מחול השדים הפרטי שלי - סתם פוסט

omaopa

New member
מחול השדים הפרטי שלי - סתם פוסט

הרבה פעמים יוצא לי לשאול את עצמי למה אני רצה. הרי שלאורך זמן זה די שוחק. הרבה פעמים זה יותר מעייף ממה שזה כיף. זה ספורט תובעני וקשה ויוצא לי הרבה יותר אימונים שבהם אני מקללת את האמ-אמא מאשר אימונים שבהם אני מברכת את היקום. לקום בבוקר, להתעלם מחריקת הבלמים של הגוף, להניע את המנוע העייף ולהתחיל לרוץ. עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם. ואני לא נילי אברמסקי. וגם לא סבטלנה בחמנד. ואני יודעת שלעולם לא אגיע לשומקום שבו עוד רבות יסופר.... ולמרות זאת. אני קמה לרוץ. ומתאמנת למרתון. ושוב. ושוב. ושוב. למה? אני שואלת את עצמי. מה הטעם בכל השחיקה הזאת שעלולה לעלות לי בדמים מאוחר יותר בחיי? למה?? אחרי הרבה מאד ריצות שבהם שאלתי את עצמי למה זה טוב בכלל העיסוק הזה בריצה, אני חושבת שאני יודעת למה אני עושה את זה..... כי רק כשאני רצה השדים שותקים. רק כשאני רצה השדים שמתרוצצים לי בראש כל היום וכל הזמן, מחפשים מקום מסתור וסותמים סופסוף את הפה. רק כשאני רצה, השדים יודעים שהם לא יכולים לי והם מוצאים מקום מסתור מהקול הפנימי שלי שגוער בהם להיות בשקט. אותו השד שיושב על הכתף שלי שאומר לי שאני שמנה. השד הזה מגיח את ראשו בכל פעם שאני מסתכלת במראה ובמקום מה שהמראה משקפת, אשה בגובה 1.63 מ' במשקל 53 קילו במידה 34 עם שיער ארוך שמעט מאד אנשים חושבים במבט ראשון שהיא בת 40, מעמיד בפניי אשה גוצה, במשקל 64 קילו, במידה 44 עם שיער קצר שאפאחד לא נותן בה מבט שני ברחוב. כי היא סתפ עוד אשה מלאה, נמוכה, לא ממש שווה מבט. כי היא עוד אשה שעברה לידות, שוויתרה על עצמה ושמזמן לא זוכרת מה זה כשגברים מסובבים אחריה את הראש. זאת האשה שנמצאת במראה כל פעם שאני מביטה, אלא כשאני רצה. אותו השד שאומר לי שאני אוכלת יותר מדי. שכל פעם שאני שמה משהו בפה, מסתכל בי באותו מבט מאשים שנתנה בי אמא שלי כשהייתי ילדה כשאמרה לי: את בטוחה שאת צריכה את הקלוריות האלה? השד הזה סופר לי קלוריות, כועס עלי כשאני מגזימה וגם סתם. לא תמיד בגלל שהגזמתי אלא גם כשסתם יש לי הרגשה מלאה בבטן. השד הזה מנפנף מולי את האשה המלאה מהמראה וכועס עלי. ככה את רוצה להיות? אותו השד שאומר לי שאני אמא לא טובה. בגלל שיש לי בן שצריך יותר מילדים אחרים. הבן האמצעי