מחזור שלא מגיע...

kikona126

New member
מחזור שלא מגיע...

שלום הרבה זמן שלא הייתי פה...
אחרי כמעט שנה על גלולות וללא מחזור החלטתי להפסיק עם הגלולות (והתוסף שקיבלתי)
מאז עברו כבר 3 חודשים והמחזור עדיין לא הגיע..
הייתי היום אצל אנדוקרינולוג שהביא לי לקחת כדורים בשם פרוברה 5מ"ג פעמיים ביום למשך חמישה ימים מה שאמור להביא את המחזור 10 ימים לאחר מכן (לפי מה שהוא אומר) (ואז לעשות בדיקות דם הורמונליות)

זה קרה פה למישהי? למה המחזור לא מגיע לי לבד? האם הכדורים האלו יחזירו את המחזור חד פעמי או שזה יהיה כבר קבוע? ושאלת השאלות, כמה הלם זה יכול לעשות לגוף?

לואי84

New member
הרבה בנות מתלוננות

על תופעה כזאת אחרי זריקת לוקרין. ייתכן שגם ללקיחת גלולות לאורך זמן יכול להיות את אותו אפקט.
לגבי הכדורים לא יודעת להגיד לענות לך

kikona126

New member
היי לואי

אפשר עוד פרטים בבקשה? לאחר כמה זמן מגיע המחזור לאחר הלוקרין? ותודה על המענה

kikona126

New member
קצת עדכונים

הייתי אצל רופאת המשפחה היום כדי לברר בקשר לתרופות.
מסתבר שהפרוברה שהביאו לי מטרתה לסייע לגוף בפעם הראשונה אחרי תקופה ארוכה שהוא לא קיבל מחזור לקבל אותו, על ידי כך שהיא מנקה את הרחם. אני קצת בשוק מהעובדה שאני אשכרה יוזמת לעצמי מחזור...
&nbsp
את בדיקות הדם שהביא לי האנדוקרינולוג אני צריכה לעשות בין היום השני לחמישי של המחזור (תודה לאל, מי בכלל חשב שביום השני אני אהיה כשירה לקום מהמיטה???)
&nbsp
עקב בעיות עם ירידה במשקל ועליה דיי דרסטית בתקופה של החצי שנה האחרונה, היא החליטה להביא לי משהו לא הורמונלי כדי לסייע לגוף לחזור למצב הורמונלי נורמלי, נשמע לכם הגיוני? לי זה נישמע קצת מוזר... אבל כבר למדתי לסמוף על הרופאת משפחה שלי.. היא אמרה שחלק מהמטרה היא להחזיר את הגוף לתפוק הורמונלי נורמלי ללא שימוש בגלולות... ואז כשהוא יתייצב חזרה אם הכאבים של האנדו יהיו ממש חזקים אז אולי נחזור לגלולות. אני חייבת לציין שאחרי השלושה חודשים האלו עם הציפיה למחזור, אני מעדיפה לסבול קצת כאב כל חודש ולא להגיע למצב של מטח בקשר ל"האם המחזור יגיע או לא, או האם יש מצב שנפגעה לי הפוריות יותר ממה שהיא עכשיו..."
&nbsp
ביומים האחרונים התעוררתי בבוקר עם כאבי מחזור, אבל הוא עדיין לא הגיע, הרופאה הציעה לחקות יומיים עם הפרוברה כדי לראות אם הוא יגיע או לא, ואם לא אז להתחיל איתה.
מה שכן הכאבי מחזור של ראשון בבוקר השאירו לי כאב בצד ימין של הגוף, שמורגש במעבר מישיבה לעמידה, או בהתחלת הליכה. היא בדקה לראות שלא מדובר באפנדיציט, ואכן זה לא זה... זה יותר למטה אבל אין סימנים לדלקת... נשמע מוכר למישהי?

kikona126

New member
כי נהיה לי בלגן הורמונלי

ואני עולה ועולה במשקל וזה לא מפסיק.
&nbsp
עם הגלולות הפסקתי כבר לפני שלושה חודשים.
&nbsp
הייתי אתמול אצל הרופאת משפחה. כרגע נפסיק עם ההורמונים עד שהגוף יתייצב שוב. ואז רק אם יהיו כאבים חזקים נשקול לחזור לזה.
כרגע במקום לעצב עם הורמונים הרעיון הוא לדכא את הסוכר בגוף כדי לסייע לו לחזור לאיזון...
&nbsp
ניראה איך זה יעבוד... אני כבר ממש מתוסכלת...

aa02

New member
אני לא הייתי מפסיקה גלולות ללא התייעצות עם מומחה אנדו׳

אני מבינה את התסכול שלך, אך צריך לזכור שהמחזור החודשי (לא רק הווסת אלא כל השינויים ההורמונאלים במהלך החודש) לא מטיב עם האנדו׳ והפסקת טיפול הורמונאלי כדוגמת גלולות עשוי להחמיר את האנדו׳. לצערי מניסיון

אולי תנסי לאזן את ההורמונים בגוף באמצעות דיקור וכדומה.

kikona126

New member
הגניקולוג שלי לא הוכיח את עצמו לאחרונה

במיוחד עם כל המשחקים עם הגלולות שעברתי...
&nbsp
הרופאת משפחה שלי היא זאת שאבחנה אותי עם אנדו לפני כ 5 שנים. ואני סומכת עליה.
אנדוקרינולוג הוא מתמחה בהורמונים, ככה שגם מבחינת זה אפשר להגיד שאני בידים טובות.
&nbsp
&nbsp

aa02

New member
אני דיברתי על מומחה אנדו׳ ולא על גניקולוג ״רגיל״

אצלי מי שאיבחן את המחלה היה דווקא גניקולוג ״רגיל״ ועדיין שלח אותי למומחה אנדו׳, שכן למרות שהמחלה הזו לא ממש ברורה למומחי אנדו׳ יש את הניסיון הרב ביותר בתחום.
בכל מקרה, מאחלת לך שהעניינים יסתדרו לך במהרה ותחזרי להיות ״מאוזנת״

kikona126

New member
אה, לא ציינתי את זה אבל הוא לא רגיל

הוא מומחה לאנדו ואפילו היה אחד המנתחים שלי לפני חמש שנים...

aa02

New member
הבנתי

תלכי עם מה שאת מרגישה, אבל תזכרי שיש עוד מומחי אנדו׳ שאפשר ללכת אליהם.
אני מטופלת אצל ד״ר זולטי ובעיני הוא מקסים.

למעלה