מחושך.... לאור

מחושך.... לאור

והפעם קצת על הצד ה"חשוך" של היחסים. כפיות טובה. מהי "כפיות טובה" ? מה קורה לכם כשאתם נתקלים בה ? האם נתקלתם בכפיות טובה ביחסי האימון ? איך התמודדתם עם נוכחותה ? האם לומדים להתחסן ? רק אור והרבה ממנו ענת

צביקה38

New member
כפיות טובה

כאשר הבטתי במילה כפיות ראיתי גם את מילת הרבים של כפית. האם יש כאן משהו סימלי? כאשר המאמן והמתאמן עובדים באותו כיוון ומאחדים כוחות הם כמו כפיות המונחות אחת על השניה כאשר הראשונה נותנת משענת לשניה הנתמכת בשלמות וגודל מדויקים. כאשר אחת הכפיות קטנה או כאשר האישיות במקרה של מאמן מתאמן "קטנה" אין התאמה והיחס לא יהיה שווה מכאן עשויה לצוץ כפיות הטובה. ממש כמו 2 כפיות במידות שונות שמונחות אחת מול השניה. בכל מקרה אין להתרגש מכך ויש להמשיך קדימה הרי ידוע הוא שכשהשמש שוקעת אנשים קטנים יוצרים צל גדול. בשורות טובות צביקה ברגמן.

שולחת לך ../images/Emo24.gif

את מדהימה!!!! כל מילה נוספת מיותרת.

כפיות טובה

בואי נתחיל מזה שאת קוראת למשהו בשם "כפיות טובה" אבל מזה לא ממש ברור מה זה. האם את מסכימה שזהו מושג וזה לא משהו שקרה במציאות? במציאות לא היתה "כפיות טובה". מה קרה? מה המתאמן עשה? מה הוא אמר? מה את אמרת? ארחי שיהיה ברור מה הדאיג אותך , ניתן יהיה להתיחס לשאלתך הדרך שגם את וגם אותו מתאמן "כפוי טובה" תצאו נשכרים וגדולים! באהבה...

איזה יופי של תשובות../images/Emo24.gif

וכל אחת פגשה את הנושא ממקום אחר. צביקה - עם העושר המטאפורי המאפשר לך לפגוש נושא מזויות כל כך שונות עידית - ברגישות האינסופית שיש לך ואבי - באפשרות לרתום את הסיטואציה ללמידה פנימית מעצימה. אתם מקסימים.
ולעניין עצמו - השאלה הגיעה דווקא ממחוזות פרטיים ולא אלו של האימון. חוויתי חוויה של כפיות טובה . לא ממש נעים. מעליב אפילו (נכון, זו הבחירה שלנו להיעלב. הפעם - בחרתי כך. העלבון והצער היו שם ולא רציתי להזיז אותם הצידה) ואז, שאלתי את עצמי - מהי "כפיות טובה" באימון ? האם יש דבר כזה ? האם נתקלתם בו ? האם ההתמודדות איתו דומה להתמודדות עם כפיות טובה במחוזות חיים אחרים ? שהרי מתאמן שאינו מכיר או מוקיר את תרומתך אליו - לחלוטין אינו "כפוי טובה" מצד שני, אנחנו בני אדם וככאלה, מפתחים ציפיות (מודעות ולא מודעות) מיחסי מאמן מתאמן וקורה גם שמתאכזבים. מצד שלישי, יש הבדל עצום בין אכזבה לבין "כפיות טובה": זו האחרונה, לפי תפיסתי, היא החזרת רעה תחת טובה ולכן, היא גם קיצונית יותר. בקיצור - תהיתי...
ענת

כפיות טובה באימון

בלי לשמוע יותר פרטים, כפיות טובה שירגיש מאמן מול מתאמן יכולה לנבוע מתוך אי-בהירות בהסכם הבסיסי של הסכם האימון. אם הייתה קיימת אי-בהירות כזו, היא קשורה בניסוח לא הדוק וברור מספיק של ההסכם ובזה שלא בדק המאמן אם כל פרטי ההסכם היו מובנים למתאמן מלכתחילה ומקובלים עליו. אני לא יכולה לחשוב על מצב אחר של כפיות טובה באימון משום שהסכם האימון אמור למנוע בין השאר חדירה של "מקובלות" אישיות המבוססות על סולם ערכים שונה של הצדדים. בברכה,

