מחוננים יקרים

mecorteset

New member
מחוננים יקרים

רציתי לשתף אתכם בבעיה שלי. כמו כל חברי הפורום הזה, גם אני מחוננת. זאת אומרת, לא בדיוק מחוננת, אבל די חכמה. כל מבחן ציון גבוה, כל עבודה מעל 90 וכו' וכו'. אני לא מתכחשת לגאוניות שלי. אני יודעת שאני חכמה. גם חברי לכיתה יודעים זאת. בכל אופן, מכיוון שאני יודעת שאני גאונה והם יודעים שאני גאונה, לא אכפת לי להשוויץ הזה קצת. אני מכירה בעודה שאני חכמה במיוחד ומצליחה בהכל, ולכן לא מהססת להשוויץ בה. למשל, לחברות שרוצות להתכונן איתי למבחן אני אומרת שאני כבר יודעת הכל ולא צריכה להתכונן. או במקצועות מסויימים שיש בהם שיעורי עזר אני אף פעם לא הולכת, ולא מהססת להגיד שזה בגלל שאני כבר יודעת הכל. לפעמים חברות שלי גם מבקשות ממני עזרה... אבל אני אומרת שאני לא יכולה לעזור להן... אני לא הולכת לבזבז את הזמן היקר שלי בגלל שהן טיפשות. נכון שאני צודקת? בכל אופן, לפעמים הן ממש נעלבות. ולא מבינות. שאני חכמה. ואני לא מבינה: אני חכמה, אני גאונה, אני אינטלגנטית! למה אין אני יכולה להשוויץ בזה קצת?! למה הן לא מקבלות את זה?! כמו שליפות יש זכות להתגנדר כאוות נפשן והלשוויץ ביופי שלי... כך לי יש זכות להשוויץ בחוכמתי. בכל אופן, היום הם נעלבו במיוחד ולא רוצות לדבר איתי. מה לעשות???

E s t e b a n

New member
איזהו חכם?

יש פתגם עתיק יומין: "איזהו חכם? הלומד מכל אדם". כנראה שאת צריכה ללמוד משהו. בתור גאונה את בטח יודעת במדוייק מה התועלת שאת מקבלת מלהתנהג בצורה שבה את מתנהגת, ואת גם יודעת מה המחיר שצריך לשלם בעבור ההתנהגות הזו. ומכיוון שאת מתנהגת בצורה זו, סימן שעברת על כל האפשרויות שלך והחלטת שזו האפשרות הטובה ביותר -- שמכל האפשרויות האחרות, ההפרש בין התועלת לבין המחיר הוא הגדול ביותר. מה, לא?

atayen

New member
למה את מרגישה צורך להשוויץ?

והאם את מוכנה לותר על זה קצת? בד"כ כשאנשים משוויצים ומרגישים עליונות, זה בא מתוך רגשי נחיתות.הם מנסים לחפות על משהו...יש להם איזשהו חסך... אם זה בחברה, בבית,באיך שאת נראית,או סתם את לא אוהבת את עצמך ואת חושבת שזה שאת חכמה זה הדבר היחיד שיש לך... בקיצור, על מה את מנסה לחפות??

super condom

New member
אם את חכמה

אם את באמת חכמה היית עוזרת אז מה אם את יודעת גם גאונים צריכים לעשות לפעמים חזרה \= וגם אם לא לפחות תעזרי תלמדי אותן

ילד חי

New member
ממש לא יפה מצידך

להפך! בגלל שאת "חכמה" (או חושבת שאת חכמה), אז את צריכה לעזור לחברות שלך, בדיוק כמו שהן היו עוזרות לך, אם היית צריכה עזרה (ולאו דווקא בלימודים). מה רע בלעזור? ואם הזמן שלך יקר מדי בשביל לעזור לחברות שלך, מעניין מאוד שאת מחשיבה אותן כחברות שלך... אני לא בטוח שזה הדדי.

erezsh

New member
צאי מהסרט.

תבדילי בין מקסימום מקומי למקסימום גלובאלי.

mahaian

New member
שתי הבנות שלי , הגדולה בת -12

והקטנה בת - 8,מוציאות - 100 ברוב המבחנים ובכל המקצועות ובמקרים הפחות טובים והנדירים -90 ומעלה. לי יש את הרושם שהן מחוננות ומסוגלות עוד להרבה יותר, אך מאחר שהן בעלות אופי שקט וביישני משהו, כישוריהן האינטלקטואליים לא נחשפו עד כה במלואם. מה ניתן לעשות ?

faland

New member
טוב...

אני אוליי לא מחונן (לא השתתפתי באף תוכנית...) אבל כל הציונים שלי מעל ל90... ואה כן אני גר בקנדה... טיפה קשה באנגלית.. אבל אני תמיד לומד לא משנה כמה אני בטוח שאני יודע את החומר ואני אף פעם לא מסרב לעזור למישהו אחר... איך את יכולה בכלל? זו כבר לא סתם השווצה זו סנוביות הם צריכים את העזרה שלך ואת לא מסכימה רק כי את חושבת שאת טובה מידיי בשבילהם... ובכלל מניסיון אישי ללמד זו הדרך הכי טובה ללמוד משהו... באמת ככה אתה עונה על שאלה אפשרית ומוכן לכל מצב... ברור שהן נעלבו... מי לא היה נעלב? וברור שהן גם לא רוצות לדבר איתך את דפקת אותן כשהן הזדקקו לעזרה שלך איזו חברה תעשה דבר כזה? לסיכום אם את בוחרת להתנהג כמו ביצ'ית סנובית את תישאי בתוצאות...

למעלה