מחווראת מייבש\מכונת כביסה

debby12

New member
מנהל
לא מכירה אותם. אם יש לך מקום בשבילם אז נראה טוב - רק לציין

שהמייבש (8.8 רגל מרובע) נראה לי ענק ועצום מימדים.

אשר על כן תיזהרי/תבדקי שלא נכנס לשם החתול לפני שאת מפעילה.... המשופם הג'ינג'י הטמבל שלנו מבלה את חייו באמבוש-היכון כשמשאת נפשו היא לדלג לתוך המייבש....

Anat Shemer RDI

New member
אין לנו חתול...

באופן מעניין המייבש בכלל לא נראה מאוד גדול (הייתי בחנות וראיתי), הוא נראה בהחלט סטנדרטי (על הצד הגדול יותר, אבל כך גם הרופר הגוסס שלנו) - המיבש והמכונה שבקישור זה לצד זה תופסים בדיוק את אותו מקום שתופסים הגוססים הנוכחיים .

נחמנית

New member
הסתכלתי מתוך סקרנות (ושנאה אדירה למכונת הכביסה העבשה שלנו)

שמתי לב שיש ביקורות רעות ממש (1-2) ובינהן הרבה ביקורות של 5-4 כוכבים שכתוב בסוף - נאסף כחלק מקידום מכירות (כלומר, מי ששם את הביקורת החיובית קיבל משהו). לא יודעת איך המוצר אבל הייתי קוראת ביקורות באתר אחר.

Boston Guy

New member
מצטער שלא יכול לעזור - לא מכיר את דורות מייטג הנוכחיים

אולי למישהו יש קשר עם איצי מניו יורק שזו המומחיות שלו ושפעם היה משתתף בקומונה?

אני אישית מעדיף מכונות מסוג FRONT LOADER מאשר מכונות מסוג TOP LOADER - אני חושב שהן מנקות את הכביסה יותר טוב.
מצד שני, מה שחשוב לי אישית במכונות כביסה\מייבשים זה האמינות ואורך החיים... ולפחות בעבר ה TOP LOADERS נחשבו לאמינים יותר.
ויש כאן גם את האספקט שלמותג "ותיק ומקומי" כמו מייטג יש יתרון - קל יחסית להשיג חלקי חילוף.
מצד שני - מייטג הוא בעצם בבעלות של ווירלפול כבר יותר מעשור, אז אני לא יודע מה נשאר מ"תרבות האיכות" של ימי קדם שעליה יצאה תהילתו של המותג.

פעם הייתי מסתמך על "קונסיומר ריפורט" בעניין הזה, אבל במשך השנים התחלתי לפקפק בהמלצות שלהם.
אני לא בטוח שהם 100% אובייקטיים - במשך השנים נתקלתי בהרבה דוגמאות שבהם הנסיון שלי לא תאם את ההמלצות והציונים שהם נתנו.
ובנוסף - לפחות לפי הצורה שבה הם מסבירים את הדירוגים שלהם, כשהם נותנים ציון למכשירי חשמל ביתיים, האמינות ואורך החיים בכלל לא נמצאים במערכת השיקולים שלהם. הם מסתכלים על פיצ'רים, "יכולת הנקיון", צריכת המים והחשמל וכיוצ"ב.
אני חושב כיום ברמת המחירים שאת מסתכלת עליה כל מכונות הכביסה מנקות בצורה סבירה. מה שבאמת מעניין אותי זה כמה שנות שרות אני אוציא מההשקעה שלי של כמעט אלף דולר, וכמה תעלה לי התחזוקה שלה.

כשאתה אומר Top loader

אתה מתכוון בהכרח לאמריקאיות עם הספירלה הענקית והמעצבנת באמצע? (לפחות אלו האמריקאיות שיצא לי להכיר כאן).
כי בארץ נניח יש מכונות "פתח עליון" אבל אין להן את הספירלה הזו. פשוט תוף רגיל (שמכניסים אליו דרך פתח בתוף עצמו במקום מהצד כמו במכונות עם הפתח הקדמי).

אני שונאת, מתעבת ממש את אלו עם הספירלה שיש כאן. לא יודעת אם זו סתם המכונה הדפוקה שיש לנו בדירה (שהיא דווקא לא נראית עתיקה. כאילו, נראית דגם עתיק אבל המכונה עצמה לא נראית ישנה), אבל הן גם לא מנקות כמו שצריך בעיניי, גם מעט תכניות, וגם אלימות מאוד.
אני ממש מתגעגעת לבוש הדיגיטלית שהשארתי בארץ (לא האמנתי שאי פעם אגיד שאני מתגעגעת למכונת כביסה...). אני מחכה ליום שנעבור לבית משלנו ונקנה מכונה נורמלית לשם שינוי.

debby12

New member
מנהל
גם פה יש כאלה עם פתח עליון אבל בלי שטרונגול פלסטיק

מעצבן באמצע. לנו יש כזו (של סמסונג אם זה משנה). לדעתי השטרונגול באמצע הוא בעיקר במכונות של יצרנים אמריקאיים והוא לא רק מעצבן אלא הוא גם גורם נזק ובלאי לבגדים. אין לי מושג מי האידיוט שהמציא את הדבר הזה.

