מחזור החים של שחקן Rים(טויטה למאמר)

מחזור החים של שחקן Rים(טויטה למאמר)

לפני 4 שנים זה היה בדיוק כך, וזה מצב שהיה שנים על גבי שנים. עכשיו, המספרים מתחילים לרקוד קצת, וזה לדעתי הישג חיובי. ס ק ר י ר ה - ב ח ת ך - ג י ל א י ם דיל 15 השחקן הממוצע נחשף לראשונה למשחקי תפקידים חיים בסביבות גיל 15. הוא שומע על משחקים שקיימים, ומועברים מפה-לאוזן בתוך תוככי קהילת שחקני התפקידים, ולא תמיד יודע למצוא את דרכו למשחק. ישנם כאלה שמתחילים לשחק בחצר האחורית בבית עם מקלות מטאטא, או כאלה שראו נשקים בטיחותיים בכנס כזה או אחר, או כתבת טלביזיה כזו או אחרת, ודואגים לעצמם לגירסה שלהם לנשק בטיחותי, אבל זהו זה. מתי מעט מגיל הזה ממש מוצאים את עצמם בתוך משחק - ואם כן - זה משום שיש להם תחפושת מושקעת, Role-Play משובח, וה-מ-ו-ן רצון. בגיל 16 חלק ניכר מהשחקנים הצטרפו בגיל הזה. זה גיל שקל לבקרה על ידי תעודת הזהות. בגיל 16 השחקן הממוצע הוא חדש בתחום. הוא צעיר, יש לו תלבושת לא משהו, נשק לא משהו, חבורה אחת שבד"כ הוא משחק איתה, (או שהוא מתרגל לשחק לבד), והוא היה במספר זעום של משחקים. הוא לא ממש יודע מה לעשות עם עצמו במשחק, הוא כמעט תמיד מפספס את העלילה המרכזית המשחק, וקיים לפניו הפיתוי ללכת מכות עם החרב החדשה שלו. לעומת זאת, הוא יודע מה לעשות במשחק מיליטנטי... בגיל 17 חלק הארי של השחקנים הצטרף בגיל הזה, וגם אצל השחקנים שהצטרפו בשנה שעברה יש הרבה התלהבות. התלבושות, החברה, הRole-Play, וכמובן - המכות. אלה שהצטרפו בשנה שעברה כבר פחות או יותר מוצאים את הכיוון שלהם, ולוקחים איתם את אלה שהם הביאו לחברה הזו - בין אם זה Role-Play או לחימה. מתגבשים גרעינים של שחקנים, ויש ניצנים ראשונים של משחקים סגורים. בגיל 18 השחקן הממוצע בגיל הזה יודע להנות ממשחק טוב, ומקרב טוב, אך פחות או יותר מיצה את עצמו בתחום. נו, כבר מה אפשר לחדש לו, עוד דיימון? עוד אביזר קסום מנותץ לחתיכות? עודפעם אל קדמון שבא להשמיד את שהעולם? הרי ברור שהולכים מכות בסוף ומבחינתו - או שצריך לנצל את המשחק ל-Role-Play עד אז, או שפשוט צריך לחכות... היוזמים והטובים כבר ניגשים להכיר את המארגנים, להתרועע עימם, לבנות משחקים בעצמם, ואף להפיק אותם. אבל, בגיל הזה - יש גיוס. גיוס עכשיו, השחקן הממוצע הוא כבר אלדר. אם היו לו דמויות טובות - הם כבר אגדה, ושומעים עליהם מדי פעם. אולם, יש מי שאובד במעמקי הגיוס הקרבי, יש מי שמתנתק מהקהילה ומחליט ´להתבגר´ (נו, אנחנו יודעים שנפגוש אותו שוב), ויש מי שנאחז בציפורניים. כשהמגוייס מגיע למשחק פעם ב-, הוא משתדל למצות את המשחק כמה שיותר. אולם, יש מי שמתבעס שהוא מרגיש זקן ליד כל בני ה-16 ופורש, ויש מי שמתמיד. המגוייס הפזמניק למגוייס הפזמ"ניק יש כבר תנאי שרות שמאפשרים לו מעט חיים. הקרביים שאהבו את העניין מגיחים חזרה לקאמבק, והג´ובניקים שאהבו את זה מניחים לארגון המשחקים למלא את חייהם. החייל המשוחרר הלחץ חברתי ´להפסיק עם השטויות´ הוא גורם חשוב נוסף בנשירת שחקנים. כבר אין כיפה מגנה ויצוקה, יש ציפיות מההורים לעשות משהו עם עצמך, והשחקן הממוצע נושר. הוא גם ככה זקן לייד כל הילדים במשחק. אולם, המתמידים שמתמידים זוכים ליחס מוזר - איש לא מכיר אותם, ואף אחד לא יודע מאיפה הם צצו - אלא אם כן הם היו פעילים בארגון המשחקים ובגילום דמויות מפתח במשחקים שעברו. המצב שנוצר בעקבות מחזור החיים הזה המצב שנוצר הוא שיש ממש מעט אנשים עם ידע מקצועי שמסוגלים לארגן משחקים. על מנת לארגן משחקים בעלי אופי קהילתי צריך לא רק להיות מעל לשחקן הממוצע, אלא צריך גם להיות מקצועי בתחום משחקי התפקידים, ומעבר לזה - צריך להיות אדם בעל אופי דומיננטי, בטחון עצמי, חזון ומוכנות ללכת אחרי החזון הזה. והנשירה האיומה לכל אורך הדרך צאגה למצב של קיפאון שבו אין בעלי ידע, אין מארגנים ורמת המשחקים לא תמיד שומרת על עצמה. מדי פעם מופיע בשטח כישרון כזה או אחר, אך כשהוא הולך, הוא לא מספיק להעביר את הידע שלו, ומשאיר אחריו חלל. המצב הזה נשמר במשך שנים ארוכות ומשמימות. כמובן שאתרי המשחק שנשבו על ידי אי-אלו ראשויות היו גם הם גורם מדכא, אולם המשחקים בפארק הירקון הוכיחו שאפשר לשחק בכל מקום, ושמקום המשחק אינו המכשול האמיתי. השנים האחרונות בשנים האחרונות חלה מגמה חיובית בעיני. ישנם אנשים שהשלימו את כל מחזורים הראשונים שלהם כשחקנים מתחילים כבר בגיל 13-14, ובגיל 16 הם ניגשים לארגן משחקים. זו תוצאה של תושייה, של יוזמה, ואני רואה פעילויות אלה לחיוב ומתרשם עמוקות מקיומם. הדבר נוצר הודות לקהילת הנוער הצעיר שהחליט שמכיוון שמארגני המשחקים הקונבנציונאלים לא מקבלים אותם בלי תעודת זהות, לארגן משחקים לעצמם. כל הכבוד!. יוזמה, לקיחת אחריות, מחויבות לחזון. את הילדים האלה לא לימד אף אחד. את הילדים האלה לא טיפח אף אחד. היו ביניהם מתי מעט שהשתתפו במשחק אחד או שניים אצל ה´גדולים´. את רוב הידע שעומד לרשותם הם צברו תוך כדי ניסיון, ועל ידי גלישה באינטרנט. ומה המסר שלי בכל זה? אתה רוצה לעשות - עשה. אל תתן לאף אחד להשפיע עליך ולהרפות ידיך. מי שמוכן לעזור - סבבה. למי שיש מה לומר - שיגיד. כל מי שאומר - מדבר. הכל דיבורים. אני אישית מעריך יותר את מי שמפתיע ומציג תוצאות בפועל מול כל מי שדיבר.