ענתנע

New member
ועוד לענת מענת

שלום ענת. 1. כל הכבוד על האומץ לשתף במצב מורכב ואישי. הבנתי שנפגעת במקרה אישי ולא באימון. איש מאתנו אינו חסין-אש וכמאמנת את יודעת שאת גדולה יותר מן הארוע. 2. אני מאמינה שכל מה שקורה לנו- הוא בהזמנה אישית, (גם אם איננו מתכוונים לכך) זוהי הזדמנות להתאמן על שיעור כלשהוא בחיים. מה ניתן ללמוד מן המקרה שעברת? אילו תובנות לקחת ממנו ומן התשובות שקיבלת? 3. כיוון ששאלת על אימון, מה ששווה התבוננות לטעמי, הוא זה: בדבריך הגדרת "כפיות- טובה" כ"החזרת רעה תחת טובה": מה היתה הטובה? מה היתה הרעה? מיהו שהגדיר אותם? את? המתאמן? ביחד? 4. קשה להתייחס בנושא אישי ורגיש שכזה באופן תאורטי. לו שיתפת מה בדיוק קרה- היה קל יותר להתייחס. כל מקרה- לגופו. 5. אמרת "לא אנושי". עוד מונח שאינו ברור לי. האם להיפגע זה אנושי וליצור פרשנות מעצימה- זה לא? 6. שאלת "האם ניתן להתחסן?" אין חסינות, זה לא הכנסת כאן... אך בעיני הדרך ליותר נינוחות בנושא, עוברת דרך המנעות משיפוטיות ופרשנות מעצימה. 7. בכל מערכת יחסים,ישנה התנהגותי שלי, התנהגות הזולת והתקשורת שבינינו. מה מבין השלושה לא עבד במקרה זה? מה היה חסר? אני שואלת אותך- ובו זמנית שואלת אותי על מצבים דומים בחיי שלי. אחלה נושא להתבוננות. תודה לך. ברכות- ענת רוזנבלט.

כפיות טובה

בואי נתחיל מזה שאת קוראת למשהו בשם "כפיות טובה" אבל מזה לא ממש ברור מה זה. האם את מסכימה שזהו מושג וזה לא משהו שקרה במציאות? במציאות לא היתה "כפיות טובה". מה קרה? מה המתאמן עשה? מה הוא אמר? מה את אמרת? ארחי שיהיה ברור מה הדאיג אותך , ניתן יהיה להתיחס לשאלתך הדרך שגם את וגם אותו מתאמן "כפוי טובה" תצאו נשכרים וגדולים! באהבה...

מ א מ נ ת

New member
האם כפיות טובה.....

האם כפיות טובה זה רגש שהתפתח בעקבות אכזבה מהמתאמן? האם זה אומר שבאת אליו ממקום של ציפיות? צודקת הגברת מן האגם באומרה שכפיות טובה לא תתכן אלא כאשר יש חוסר בהירות ביחסים בין מאמן למתאמן. להערכתי היא גם לא תיתכן אם נבוא אליו ללא ציפיות, ללא אגו, ללא צמידות לתוצאות שהוא ישיג ובמקום כל אלה נביא לב פתוח, אוהב, חומל, מקשיב, מקבל, מפרגן, מעודד, תומך. מתוך כל אלה נוכל ליצור יחד איתו את הבהירות שדרושה לו כדי להתקדם למטרותיו.

כפיות טובה אינה ....

