מחבת גריל / פלנצ׳ה - יציקת ברזל או אלומיניום

malmichal

New member
מחבת גריל / פלנצ׳ה - יציקת ברזל או אלומיניום

הי,
מישהו יכול לומר לי אם עדיף בפלאנצ׳ה לצליית סטייק יציקת ברזל או אלומיניום?
ובאופן כללי אם למישהו יש המלצה על מותג.

תודה!
 

רוני1955

Active member
אין לי נסיון.

אבל יש לי ידע בפיסיקה. החום בברזל מתפשט לאט יותר מאשר באלומיניום. זה אומר שבפלנצה החום יהיה אחיד יותר בברזל, וקפיצות הטמפרטורה יהיו מתונות יותר.
 

avico2591

New member
הכל עניין של שימוש,

לי יש 3 מחבות ברזל,
אחת פסים קטנה, אחת גדולה, אחת עגולה
המחבת פסים הקטנה לשימושים קטנים , כשאני רוצה כמויות גדולות או בפסים הגדולה ואם אני רוצה עם רוטב, אז במחבת החלקה וקל לשטוף אותה שוקלת 2.8- ק"ג,
לא מקבלת "בטן" אף מחבת, כמו מחבתות רגילות, החום נהדר- בהלבות טורבו או להבות גדולות לחמם - הרבה זמן מי שאהב לעבוד מהר, לא יאהב את העניין.
בהצלחה.

אפשר גם פסים לא ברזל אבל שתהיה כבדה- אחרת תשים סטייק 1 והחום יורד בצורה קיצונית וגם שורף את הציפוי ובעיה לנקות אחרי זה- שזה לא ברזל כבד, המחבת מתעותת קח בחשבון.
 
ברזל ופסים

שלום
יתרונו של הברזל ע"פ האלומיניום באחידות החום (חשוב בסטייק) ובמסה התרמית שלו. סביר שהברזל יהיה יותר יקר מאלומיניום. בשימוש חוזר, חשוב לנקות וגם לשמן, במיוחד אם זה ברזל.
אבל בגדלים הביתיים זה לא כ"כ קריטי.
הנה אחד באיקאה:
http://www.ikea.co.il/catalogue/Cooking_and_Baking_first/Pans/50055085
במחיר שפוי: 69 ש"ח.
הנה עוד אחד:
http://www.ikea.co.il/catalogue/Cooking_and_Baking_first/Pans/20268762
במחיר 129 ש"ח
אם מדובר בשימוש גם בשטח (טיול) עדיף אלומיניום בגלל המשקל.
2 הדוגמאות מאיקאה הם מאלומיניום.
 
למעלה