מחזור בקבוקי פלסטיק בראשל"צ - שאלה

פומיקיז

New member
מחזור בקבוקי פלסטיק בראשל"צ - שאלה

היי, חדשה במסגרת הפורום הזה ויש לי שאלה שאולי דובר עליה אבל, בכל זאת, אשמח אם יהיה לכם מענה: למה בעיר כ"כ גדולה ומתקדמת כמו ראשל"צ עדיין אין אף פתרון למחזור בקבוקי פלסטיק???? כל יישוב הכי קטן בארץ, שלא לדבר על ערים גדולות שכנות או לא יש פתרון זה או אחר למחזור הבקבוקים: בחולון-מיכלים יפים בצורת כדורי-רגל, בערים אחרות את "כלובי המחזור" , רק ראשל"צ כ"כ לא מפותחת? די מאכזב.. גם כשניסיתי לברר התשובות שקיבלתי היו לגמרי לא מספקות וממש מבישות - עד היום לא חזרנו אליי כפי שהבטיחו לפני מספר חודשים. אשמח אם מישהו יודע משהו אופטימי בנושא.. שירי

כי ראשון עיר לא מתקדמת

רק ראש העיר בונה לעצמו לעיריה שלו משרדים יפים ומשוכללים על חשבוננו. זה מה שיודעים לעשות פה.

חןשסק

New member
שאלתי עצמי את אותו הדבר, והתשובה

שקיבלתי היא- שהמשקאות הממותקים בבקבוקים (קולה, ספרייט וכו'), מושכים זבובים ושאר חרקים, וזה לא נאה... ראיתם מה חשוב יותר...?

ובכן...

זה נכון! זה באמת מושך זבובים ושאר חרקים מוזרים. לא נדבר על זה שזה לא נראה טוב במובן הסביבתי. הציבור הישראלי צריך להתרגל לחוק הפיקדון - ולפעול על פיו. כלומר, על תושבי ראשון לציון להחזיר את הבקבוקים שהם קונים לרשתות המזון, לקבל את ה- 25 אגורות לבקבוק כמקובל על פי חוק, ולהיות סביבתיים. בינתים, תושבי ראשון לציון מוזמנים למחזר ניירות ובטריות בפחי המחזור הציבוריים הפרוסים ברחבי העיר.

חןשסק

New member
../images/Emo45.gif, אבל עדיין לא העבירו את החוק

שאפשר לתת פיקדון על בקבוקים גדולים, או שאני טועה? אני משתדלת מאוד למחזר! אצלינו במשרד יש המון המון ביזבוז של דפים וזה פשוט נוראי... =\

פומיקיז

New member
אצלינו בבית - מה שניתן ממחזרים:

ניירות ועיתונים - לפחים החדשים שקיבלנו (באמת מקל וכל-הכבוד) סוללות - למקומן יש לנו בבית שקית בה נאגרים כל פחיות השתיה שאנו שותים - אחת לחודש הולכים עם זה למחזור (בכסף הילדים שעזרו והכניסו למיכל - קונים הפתעונת) אפילו על נושא שקיות האוכל אנחנו מנסים להתגבר בצורת קופסת אוכל לא ייתכן שבכל הערים מצאו פתרון לכך ורק אצלינו זה מושך זבובים! יופי?!?! - זה עניין של טעם: בעיני יפה מאוד לראות כל מיכל מחזור שהוא - זה מעיד על תרבות העיר, פרט לכך שכיום יש מיכלי מחזור דקורטיביים (ראו חולון) ושוב.. - באמת חבל, אבל אני לא מוותרת! שבת נפלאה לכולכם..

cobainos

New member
כי זאת עיר תעשייתית וחסרת אופי?

שכל מה שמעניין את ראש העיר שלה זה קידמה ולהפוך למטרופוליס ועל ה* האיכות. (לא רק איכות הסביבה-איכות האנשים, איכות התרבות שיש פה וכו'...) ושלום לכל ותיקי הפורום, דרך אגב

SupeRonit

New member
../images/Emo98.gif הו אדוני ברוך השוו(ה)

נחמד לראות אותך - איך אצלך
אני בנתיים השתחררתי וחזרתי לסורי

cobainos

New member
תודה תודה

אצלי?נחמד...עבר הרבה מאז שהפסקתי לכתוב פה. מזל טוב...מה עושה ? יש לי עוד המון זמן לשחרור...ככה זה להיות גבר

קיר קמט

New member
דב צור בזמנו אמר שהוא יקדם את העניי

ן, אבל הוא לא נבחר.. הוא גם אמר שהוא מתכוון להפנות את הכסף מהאיסוף לתנועות הנוער, אבל, נו, ככה זה.

למעלה