... קשורה לאגו או לצמידות לתוצאות. אי הגעה לתוצאות מקוות או ציפיות שלא מומשו - אינם כפיות טובה ולא שייכים לקטגוריה הזו. כפיות טובה קשורה להתנהגות אנושית לקודים הומנים של יחסים לחציית גבולות של יחסי גומלין וכמו שכתבתי קודם - לעשיית "רעה תחת טובה". אימון הוא בראש ובראשונה ומעל לכל, אינטראקציה אנושית בינאישית וככזו, יכולים להופיע בה מיימדים של כפיות טובה. שאלת הציפיות או חוסר הבהירות ביחסי המאמן מתאמן - לעניות דעתי פחות רלוונטית פה. מה שהרבה יותר רלוונטי - הוא סוגיות של התנהגות אנושית שתקפות באימון בדיוק כמו בכל אינטארקציה אחרת. הדיון באימון גם מתוך אספקט של מערכת אנושית, הומנית - בין שני בני אדם תוביל אותנו להבנה גדולה ועמוקה הרבה יותר של האינטראקציה ושל התהליך. לומר "אנחנו חסרי ציפיות, חסרי אגו" וכו... הוא אולי לומר בין השאר, "אנחנו לא בני אנוש" "זהו לא תהליך אנושי". אני חושבת שאם ניתן הכרה ומקום גם לחלקים היותר פגיעים שיכולים להיות בתהליך נרוויח כולנו. אור ואהבה וכמובן שנה טובה ענת

עשיית רעה תחת טובה

משום שאת לא מציגה דוגמה ספציפית לאימון וכפי שציינת בהודעה ההתחלתית המחשבה על הנושא בתחום האימון עלתה בשל מקרה אחר שקרה, ללא קשר לאימון, אנחנו בעצם דנים כאן בתחום הבינאישי בכלל. אכן, המאמן והמתאמן מגיעים להתקשרות ביניהם כבני אדם. כפי שציינתי קודם - להסכם יש חלק חשוב בהפרדת עולמות הערכים של שני הצדדים. אם הייתי מזהה חריגה בתחום הבינאישי בזמן האימון הייתי מעלה זאת בפני המתאמן. אם הקושי לא היה נפתר במסגרת הזו הייתי נוהגת כפי שאני נוהגת בכל מקרה של כפיות טובה בחיי. אם היה נדרש, הייתי מסיימת את ההתקשרות המקצועית. במקרים רבים יש הבדל בין עולמות הערכים של שני הצדדים באימון. כל עוד אני מרגישה שאני יכולה לבצע את ההפרדה לטובת התקדמות הלקוח שלי וכל עוד תחום האימון והגדרת המטרה של המתאמן היא במסגרת החוק, אני שם. אם משהו מפריע לי והוא בלתי פתיר מבחינתי, עובר קוים אדומים שהגדרתי לעצמי, אני לא שם. בברכה ושנה טובה מאוד.

ענתנע

New member
"כפיות טובה" או "הפרת הבטחה"?