TIS

New member
טיוטה?

אני לאמצאתי שום פגם במאמר. מה גם שאני איני מתערב בתוכנו (כמעט) אלא עושה שתי פעולות: CTRL + C CTRL + V

בקשר למתגייסים

בתור אחד שמתגייס בקרוב(עוד שבוע)ועוד ליחידה קרבית, אני דואג שמא אני עלול לעזוב את התחום בעיקבות הצבא, אני יודע שאני רוצה להישאר, אבל, אני לא יודע איך להתמיד בעיניין גם לאחר הגיוס. אם מישהוא שפה עבר את אותו דבר ,אני באמת אשמח לתרומת ידע קטנה. איך אפשר להיות חיל ולהמשיך לשחק? אולי אפשר להשיג איכשהוא זמן בשביל לשחק, אבל מה עם הכנת דמות, ותחפושת, וכול מיני תופינים שכאלו? אשמח לעצות, אודי עמר.

the off player

New member
אמנם כבר השתחררתי אבל

גם אני עברתי את הנקודה הזו בזמני... הייתי בקורס שיוצאים ממנו הביתה אחת לשלושה או ארבעה שבועות,לא פחות, ורק ל-32 שעות (קצרה). לא הפסדתי אר אחד, והיו די הרבה (בערך פעם בחודש) אבל זה המזל שלי.