שלי. משוש חיי. ילד מבריק. הכי חכם שלי. יפה בטירוף. מיוחד שכזה. שאף בית ספר לא רוצה אותו בין כותליו. השד הזה אומר לי שאם הייתי נשארת יותר בבית, עושה יותר למען הילד המיוחד שלי, זה לא היה ככה. הוא היה מצליח בבית הספר. לא היו רוצים כל שני וחמישי להעיף אותו משם. אותו השד שאומר לי שמעולם לא הייתי אשה טובה. שאם הייתי נשארת יותר בבית, שאם הייתי אשה פחות עצמאית, פחות חזקה, יותר מה שמצפים ממנה אז זה לא היה נגמר ככה. כי מעולם לא הייתי מה שהעולם רצה וציפה. כי תמיד רציתי יותר מדי. כל השדים האלה שותקים כשאני רצה. כשאני יוצאת מהבית הם מנסים לרדוף אחרי אבל הם לא מחזיקים מעמד. הם מצליחים להחזיק איתי אולי קילומטר. הם מחזיקים עם הקצב שלי כשאני עדיין מתחממת. אבל ברגע שהקצב מתגבר, כשהרוח נושבת בשערי, הקצב פועם בגופי, החופש עוטף אותי, הם נעלמים הרחק מאחור. הם לא יכולים לי. כשאני מרגישה טוב באימון, הרחש של קולם נעלם. ואם אני מביטה לאחור, אני רואה אותם נעלמים באופק. אני חזקה. אני עצמאית. אני רזה. אני יפה. אני אמא טובה. אני אשה מוצלחת. אני כל מה שאני יכולה להיות. סתם ככה כי בא להיות. כי אני יכולה להיות האשה הזאת. אני יכולה להיות האשה שתמיד חלמתי להיות רק כשאני רצה. אני יודעת שהשדים מחכים לי בבית. כשהם התייאשו מלנסות להחזיק את הקצב שלי הם חזרו הביתה ומחכים לי שם. אבל אני גם יודעת שמהריצה אני אחזור אחרת. אני אחזור עדיין חזקה ואני אוכל לגרש אותם במחי יד. אני אסתכל עליהם במבט מנצח ואומר: מי אתם בכלל? אני אשה שרצה היום 15 ק"מ סתם ככה כי בא לי! אני אשה שעשתה מירוץ היום כי התאמנתי אליו וסיימתי אותו! אני אשה שהחליטה יום אחד באמצע חייה להיות מנצחת ואני עובדת כל יום כדי להיות האשה הזאת. כל יום מחדש! אז מי אתם שתגידו לי איזו אשה אני?! כשאני קמה בבוקר ומוציאה את כורי העכביש מבין העפעפיים ומגרדת את עצמי לכיוון הרצפה ואל תוך נעלי הריצה, אני עושה את זה כי התחושה הזאת מחכה לי. התחושה הזאת שרק ככה השדים שותקים. כי רק ככה השדים לא יכולים לי. כי רק האשה הזאת שקמה לרוץ כל בוקר מחדש היא האשה שמנסה סופסוף להיות מי שהיא חלמה להיות. אשה חזקה, עצמאית, יכולה, יפה, רזה, צעירה, מנצחת! הריצה נותנת לי את זה ועם כל הכאבים וכל הקושי אני אוהבת את הריצה אהבת אמת. כי היא נותנת לי להיות אני. אותה האני שתמיד ידעתי שחבויה בתוכי.

