תודה לכולם! המחקר
הקטן שעשיתי העלה תוצאות זהות למה שכתב בוסטון גיא. מייטאג הוא כבר מזמן לא המותג המהולל שהיה (והוא אכן בקואורפורציה עם ווירלפול ונדמה לי שעם אמנה) . השורה התחתונה היא שמכונות הכביסה הלכו בדרכם של שאר מכשירי החשמל והורידו סטאנדארט, מדברים היום על 9-10 שנים של עבודה שלהן (לאחותי יש מיל'ה שהביאה איתה מגרמניה ב-1998, עברה כבר הרבה דירות ועובדת כמו פנתרה...). מכונת הכביסה הנוכחית שלנו היא רופר, פשוטה עם אגיטטור באמצע בת 12 בערך ועובדת יפה. למה החלפתי אותה? כי נדבקתי באמריקאיות פסיכית , ובעיקבות החלפת המייבש החלפתי גם אותה. המחשבה היתה שהיא בהחלט עלולה להתפגר ממש בקרוב, ואז כבר לא תהיה לי ההנחה של 200 דולר שהיתה עכשיו על המייבש והמכונה התואמים (כלומר 400 דולר ביחד) ועוד נימוקים אידיוטים שאין להם ממש קשר למציאות.
מה שמתסכל הוא שברמת המחירים שלי אין מכונות שמקבלות 5 כוכבים בביקורות, וכל אלו שמקבלות ארבעה וחצי כוכבים יש להן גם ביקורות איומות ונוראות (אלה הביקורות שמורידות מחמש לארבע וחצי). בסופו של דבר בחרתי לפי - מייבש ומכונה מאוד גדולות - אנחנו מכבסים מעט, בערך פעם בשבוע ואז ממלאים מכונה גדולה מאוד. בנוסף, הכביסה שלנו לא מאוד מלוכלכת - הילדות גדולות, העבודה שלנו היא צווארון לבן, אם יש איזה כתם מסתדרים איתו. עוד שיקול היה שאנחנו מאוד איזי בעינייני כביסה, אין לנו דרישות גבוהות.
לקחתי תוכנית אחריות של 5 שנים (הניסיון שלנו עם אחריות ארוכה על מקרר, מחשבים וכ"ד הוא טוב מאוד). שתי המכונות הן מהסוג שחוסך מים וחשמל, וזה קונספט שחביב עלי לא דווקא בהקשר של המשפחה אלא יותר בהקשר של הסביבה. החלק הנחמד היחיד בכל הסיפור הוא שחקרתי ולמדתי וקצת על נושא שממש לא עיניין אותי בעבר , וזה תמיד תהליך מעניין ומועיל לתאי-המוח המתכווצים שלי.
שוב תודה לכולם.