מחזור משכנתא

andaniel

New member
צריכה התייעצות

יש לי חסכונות מקרן השתלמות ופיקדונות בס"ך כ 250000 שח ,
יש לי משכנתא של 690000 שח
מעוניינת לדעת מה יותר כדאי לעשות האם למחזר את המשכנתא עם החסכון שיש לי לי או לחכות כי אני מעוניינת למכור עוד שנה ותהשתדרג לדירה חדשה יותר.
לכבי המשכנתא שיש לי : 3 מסלולים , פריים , משתנה כל חמש שנים וריבית קבועה. הסכומים חולקו באופן שווה כשלקחתי משכנתה

אשמח להמלצה

82little

Active member
כללית בגלל שמתכוונת לשדרג לדירה אחרת ותזדקקי לכספים להון עצמי, לתיווך, עו"ד, שיפוץ ובכלל עדיף לשמור ועל קרן ההשתלמות, להמשיך להפקיד אליה תוך שמירת וותק. כרגע ממילא ברוב הקרנות היתה ירידה עקב הקורונה ויש לקוות להתאוששות בשנה ואולי שנתיים הקרובות... זה גם קצת תלוי האם מדובר בקרן השתלמות במסלול מניות? כללי? סולידי? בכל אופן, לא הייתי נוגע בשלב זה בסך ה 250000 שח , ומעלה... בהמשך...
בנוגע למשכנתא בסך 690000 שח
כדאי לבדוק מה אפשרויות המיחזור. כבר עתה ומה התוכניות לגבי ההמשך.. אולי תרצי לגרור אתה המשכנתא או לפרוע ולקחת חדשה בדירה החדשה, הבאה.

לגבי מיחזור לעכשיו:
מה גובה הסכום המקורי?
ומה נותר בכל מסלול ?
לכמה שנים היתה המשכנתא?
וכמה שנים חלפו?
ומה הריביות שהיו לך?.
צייני בנפרד לגבי כל שלושת המסלולים: פריים , משתנה כל חמש שנים וריבית קבועה והאם היא צמודה או בקבועה לא צמודה.
כמו כן מה אחוזי המימון של המשכנתא הזו ביחס לשווי הדירה, אז ועתה וכן מה ההכנסות ומה יכולת ההחזר החודשי?
אז צריכה להפחית או יכולה להעלות או חייבת להשאיר גובה ההחזר הנוכחי?.
בהצלחה

בקרן השתלמות לא מומלץ לגעת - זהו אפיק החיסכון היחידי לטווח כזה שמאפשר קבלת פטור והקלות ממס - הקלות במס על הפרשה לקרן השתלמות (הפרשה של המעסיק ושל העובד), ופטור ממס על רווחי הון בעת מימוש הקרן. מדובר בהטבה ענקית ביחס לאפיקי החיסכון האחרים .
פקדונות שווה להשתמש כי הריבית שמקבלים על הפיקדונות נמוכה מהריבית שמשלמים על המשכנתא.

ברמת העיקרון למי שמתכוון לקנות דירה בשנה הקרובה לא מומלץ למחזר ולבצע את כל הפעולה פעמיים ,גם ככה בעוד שנה תיצטרכי לשנות
אלא אם את מחליטה מראש שאת לא מגדילה את המשכנתא ואז אולי שווה לך למחזר היום (ריביות פצצה) ולגרור את המשכנתא לדירה החדשה

בכל מקרה על מנת לבדוק כדאיות מחזור צריך לקבל ממך דוח יתרות משכנתא -ורק בעזרת הנייר הזה שאת יכולה להוציא לבד באתר הבנק או לבקש מהבנק שלך שיוציאו לך ניתן יהיה לבחון את הכדאיות של המחזור

בהצלחה!

למעלה