבים האחות עושה את העבודה האמיתית ולא הרופאים. ולא תמיד העבודה של הרופאים מעניינת ו/או מספקת יותר.

לי דווקא ההתנסויות נשמעות מעניינות מאוד (בדיוק מישהי היום תיארה לי את עניין האבחנות ותכנית הטיפול) וגם העבודה אמורה להיות מספקת, בתקווה שאגיע למחלקות שמעניינות אותי. עצם זה שהעבודה היא עם צוות נשי - פחות אטרקטיבית מבחינתי, שמעתי גם על יחס לא טוב של הוותיקות וכו'.. אבל לפחות יש עזרה אמיתית למטופלים עצמם, המון אפשרויות תעסוקה ואנשים שמתחלפים כל הזמן.

למעלה