מחוננות + הפרעת קשב וריכוז (ADHD)

spacey

New member
מחוננות + הפרעת קשב וריכוז (ADHD)

שלום לכולם, אני בת 26, מחוננת וחברה במנסה ישראל. לפני כשנה אובחנתי כסובלת מהפרעת קשב וריכוז (ADHD), שלא אובחנה כשהייתי צעירה יותר בזכות (או בגלל) האינטליגנציה שלי, שאפשרה לי לתפקד ברמה גבוהה לאורך שנות הלימודים בביה"ס (יסודי + חט"ב בכיתת מחוננים, תיכון בכיתה רגילה) למרות ההפרעה. כשקראתי על התופעה, הופתעתי לגלות שהיא די נפוצה בקרב מחוננים, ולמרבה הצער קורה לא מעט שאחד מהדברים לא מאובחן בגלל השני - או שהמחוננות "מפריעה" לראות את ה- ADHD, או להיפך. אז... רציתי לשאול האם יש כאן עוד מישהו שמכיר את השילוב הזה מקרוב כמוני (מעצמו, חברים, משפחה וכו')
. תודה
.

05287

New member
בקשה

אני אשמח אם תוכלי לשים פה תגובה או לשלוח לי הודעה על איך הסתדרת בתיכוןף כלומר מבחינת מבחנים התנהגות בכיתה וכו'... אודה לך מאוד ויום טוב...

hostile17

New member
שאלה

גם אני עברתי את המסלול של כיתת מחוננים, הצטיינות בתיכון, ומאז ומתמיד חשדו שיש של הפרעות קשב וריכוז, אבל אף פעם לא עשיתי עם זה משהו כי תמיד הכל הלך לי בקלות. את יכולה אולי להמליץ לי מאיפה להתחיל? תודה:)

spacey

New member
מוטב מאוחר מאשר לעולם לא ../images/Emo13.gif

קודם כל, אפשר למצוא הרבה חומר בפורום השכן - תמיכה למבוגרים - ADHD. אם תחליט לפנות לאבחון ותרצה המלצה, פנה אלי במסר ואשמח לנסות לעזור. בהצלחה וחג שמח

אני בדיוק כמוך

רק שאני לא בכתת מחוננים, אני לא משקיע בלימודים אבל במבחנים אני מצליח אז את יודעת מה ההמשך אז למה לבזבז זמן

shuval3

New member
כן גם לי יש תופעה כזו

במבחנים שעשתה לי הפסיכולוגית היא אמרה לי שיכולת הריכוז שלי שווה לאחוזון 4 כאילו כמעט הכי גרוע שאפשר!

Deep1

New member
מכיר

לא עשיתי מעולם מבחני IQ אבל היו לי תמיד ציונים גבוהים, ואני מתכוון לאבחן בקרוב ADD (לא היפר). אוניברסיטה סיימתי מזמן... הבעיות בריכוז הפריעו לי יותר בעבודה מאשר בלימודים.

למעלה