מחווה לאשה מיוחדת

מחווה לאשה מיוחדת

למי שיאמר שמקום ההודעה בפורום פמיניזם ומעמד האשה, אקדים ואומר שניסיתי לכתוב אותה שם אולם היא לא עברה את ביקורת ההנהלה ולא נמצאה ראויה לפרסום. ד"ר נאוול סעדאווי. בת 73. אשה מצריה. פמיניסטית. פסיכיאטרית במקצועה. נשואה בשלישית ואם לשניים. עומדת להציג מועמדותה במירוץ לנשיאות מצרים, כמחאה על שלטונו המתמשך של הנשיא מובראכ. בצד עבודתה כרופאה פעילה למען זכויות האשה הערביה. זכתה בשורה של פרסים האחרון שבהם פרס קטלוניה הבינלאומי לפיתוח ערכי תרבות. כתבה 15 ספרים ופרסמה מאות מאמרים. אשה מיוחדת בעידן המודרני. פירוט ספריה שתורגמו לעברית. מאמר בממר"י על ההתנכלות לאינטלקטואלים ערבים.

צלליתה

New member
האם יש סיכוי שזה יקרה?

במצרים של היום? אין לי מושג למה הודעתך לא התקבלה לפורום פמיניזם ומעמד האשה, זה לא כל כך משנה, כי אני אישית לא הייתי רוצה לראות את זה כענין פמניסיטי. הייתי רוצה להאמין שהאדם הטוב ביותר נבחר לתפקיד ללא קשר למגדר. בארץ אנחנו יכולים להתהדר בראש ממשלה אישה, ומאז מותה מעמד האישה כאן בהתרדרות מוחלטת. מדברים על כך שהילרי קלינטון תרוץ בבחירות הבאות לנשיאות. אני בעד.

אלמרה

New member
צלליתה ../images/Emo45.gif את הפורום הזה פתחתי ...

בדיוק לקראת העידן הזה בו באמת מעמד האישה יהיה כל כך ברור - קראתי לזה "העידן המודרני" ולקראתו חשבתי שנכון יהיה עבור גברים לדסקס באמת בסוגיות כגון איך אנחנו מתארגנים לקראת העידן הזה... ראו את המילה "גברים" בשם הפורום - באו נשים... והשאר היסטוריה... כעת מרגע שהפורום שינה צביון וייעוד, באים גם גברים! והדיון מתרחב וזה אחלה. גם אני בעד הילארי, ואגב לא בטוח שרבים באמת מתגעגעים פה לימי גולדה מאיר. אישית אני סבור שמעמדה של הגברת המצריה פחות מעניין אותי, וכאן בארץ ישנן מספיק דוגמאות ונשים ראויות לדבר עליהן ואודותיהן. שבוע טוב עולם מודרני.

האם זה יקרה?

אצלנו כנראה לא בקרוב. נראה לך שדליה איציק תהיה ראש ממשלה? או לימור לבנת? יש לי מושג למה ההודעה לא התקבלה לפורום פמיניזם ומעמד. כנראה שהעובדה שנאוול סעדי נשואה, היתה בעוכריה. בכל מקרה, אני הבאתי את ההודעה כדי להראות שיש פן "מעשי" לפמיניזם, פן של תיקון החברה ולא פן של שנאת גברים.

שילה1

New member
משפטך האחרון נגע בי...וכל הכבוד לך!

פמיניזם נתפס שלא כיאות במקרים רבים:נשים גבריות,לוחמות,רומסות גברים.ולא היא! יש גם פן אחר,ואותו הסברת יפה. ושוב,ברוך הבא מתבונן!

צלליתה

New member
פמיניזים או לא פמיניזם

אין לי שום ענין לראות את איצוק או לבנת כראש הממשלה. למעט העובדה שהן נשים אין להן כל תכונות שמצדיקות מינוי כזה (לדעתי)

אלמרה

New member
גם אני סבור כי לתפקידים בכירים ...

השיקול צ"ל להיות על פי כישורים ולא מגדר. זה גם לא דמוקראטי לחשוב על מינוי ראש ממשלה ועל כן מי שיבחר - השכיל לעשות את זה כנראה בזכות כישוריו הפוליטיים (אין בכך אינדיקציה על כישורים אחרים ולא מן הנמנע כי יש יותר חכמות ויותר סקסיים מחוץ לפוליטיקה).

בשביל מישהי בת 4../images/Emo8.gif

יש לך תובנות של בת 40

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כמו שכתב הרשל"ג בחיבורו הידוע

מלפנים היא מתפתחת, היא לובשת כבר את זה.....

למעלה