חוץ מזה כלל אין בושה בגעגועים למכונת כביסה
. מכונת כביסה טובה ואהובה שווה את משקלה בזהב (טוב נו, או במשהו דומה)

בהחלט גורם נזק לבגדים

אני ממש חוששת להכניס בגדים עדינים למכונה (בארץ כיבסתי הכל הכל במכונה). חשבתי אולי שזו רק אני, או שזו המכונה הספציפית שלנו, אני מבינה שלא...

אני יודעת שיש גם כאן מכונות אירופאיות, הן פשוט צריכות להיות - ובכן, אירופאיות

דווקא אין לי בעיה עם המכונות עם הפתח הקדמי. זה היה נוח בארץ, היה אפשר לשים את המייבש מעל המכונה (כאן זה אולי פחות קריטי כי הבתים הרבה יותר גדולים בהכללה). למיטב ידיעתי המכונות עם הפתח הקדמי נחשבות יותר אמינות מאלו עם הפתח העליון (אני מדברת על המכונות שיש בארץ, ולא על השטות שיש כאן).

כמו שאמרתי, מחכה לעבור לבית משלנו ולקנות מכונת כביסה נורמלית
זה משהו שבהחלט חסר לנו ביום יום.
אם אני זוכרת נכון, המכונות האירופאיות נקראות כאן "קומפקט", כי הן לכאורה קטנות ביחס לענקיות (והגרועות) האמריקאיות

Boston Guy

New member
אכן. אני מתכוון למכונות שבהן התוף "מסתכל למעלה"

כלומר ציר הסיבוב שלו הוא אנכי, ולא אופקי.
להבנתי - זה בא מהקונספט הפשטני של של "לשים את הבגדים בגיגית ולבחוש בגיגית עם מקל".
בימי קדם, טרום כניסת מכונת הכביסה לארסנל משקי הבית בישראל, היו "מבשלים" את החיתולים של התינוקות (חיתולי בד, כמובן - לא היו אז חיתולים חד פעמיים) בגיגית פח מעל הפרימוס, ובוחשים בגיגית עם מקל...

במכונות הכביסה האמריקאיות הישנות זה עבד נהדר - כי המכונה הייתה ממלאת את עצמה ב 100 ליטר מים, משכשכת את הבגדים קצת בתוך חבית המים הזו, ואז שואבת את כל המים החוצה - וממלאת מחדש. וכך שוב ושוב.
הכביסה היתה יוצאת נקייה - אבל המכונה הייתה מבזבזת אגם מיים קטן על כל מחזור כביסה... שלא לדבר על האנרגייה שנדרשה כדי לחמם את המים האלה (למכונות האלו לא היה גוף חימום בכלל, והן צרכו מים חמים מדוד החימום של הבית).
המים עשו את העבודה, ולא היה צריך לחבוט בבגדים עד צאת נשמתם. ה"עמוד" שבאמצע המכונה היה הרבה פחות מסיבי ואלים כלפי הבגדים.

כשנולד הקונספט של חיסכון במשאבים ותכנית ה ENERGY STAR, התחילו לנסות לצמצם את צריכת המים של המכונות הללו - והדרך היחידה להגיע לנקיון עם הרבה פחות מים היא להגביר את ה"אלימות" ולחבוט בבגד בצורה יותר אגרסיבית.

לפני 25 שנה כשהפצעתי באמריקה - האמריקאים שנאו מכונות כביסה מסוג FRONT LOADER. מצאת כאלו רק במכבסות מסחריות (לרוב מתוצרת MIELE). כשקניתי את ה FRONT LOADER לבית שלי בתחילת שנות ה 2000 - כמעט אי אפשר היה להשיג בחנויות אבקת כביסה או נוזל כביסה מתאים (מה שנקרא כאן HE - "יעילות גבוהה"), והחמרים הסטנדרטיים שהיו בסופרמרקט ובקוסטקו היו מקציפים בטירוף וגורמים למכוונה שלי להפסיק לעבוד... מי שרצה אבקת כביסה שמתאימה ל FRONT LOADER היה צריך לקנות אותה בחנויות מיוחדות - או לייבא אותה עצמאית מאירופה...

אבל מחיר האנרגיה, מחיר המים והדרישה של הממשלה להתייעל גרמה לאט לאט לשינוי של דעת הציבור לגבי המכונות הללו - והן הרבה יותר פופולאריות.
והיום רוב הדטרגנטים שעל המדף בארה"ב הם עם סימון HE.

