מחזור עם דימומים מאוד קשים

טלמי1

New member
מחזור עם דימומים מאוד קשים

חוזרת להתייעץ איתכן כי קצת מיואשת.
מאז הלפרסקופיה שעשיתי לפני חצי שנה, התחילו לי דימומים מאוד קשים במחזור. לא זוכרת כאלה דימומים במחזור מעולם.
אין לי כוח עוד פעם להגיע למומחה האנדומטריוזיס כי אפילו על הביקורת לאחר הניתוח לקח לי 1000 שח.
האם הגיוני לקבל מחזור שביומיים הראשונים שלו אין דרך בה אני מצליחה לא להתלכלך מכל הכיוונים?

simba1231

New member
לא הגיוני בכלל

אולי שווה לבדוק אם יש מומחה אנדו' שמקבל דרך הקופה שלך...

kikona126

New member
לי זה היה

לא רק דימומים קשים גם מספר פעמים בחודש שהמחזור הגיע בו, וכמו שאמרת לאחר הניתוח.
הצליחו להרגיע את זה אצלי, ממש במקרה לאחר שנתיים. (אני אומרת במקרה כי החליפו לי מספר פעמים גלולות בגלל מגרנות ואז החזירו אותי חזרה לראשונות שגרמו להרבה דימומים ואיך שהוא זה הפך להיות פעם בחודש, מפעם לפעם פחות ועכשיו כבר 8 חודשים שאין כלום)
&nbsp
אז מה עושים?
1. אם יש רופא משפחה טוב מידעים אותו בבעיה (לפעמים גם להם יש תשובה)
2. קובעים תור לגינקולוג (עדיף אנדו) תגידי באיזה קופה והמלצות יגיעו. שוקלים איתו התאמת גלולות חדשות, אולי תוסף לגלולות, ואולי הוא בכלל יגיד שזה תקין. יש להם פתרונות.
3. לא להלחץ, אני יודעת שאחרי לפרוסקופיה כל מחזור מלחיץ כי המחשבה של ״רק עכשיו ניקיתי את הגוף, והוא מלכלך לי אותו שוב״ קיימת. שישה מחזורים וגם שנה של מחזורים לא תחזיר אותך למצב הראשוני כל כך מהר, במיוחד אם זאת לפרוסקופיה ראשונה (ואז אלו ההדבקויות של שנים!). הלחץ והפחד האלו משפיעים לנו על הגוף ויש להם תוצאות. אני אומרת את זה מנסיון. (אם תרצי אני אביא לך דוגמא עצמית מהשבוע האחרון לאיך הדרך חשביה שלי כבר העירה את האנדו מהמתים בלי שום סיבה... אני ללא כאבי/תסמיני אנדו כבר יותר משנתיים (גם כשהיה מגיע מחזור, ואני הייתי בין המתעלפות, עם מחזורים מאוד מאוד קשים. השבוע כמעט מעדתי... לחינם...) וכל זה השבוע בגלל מגרנה שהורידה אותי הכי למטה שאפשר (אני מקווה שאין לה יותר מזה להציע לי...)

טלמי1

New member
תודה והמשך...

תודה על התשובה המפורטת.קבעתי תור לדר זולטי ממכבי. הבנתי פה מהפורום שהוא מכיר את האנדו.אני לא עם גלולות כי מנסה להיכנס להריון.איזה הסבר הגיוני יכול להיות למחזורים כל כך קשים אחרי ניתוח?

kikona126

New member
אם את לא עם גלולות אז מצבך טוב

תחשבי שלי היה את הבלגן הזה עם גלולות...
&nbsp
הסבר לכאב, בניתוח צורבים הדבקויות, מפרידים איברים שהיו צמודים האחד לשני, מה שיוצר אזור שצריך להרפא. אני לא קיבלתי מחזור חודש לאחר הניתוח אבל הכאב שהיה לי באותם הימים היה אחד החזקים שחוויתי. תחשבי שיש לך פצע שמחלים, ואז פתאום מפריעים לו (מגרדים אותו לדוגמא) אז הוא נפתח וכואב שוב...
&nbsp

kikona126

New member
לדעתי (הלא רפואית)

העובדה שהגוף שלך עדיין פצוע מהניתוח (צרבו דברים הפרידו דברים אולי אפילו תפרו...) אז האיזור פגיע.
&nbsp
שוב, זאת דעתי, ואני לא בטוחה אם זה נכון, אני לא רופאה, אבל זה ניראה לי ההסבר הכי הגיוני. אני סבלתי מכאבים חזקים לאחר הניתוח בזמן מחזור (היה לי חודש אחד אחרי הניתוח שלא היה בו מחזור ובחודש הזה ממש כאב לי, היו לי כאבי צירים!) עם הזמן הכאבים פשוט נרגעו לי... זה לא היה מובן וזה הפתרון היחיד שאני יכולה לעלות על דעתי

למעלה