ברכות לכל הנמצאים! זה עתה נכנסתי לפורום ואני שמחה להמצא כאן. שמי ענת, ואני עוסקת בשילוב המדליק שבין הנחיית קבוצות לאימון אישי. במבט ראשון הפורום נראה מגוון, מעמיק ומרתק. אני מרגישה שהגעתי למקום הנכון. ולגבי כפיות טובה- "כפיות טובה" הנה בעיני מושג מעורפל ושיפוטי שאינו מובן לי לגמרי. אנסה להגדירה כ"האשמת הזולת, בכוונות שליליות, על רקע ציפיות שהיו לנו ממנו ולא תוקשרו או לא התממשו". ציפיות הן תחושות אישיות מאד, המצויות בעיקר בראש שלנו. זוהי אג'נדה אישית שלי כמאמנת והדרך לטיפול בה, עוברת בעיקר ביני לבין עצמי, או ביני לבין המאמן שלי. קורה שאנו מאשימים אחרים על שלא עמדו בציפיות שלנו כלפיהם...כדאי שנתבונן: האם תקשרנו ברור את ציפיותינו? האם הפכנו אותן לבקשות והבטחות ספציפיות וברורות? רבים חוששים להבטיח הבטחות מפורשות. העמימות נוחה יותר, קל יותר לשנות דעתנו ולהתאימה לנסיבות המציאות. כמאמנים אנו יודעים, שדרך עוצמתית לפריצות דרך, הנה דווקא לפעול לא בתגובתיות לנסיבות-אלא בתנועה אל מעבר להן. כמאמנים, אנו שואלים את המתאמנים שלנו שאלות ישירות וספציפיות ומזמינים אותם להבטיח הבטחות מפורשות. כאשר מתאמן הבטיח משהו, אך בחר שלא לקיימו-(בשני המקרים מרצונו החופשי), זהו נושא מצויין לאימון! לעיתים קרובות זהו בדיוק אחד מתחומי ההתפתחות החשובים של המתאמן! שני כלים חזקים באימון, הינם: 1. לסייע לאנשים להפוך ציפיות מעורפלות -להבטחות ברורות ספציפיות ומפורשות.(כבר בחוזה האימון הראשוני) 2. לברר איתם מיידית, בישירות ומתוך חמלה, מקרים של הפרת- הבטחות. אני מאמינה שאיש אינו מפר הבטחות בכוונה רעה מראש. שלרוב הדברים יש יותר מפרשנות אחת, אני זוכרת שהמתאמן הנו תמיד גדול יותר מהסיפורים שלו ומנסיבות חייו ותמיד הוא בעל התשובות הטובות ביותר עבור עצמו. אני נזהרת משיפוטיות ומביאה במקומה הכלה, בהירות, אמון והעצמה. אז מה אפשר לעשות באימון? 1. להזכיר למתאמן את ההבטחות שהבטיח ולראות שאכן הבנתי נכון מה בדיוק הובטח לי. 2.להבהיר בשאלות "ויזואליזציה", מה בדיוק קרה, מדוע לא עמד בהבטחותיו. 3.להזכיר שכמאמנת שלו, אני תמיד בעדו ומאמינה ברצונו הכנה לקיים את הבטחותיו- על מנת להגשים את מטרותיו. 4.לבחון יחד- האם ההבטחות שנתן אכן הלמו את כוונותיו ומטרותיו, ואם לא- אילו הבטחות חדשות יסייעו לו יותר להגשימן. 5. ליצור איתו הבטחות חדשות שיממשו את כוונותיו העתידיות. 6. ניתן כמובן להעמיק את האימון ולבחון האם אי עמידה בהבטחות היא דפוס מוכר לו, באילו תחומי חיים, כיצד התמודד איתו עד כה, ומה מסייע לו לעמוד בהבטחות. אך כל זאת- רק אם המתאמן מעונין בכך, לא בכפיה. עד כאן להפעם. תודה לך ענתוצאות על ההזדמנות להתמקד בנושא מענין זה! ענת רוזנבלט.

מ א מ נ ת

New member
יופי של תשובה!

ברוכה הבאה לפורום, ענת. נהניתי מכל מילה בתשובה שלך. היא מקיפה,ממצה ובהירה. תודה לך ויישר כוח!

tlingit

New member
ברוכה הבאה ענתנע ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
ותודה על המחמאות מרתק לראות עוד נקודות מבט ומחשבות נוספות
אני מזמינה אותך לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר קצת את הכותבים ואת נושאי הדיונים, לעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

התייחסות כמה ימים שלאחר

ענת שלחתי לך בהתחלה חיבוק, מאמינה שתובנות היו ויהיו בתכך. בשעת כעס, פחד, תסכול אני מאמינה בחיבוק, אמפטיה. לאחר כמה ימים שולחת לך ציטטה שתחזק "אושר ממתין לאלה שבכו לאלה שכאבו לאלה שחיפשו ולאלה שניסו מכיוון שרק הם מסוגלים להעריך את חשיבותם של האנשים שנקרו בדרכם." באהבה עידית

עדיתה1

New member
העיקר לא לקחת אישית

ענת יקירתי מכירה את "ארבע ההסכמות"? אם לא - מומלץ בחום. ספר קטן ולא מזיק שמבוסס על ארבע הסכמים שאת עושה עם עצמך ושמבטיחים את דרכך את האושר. ואחת מהן: לא לקחת שום דבר באופן אישי. כפויי הטובה לא עושים את זה רק לך. זה מה שהם יודעים לעשות. אם את יכולה לעזור להם לראות את זה כחלק מהאימון (אבל את זה אפשר לעשות רק אם לא לוקחים את זה אישית) - נפלא אם לא - ואת מרגישה שזה סוחט אותך - זה נראה לי זמן טוב להיפרד. מקווה שעזרתי עדית

tlingit

New member
ברוכה הבאה עדיתה1 ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר קצת את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

למעלה