Ani15

New member
אין ספק שאתה מהנדס מעולה

ששם לב לכיוון ציר הסיבוב של התוף
אבל אתה לא ממש בקיא בהסטוריה של הכביסה: בחיתולים היו מרביצים עם המקל (בי נשבעתי), ו/או משפשפים אותם על קרש שנראה כמו פומפיה ענקית. בחישה בגיגית, עם כל הכבוד, לא מוציאה את הג'יפה ברמה שאמא פולניה טובה יכולה לחיות איתה. להורים שלי עוד היו האביזרים האלה בבית כשגדלתי, וזכיתי להדגמות פה ושם למען ההסטוריה.

אפילו לא הייתי מודעת לעניין הזה של HE...

ולזה שיש (או היו לפחות) סוגים שונים של אבקות כביסה שמתאימות למכונות כביסה מסויימות ולא לאחרות...
באמת שיש באמריקה דברים מוזרים לפעמים...

Anat Shemer RDI

New member
תודה לכולם! המחקר

הקטן שעשיתי העלה תוצאות זהות למה שכתב בוסטון גיא. מייטאג הוא כבר מזמן לא המותג המהולל שהיה (והוא אכן בקואורפורציה עם ווירלפול ונדמה לי שעם אמנה) . השורה התחתונה היא שמכונות הכביסה הלכו בדרכם של שאר מכשירי החשמל והורידו סטאנדארט, מדברים היום על 9-10 שנים של עבודה שלהן (לאחותי יש מיל'ה שהביאה איתה מגרמניה ב-1998, עברה כבר הרבה דירות ועובדת כמו פנתרה...). מכונת הכביסה הנוכחית שלנו היא רופר, פשוטה עם אגיטטור באמצע בת 12 בערך ועובדת יפה. למה החלפתי אותה? כי נדבקתי באמריקאיות פסיכית , ובעיקבות החלפת המייבש החלפתי גם אותה. המחשבה היתה שהיא בהחלט עלולה להתפגר ממש בקרוב, ואז כבר לא תהיה לי ההנחה של 200 דולר שהיתה עכשיו על המייבש והמכונה התואמים (כלומר 400 דולר ביחד) ועוד נימוקים אידיוטים שאין להם ממש קשר למציאות.
מה שמתסכל הוא שברמת המחירים שלי אין מכונות שמקבלות 5 כוכבים בביקורות, וכל אלו שמקבלות ארבעה וחצי כוכבים יש להן גם ביקורות איומות ונוראות (אלה הביקורות שמורידות מחמש לארבע וחצי). בסופו של דבר בחרתי לפי - מייבש ומכונה מאוד גדולות - אנחנו מכבסים מעט, בערך פעם בשבוע ואז ממלאים מכונה גדולה מאוד. בנוסף, הכביסה שלנו לא מאוד מלוכלכת - הילדות גדולות, העבודה שלנו היא צווארון לבן, אם יש איזה כתם מסתדרים איתו. עוד שיקול היה שאנחנו מאוד איזי בעינייני כביסה, אין לנו דרישות גבוהות.
לקחתי תוכנית אחריות של 5 שנים (הניסיון שלנו עם אחריות ארוכה על מקרר, מחשבים וכ"ד הוא טוב מאוד). שתי המכונות הן מהסוג שחוסך מים וחשמל, וזה קונספט שחביב עלי לא דווקא בהקשר של המשפחה אלא יותר בהקשר של הסביבה. החלק הנחמד היחיד בכל הסיפור הוא שחקרתי ולמדתי וקצת על נושא שממש לא עיניין אותי בעבר , וזה תמיד תהליך מעניין ומועיל לתאי-המוח המתכווצים שלי.
שוב תודה לכולם.

debby12

New member
מנהל
אכן - מייטג ווירלפול התמזגו בשנת 2006

בזמנו הייתי מעורבת בפרוייקט שהיה קשור במיזוג הזה - אז את יכולה להאשים אותי באופן חלקי

בכל מקרה, תודה על הסיכום וברכות על המכונה והמייבש החדשים. מקווה שאתם מובילים את הישנים לריסייקל סנטר למיחזור המתכות. ורציתי לשאול אם החדש גם עם אגיטטור או לא? (אני מניחה שזה השם המדעי ל"שטרונגול" באמצע
)

Anat Shemer RDI

New member
החדשה בלי אג'יטטור

כי: למכונה הישנה יש ... (שינוי
) וכי רציתי תוף גדול = 5.3. בנוסף, מכיוון שהבנות גדולות יש להן הרבה בגדים עדינים, וגם לי ולגידי יש בגדי-ספורט עדינים, אז רציתי שהכביסה תהיה יותר כמו שיכשוך במים וריענון הבגד מזיעה (כי בתכל'ס הבגדים שלנו לא ממש מלוכלכים).
את המייבש הישן המקולקל המובילים פינו (תמורת 20 דולר כמובן) ואת המכונה הישנה שעדיין עובדת לגמרי אני שומרת - מנסה לתרום אותה למשפחה מדורהאם שביתה נשרף בכריסמס ואם זה לא ילך, הבנות שלי מקושרות דרך התנדבויות שלהן להרבה אירגונים של פליטים, עניים, הביטאט פור יומניטי - ואנחנו ננסה לתרום להם.

למעלה