barrow wight

New member
אני מאחל לך בהצלחה

כי אני זוכר את ימי הסדיר/קבע שלי, כשהייתי מגיע לחופש הייתי מבלה את עשר השעות הראשונות שלו (כולל הנסיעה עצמה) בשינה עמוקה וחסרת הפרעות. וכשהייתי מגיע לפגישות המוד"מ (ימי שישי בערב), הייתי נרדם גם בהן. לצערי הרב, בימים ההם (89-92) האמינו בצבא שחייל קרבי טוב הינו זה שסוחב על גבו (בנוסף לטונה תחמושת ונשק, ועמוד טלפון מידי פעם) גם כמה שבועות של חוסר שינה. שלא לדבר על העובדה שאחרי שרצת בג´בלאות שבוע או שבועיים, כל מה שתרצה לעשות בחופשתך, זה להישאר נקי, באזורים ממוזגים, ובלי כל תנועה מיותרת. שלא תבין לא נכון, אני לא מנסה לדכא אותך, אלא רק להציג לפניך את פני הדברים כפי שאני ראיתי אותם, ואני מאחל לך שתצליח להגיע וליהנות מפעילויות לאר"פ במקביל לשירותך הקרבי, וכמובן, דבר ראשון, שמור על עצמך ותגיע הביתה בשלום. גם לשירות הצבאי יש סוף, והוא מגיע מתי שהוא (ויהיו עוד לארפ"ים גם אחריו). בברכה אריאל

barrow wight

New member
ועוד משהו אחד

אולי בתקופת השירות יהיו לך בעיות להגיע לפעילויות, אבל אחרי שתשתחרר (בשעה טובה ומוצלחת), ותחזור לשחק, אתה תרוויח את כל הדיבידנד ששירות קרבי יקנה לך, גם בחיים האזרחיים בכלל, ובלאר"פים בפרט. אתה תהיה מנוסה בשהייה בשטח, תקנה לעצמך חשיבה צבאית בקנ"מ זה או אחר, תלמד לעבוד בצוות ולהשתלב בו, ואולי תעבור גם הכשרת פיקוד ששוה זהב לדמויות המתאימות. שלא לדבר על פיתוח העצמאות, הבטחון העצמי, ויכולת ההתמודדות עם שפשפת (הבעיה האיומה ביותר העומדת בפני חייל קרבי). בברכת שפשוף קל ונעים אריאל

Sern

New member
מאמר יפה, אבל כמו שאמרת

קצת לא מעודכן. היום אני לא חושב שאפשר להגדיר שחקנים לפי הגיל שלהם. בגלל כל התהפוכות שמשחקי התפקידים החיים עברו בשנה האחרונה (War4Ring ושילוב ייתר של שתי קהילות שחקני התפקידים החיים... צמיחת קהילת הנוער, וכו´), אז יש כל-כך הרבה קבוצות ותת-קהילות שאני לא חושב שיש ממש סטנדרט שאפשר להכליל את השחקנים תחתיו. מצד אחד, אני רואה ילדים בני 16 שמשקיעים את הנשמה, בונים דמות למופת, ובאים ונותנים את הרול-פליי מהמדהימים שראיתי במשחק. מצד שני, יש כמה "אלדרים" שבאים עם תחפושת מינימלית, בלי דמות נראית לעין, מדברים אוף-פליי, ורק מנסים למצוא קרבות במשחק. (כמובן ששתי הדוגמאות הן קיצוניות מאוד, ופעם אחרונה שראיתי משהו ברמה של אחת מהן היתה לפני הרבה זמן). ובכלל, טווח הגילאים התרחב מאוד. מצד אחד יש לנו אנשים בני שלושים וחמש שחוזרים למשחקי התפקידים החיים אחרי שנים שלא שיחקו (ומביאים את הילדים שלהם), ומצד שני הגבלת הגיל כל-הזמן יורדת ויורדת. סה"כ אבל, אני חושב שממוצע הגילאים עלה מ (כמה זה היה פעם, 18?) לסביבות ה - 20, 21 (אם לא יותר). היום אין ממש מצב שאדם אחד מארגן משחק (אלא אם מדובר במשחק אזורי קטן יחסית, כמובן). יש היררכיה אקסטנסיבית (שגרמה לי פעמים רבות לרוץ לסופר-פארם כדי לקנות עוד אקמול
) שמחלקת את התפקידים בין אנשים רבים, כך שאין ממש "מארגן גלובלי" אחד... לא בפועל בכל מקרה. היו לי בטח עוד נקודות, אבל אלה העיקריות. סה"כ, מאמר נחמד מאוד. אינפורמטיבי ומעניין. כתוב טוב... הוא רק צריך מתיחת פנים קלה.
ארם (שראה אותך היום בצומת ראשונים ברמה"ש, אושר, וצעק לך מהחלון אבל לא ענית. אני... אישית - נעלבתי.
)

ארם יקירי,

התוספת שלך התקבלה בברכה, והיא תשובץ במאמר. בנוגע לצומת ראשונים - מצטער, אתה יודע, זו החיפושית שלי, והאגזוז שבור, תצעק עד מחרתיים ...לא שומעים...

למעלה