ofec bar

New member
רונה,

את גורמת לירושלים להישמע הרבה פחות מאיימת. תודה!

מור שלז

New member
וואו, רונה, איך את עושה את זה כל פעם מחדש?

איך את מצליחה להגיע אל המחשבות הכי כמוסות שלי אלה שלפעמים אני לא מעיזה לנסח במילים אפילו לעצמי ולהעלות אותן על הכתב בצורה הכי פשוטה, בהירה ואמיתי שיש. מדהים! אהבתי! ובמיוחד במיוחד אהבתי את משפט הסיום: כי רק האשה הזאת שקמה לרוץ כל בוקר מחדש היא האשה שמנסה סופסוף להיות מי שהיא חלמה להיות. אשה חזקה, עצמאית, יכולה, יפה, רזה, צעירה, מנצחת! הריצה נותנת לי את זה ועם כל הכאבים וכל הקושי אני אוהבת את הריצה אהבת אמת. כי היא נותנת לי להיות אני. אותה האני שתמיד ידעתי שחבויה בתוכי. תודה ששיתפת

tamark4

New member
איזה יופי...

רונה, את יודעת לרגש. אני מזדהה עם רוב מה שכתבת. השדים שלי קטנים ומאולפים יותר. לפעמים אני אפילו מתגרה בהם וחושבת: אחרי כל מה שעשיתי והשגתי, אחרי ששרדתי תורנויות מיון , שהצלתי ילדים, שעשיתי בחינות עם 2 ילדים מוצלחים, יש עוד משהו שאני צריכה להוכיח למישהו ? לעצמי ? ( בנות, לא לקלל אותי, אני לא עד כדי כך נפוחה מחשיבות עצמית... ) אז זהו, שלא. ובכל זאת, יש את הרגעים האלו, המשכרים שבהם אני מרגישה חזקה ומהירה ומדהימה, וחדה וחיננית ואין עלי בכל העולם !! (ותאמינו לי שזו רק תחושה סובייקטיבית, אני ממש לא אלופה וגם לא צריכה להיות). הסיפוק הכל כך חזק וכל כך מיידי קורה בעיקר בספורט. (אולי פעמיים בחיי יצאתי כך מתורנות). וזה שווה הכל !

natalixx

New member
קראתי בשקיקה

ריגשת אותי כל הכבוד לך על ההתמדה שבוע נפלא

אויש רונה ../images/Emo13.gif

יש בי ממש כעס על החברה (society) שלנו שמייצרת את השדים האלה, זה עקום ודפוק. אם אפשר לקרוא לזה מזל, אז מזלך שמצאת את הריצה. הלוואי שכל אחת היתה יכולה לנפנף את השדים האלה לאבדון שמגיע להם.

אגשית

New member
רונה, למה "סתם פוסט"?

זהו פוסט חשוב מאוד. את כותבת נהדר ומצליחה לעורר מחשבה והזדהות. אני נזפתי בעצמי לא פעם שהתחביב שלי הוא לברוח ואיזה מן דבר זה?! ובמחשבה שניה, הבנתי שזה מקום בו אני יכולה להיות אני, גם אם מזיעה ומסריחה אבל מבסוטית. אני מאחלת לכל הנשים באשר הן ולכל הילדות שעוד יגדלו להיות נשים וכמובן גם לעצמי שלא נצטרך לצאת מגדרנו מביתנו ומעורנו כדי למצוא את החופש שלנו. שלא נצטרך לברוח מאף שד. שנוכל להם, לשדים האלו. בלי להצטדק. אני יודעת שזה עשוי להשמע כמו קלישאות חבוטות מסדנת מודעות. נסיון חיי הוביל אותי להכרה שאין לאן לברוח ואין טעם להלחם. את ה"חדר משלך" רצוי לי שאמצא בתוכי. (הלוואי, בקרוב בימינו. אמן.)

טליטר

New member
שוב פעם זה קורה איתך../images/Emo140.gif

מה יהיה? כל בלוג שלך אני זולגת מול המקלדת את מצליחה לבטא את התחושות הכי פנימיות ומוחבאות שמסתובבות אצלי בבטן (משהו אמר שדים?) ופורטת אותן לכדי מילים ביכולת ביטוי מדהימה. וכל פעם מרגשת מחדש, בלי להכיר אותך את נראית לי אישה מדהימה. חבל שלא אוכל להגיע למפגש ולהכיר אותך ואת כל שאר הנשים פה מיטל

dalitrin

New member
הי רונה,

אני לא מכירה אותך וכנראה גם לא אכיר בקרוב,אבל אני כבר מעריצה שלך ובהרבה מובנים אני חושבת שהפסגות שכבשת גבוהות הרבה יותר משל נילי אברמסקי ושההתמודדות שלנו כנשים עובדות שרצות למרות שאר מטלות החיים קשות בהרבה. אני בטוחה ש99% אחוז מהנשים פהמזדהות איתן לחלוטין ואף מקנאות קצת בסתר,בלב. כולנו רוצות לשקול 53 (וזה חוצה פורומים) ורובנו פה בפורןם היינו רוצות לפתוח את הבוקר עם 15 ק"מ. ואחרי שאמרתי את כל זה אני רק רוצה להוסיף שבשבילי את הדמות המדהימה ביותר במקום הזה- את כותבת מה שרובנו מרגישות והשגת בהמון עבודה קשה מה שכולנו מנסות להשיג וסביר להניח רובנו לא נשיג. בשביל,למרות שהיית קצת צעירה יותר ואולי עם יכולות אחרות שאין לי בכלל -את המודל לחיקוי ו הפוסטים שלך מלווים אותי בריצות ועוזרים לי לגרש את השדים הפרטיים שלי. דלית

