מחדשה בפורום -לד"ר קרני

• פותח הנושא ur720
  • פורסם בתאריך

ur720

New member
מחדשה בפורום -לד"ר קרני

שלום, יש לי מספר שאלות לכן אספר בקצרה את "תולדותי" בהקשר. אני בת 49,לפני 6.5 שנים החלה לי דיפלופיה (ראיה כפולה) בעיין ימין שנמשכה כשבועיים.רופאת עניים שבדקה אותי הפנת אותי למיון ועברתי סידרת בדיקות בסיסיות ואח"כ mri ראש.נראו מספר כתמים(פלקים) וההשערה-תרשת נפוצה.מאז שעבר ההתקף ,למעט עייפות קשה שלוותה בשנתיים-שלש ראשונות וכן קצת "נידנוד" -שיווי משקל לא משהו בהליכה בקו ישר,לא קרה דבר. לאחר כשנה וחצי עשו לי mri נוסף בו התגלו פלקים חדשים שלא הופיעו קודם (למרות שלא הרגשתי דבר).אחת לשנה אניי בביקורת נירולוג וללא טיפול פרופתי. לפני כשבוע החל נימול בכל בכף רגל ימין שעדיין לא עבר. שאלותי : -כיצד קורה שמופיעים פלקים חדשים ב mri ואין סימפטום חיצוני? -האם הנ"ל ותוצאות mri הם קביעה סופית לט.נ. ? -האם מומלץ לבצע עכשו (בזמן נימול) mri נוסף ? בתודה מראש אילנה

איבחון

האיבחון של טרשת נפוצה מבוסס על סוג וכמות ההתקפים כתוצאות ה-MRI יכולות לתרום לביסוס האבחנה. כל עוד היו לנבדק/ת התקף אחד בעברו יש להעזר ב- MRI ושיתקיימו מבפר תנאים בתמונת ה-MRI על מנת שהאבחנה תהיה חד משמעותי כשכמובן סנשללו סיבות אפשרויות אחרות. אם הנבדק/ת סבל/ה מיותר התקפים אזי הדרישה לגבי תנאים מוגדרים ב- MRI נחלשת - יחד עם זאת עדיין לא יהיה זה סביר לאבחן אז טרשת נפוצה אם ה-MRI תקין. מכאן ש-MRI יכול לעזור לקביעה סופית של האבחנה, תלוי מה בדיוק הוא מראה. היה והנימול החדש יאופיין על ידי הרופא המטפל כשייך לטרשת נפוצה נראה כי על פי תיאורך אכן זו האבחנה. לכן אין הכרח כיום לבצע MRI. יש לשקול טיפול להתקף אם אכן זהו התקף אחרי בדיקה נוירולוגית (לא נהוג לטפל בהתקף שהינו רק נימול), וכן לשקול טיפול מניעתי לאחר לקיחת מרכיבים של היסטוריה רפואית וממצאי הבדיקה בחשבון.

למעלה