מחוקק אזרי: המוסד סיכל פיגוע בבאקו ב-2012

טליה ג

New member
מחוקק אזרי: המוסד סיכל פיגוע בבאקו ב-2012

לטענת חבר הפרלמנט היהודי יבדה אברמוב, צוללני ארגון הביון הישראלי עצרו מחבלים בלב הים הכספי, לפני שהספיקו לפגע בתחרות האירוויזיון, שנערכה באותה השנה במדינה

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/844/954.html?hp=1&cat=875&loc=1

מפחיד! אני זוכרת שהיה אז חשד לנסיונות לבצע פיגוע במהלך תחרות האירוויזיון או לפגוע ספציפית במשלחת הישראלית, ולהקת איזבו שייצגה את ישראל ולא העפילה לגמר, עזבה את אזרבייג'אן במהירות מיד לאחר חצי הגמר, אבל אף פעם לא היה אישור רשמי לכך. אני לא יודעת עד כמה הפיגוע היה מכוון נגד ישראל, או שמטרתו הייתה לפגוע בכל מה שמייצג את ערכי הליבראליות והחילוניות של המערב, אבל זה מפחיד בכל מקרה. על כל פנים, עד כמה שאזרבייג'אן מדינה ידידותית לישראל ועם שיעורי אנטישמיות נמוכים מאוד, עדיין יש שם גורמים קיצוניים מסוכנים. אם אזרבייג'אן תעלה מתישהו על מפת התיירות הישראלית, כמו גיאורגיה השכנה, גורמים עויינים עלולים לנסות לבצע פיגועים נגד ישראלים.

moshe4474

New member
אני מסופק בקשר לפירסומים הללו, הסיבה לכך

שלאזרביג"אן יש מספיק את הכלים הדרושים בכדי לקבל את המידע הדרוש וגם את השיטות המתוחכמות להצליח בזאת. לפני עצמאותה פעל הKGB המשטרה החשאית של ברית המועצות לשעבר, אביו של הילהם אלייב היידר אלייב שרת בשרות הזה במשך שנים, משפחת אלייב שמוצאה מנחצ"יוואן היגיעה לשלטון לאחר תהפוכות ואנדרלמוסיה בדרכה של אזרביג"אן לעצמאות, ויישמה שיטות ופעולות שימנעו ממתנגדי השלטון לבצע פעולות היתנגדות כלשהן. כך התפתחה באזרביג"אן משטרה ומידע מדויק לגבי אנשים ותנועות חשודות, שמעוניינות לבצע פיגועים או להפריע לשלטון של אלייב, ליישם את מדיניותו, והראיות לכך סיכולים של מספר רב של פיגועים מתוכננים, וחלק גדול מההסכמות של המדינות להתארח באזרביג"אן בכל מיני אירועים היא הסיבה שאזרבייג"אן היא מדינה בטוחה בסיכול ממוקד של תוכניות טרור.

טליה ג

New member
אני גם מאמינה שאזרבייג'אן מסוגלת להתמודד לבדה מול איומים

כאלה, ושמדינות שמוכנות להתארח בתחומה מודעות לכך. יש לי הרגשה שהעיתונות הישראלית הרבה יותר מנפחת את העניין ממה שהוא באמת, וגם אם היה חשש לאיום על המשלחת הישראלית באופן צפציפי, סביר להניח שגם שירותי המודיעין של אזרבייג'אן ידעו על כך.

moshe4474

New member
באופן כללי כלי התקשורת העולמים וגם של ישראל

הגזימו ביחס לשיתוף הפעולה בין אזרביג"אן לישראל, אני זוכר איך תיארו את חיל האוויר הישראלי תופס עמדות בשדות התעופה האזרים, משם הוא אמור היה להפציץ את אירן, אם היא תתקוף את ישראל, לא רק שזה לא היה נכון אלה אף דבר הזוי ,אזרביג"אן היכחישה את הידיעות מהסוג הזה.

טליה ג

New member
גם אם זה נכון, ברור שאזרבייג'אן תכחיש את זה

כי היא בטח לא רוצה להסתבך עם איראן. זה לא פשוט לקיים מערכות יחסים תקינות במקביל עם שתי מדינות שנחשבות לאוייבות מרות, כשהנטייה הטבעית של אזרבייג'אן אמורה להיות לצד האיראני, כיוון שמדובר במדינה שכנה, בעלת אוכלוסייה שיעית ברובה ועם מיעוט אזרי גדול שחי בקרבה.

למעלה