שוב הדהמת אותי- יש לנו אותם שדים

אף פעם לא חשבתי על זה, אבל באמת הריצה/שחיה/רכיבה/משקולות סותמות להם את הפה ומסלקות כל מחשבה טורדנית ולא רצויה... אני הגדרתי את זה באופן כללי כאהבה לספורט בכלל והכי הכי לריצה, מתוך מודעות לתרומה הבלתי רגילה של כל אלה למצב הרוח ולאושר שלי, אבל אין ספק שעלית כאן על משהו ענק. אני נפעמת שוב מהיכולת שלך לבטא בכאלה דיוק ורגישות עולם פנימי מלא.

כתבת יפה אבל עדיין יש איזה שד

יש את השד שאומר - אם היית באמת חזקה לא היית צריכה ריצה... אותו עוד לא הצלחתי לעקוף

hartzitzit

New member
הי רונה

התלבטתי הרבה האם להגיב ובעצם להגיד אותו דבר כמו קודמותי, או האם לא להגיב ולהשאר עם התחושות שהפוסט שלך עורר בי ועם המחשבות והשדים שלי. בסוף, החלטתי פשוט להגיד לך תודה ןלשפוך קצת ממה שהרגשתי. נגעת לי בדיוק בבטן (השמנמנה). קראתי והרגשתי שנשמתי נעתקת ואיזו דמעה מגרדת לי בגרון. ניסיתי לחשוב מה הספורט עושה בשבילי ולמה אני קמה בבוקר. אז הספורט בשבילי הוא לא בריחה אלא השקט. השדים שלי רבים ומגוונים וכמו אצליך, הם מציקים לי במהלך היום. כשאני מתאמנת אני רק נירית. לא אמא, לא רעיה, לא עובדת, לא בת ולא אחות. זה הזמן שלי עם עצמי. בלי נקיפות מצפון ובלי להתנצל. שמתי לב שגם "גידלתי" איזה שקט וביטחון גם בחיים בכלל. אני לא אמכור לך שהחיים שלי מושלמים וצבועים בוורוד, אבל בהחלט אני מרגישה שלמה יותר ומאוזנת יותר מקודם (ועדיין יש מה לשפר). את גיבורה בעיני והכתיבה שלך פשוט מדהימה אותי כל פעם מחדש. אני מאחלת לך שתנצחי את השדים האלה ותוציאי אותם מהחיים שלך לעולם.

omaopa

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אתן מחזקות אותי הרבה יותר ממה שאתן חושבות שאני מחזקת אותכן.... תודה לכן שאתן כאן!

susieada

New member
את מדהימה ונתת לי הרבה...

"food for thought." I didn't answer one of your last posts when you spoke about your brother, z"l. You have taken loss and turned to an inner strength - one of joy in your children, joy in your running. You have chosen a way to be free, to be whole, to be the "you" you want to be. You have an incredible ability to see who you are, to stand aside and watch yourself, to accept yourself - both the self you see in the mirror and the self you see within you. You have an incredible ability to express yourself in writing. Thank you for daring to share, and doing it so well! A hug, Susie

bjill

New member
את כל כךריגשת אותי...ואני מאחלת לכל אחת שתמצא

את הדבר שגורם לריחוק השדים...בשבילי זו הרכיבה... כל כך קשה היה לשמוע אתמול על אסף רמון - חשבתי על רונה ורק מקווה שהיא תמצא את הדבר שיגרש את השדים ממנה...

רונה - המוני תודות

כי במילים שלך אני מוצאת את עצמי. דרכן אני מתחברת שוב אל עצמי ואל התשובה "למה לעזאזל לקום עכשיו אם בחוץ עדין אפילו השמש ישנה?". המילים שלך נוגעות, רכות, מתכרבלות, מלטפות (לא מבקרות, לועגות, מחבלות וכו') והן כל כך אני. תודה. נורא רוצה להכיר אותך. נעמי

למעלה