מחזור פעם בשלושה חודשים?

DarlingAdam

New member
מחזור פעם בשלושה חודשים?

אני יודע שיש פה מספר של נשים גנטיות וFTMים שלא לוקחים ט' שישמחו לקרוא את הכתבה הבאה...

אורי 0

New member
גם גלולות זה הורמונים

ואם זה כמו גלולות אמיתיות, זה אמור לחקות מצב של הריון וזה הורמונים נשיים... כלומר אם אני זוכר נכון שדיים מוגדלים, ואולי הפרשה מהפטמות? החלדתי. בכל אופן ערמה של תופעות לוואי אפשריות, שכדאי לברר אם רוצים לחטוף אותן. נשים עוברות הרבה פעמים להתקן או אמצעים אחרים כי הן לא רוצות להתעסק עם גלולות. אבל אולי זה משהו אחר. לא המשכתי לאתר הגלולה. והספקולציות ההיסטוריות, שקבעו שנשים פעם (כמו נשים חרדיות היום) בילו את חייהן בין הריון להנקה נראו לי לא מבוססות: די הרבה נשים לא התחתנו מעולם ולא הביאו ילדים לעולם, גם בתקופה הטרום מודרנית. באירופה, החל מסוף ימי הבינים, גיל הנישואין לא היה שונה מזה של היום: 27 בערך. רוב הנשים לא ילדו 9-10 ילדים, כי גם אז היו בעיות פוריות, כי גם אז מנעו הריון, וכי גם הגברים לא האריכו ימים, או שנעדרו, או שהתגרשו, וכי נשים מתו לעתים קרובות באמצע גיל הפוריות. הנקה התקצרה לעתים עקב מות התינוקת ולא תמיד היא מונעת מחזור. מה שכן מנע קבלת מחזור היה תת-תזונה. ענין די נפוץ אז. אני מצטער על ההרצאה, יש לי אלרגיה לאידאליזציה של העבר.

טל קר

New member
יש לי אנדומטריוזיס, ולכן היו תקופות

שלקחתי גלולות ברצף גם שנה (כלומר כדור אחרי כדור, בלי הפסקה למחזור= 1 וסת בשנה). רופא הנשים שלי טען שהנזק בלא לקבל מחזור כל חודש הוא יותר פסיכולוגי מפיזיולוגי, ובהתחשב באלטרנטיבה (בעיות תפקוד רציניות) אז זה עדיף. (אם כי בסופו של דבר ההורמונים עשו לי ממש לא טוב, ועכשיו אני בלי כלום מלבד הסבל P: )

למעלה