מחזור....

חגית2001

New member
מחזור....

זה המחזור השלישי אחרי הטיפול בלוקרין שקבלתי.
ונראה שהכל חזר לקדמותו ואולי גרוע משהיה המצב קודם...
מטפסת על קירות מכאבים בשבת היה תחושה של כמעט עלפון ובחילות
הלילה הזה-התעוררתי מכאבי בטן הזויים עליונה ובעיקר תחתונה עם בחילות נוראיות וכאבי אגן ...ושלשולים
עד שלקחתי כמה וכמה כדורי אדקס חזקים. נשארתי בבית .כי בקושי יכולה לעמוד.

מה עושים?עכשיו ממתינים שאהיה בהריון??ואם זה לא יקרה כ"כ מהר...לא יודעת איך אוכל לשאת את הכאב!

מצטערת לשמוע. נשמע ממש לא קל.... כמדומני כבר עברת ניתוח, נכון? במעקב של המומחה אנדו׳ הכל יהיה תקין? או שנמצאו מוקדים/ציסטות שיכולים להסביר את הכאבים?

חגית2001

New member
כן.עברתי לפני שנה וחצי.

מאז כבר חזרו הכאבים והיה חשש שהאנדו' גם בשלפוחית וגם במחיצה הרקטווגנלית
זו הסיבה שקיבלתי את זריקת הלוקרין שדיכא לי המערכת ל-חצי שנה ויותר.
עד שכבר לקחתי כדורי כדי שאנסה שוב הריון.
וזהו הגענו ליום הזה...
הגלגל הזה..המצב הבלתי יציב הזה שמממש מתיש.
נכון לעכשיו המחזור הזה הכי נוראי שחוויתי הלכתי עכשיו לרופאה משפחה שתוציא לי אישור מחלה
והיא אמרה שאני נראת לבנה כסיד.באמת בקושי הצלחתי לזוז..

ציסטות לא היה לי..גם לא בעבר..(לפני כחודש רק נאמר לי שהשחלה לי פוליציסטית-רק אחת מהם).האנדו' אצלי בניתוח לפני כשנה היו הדבקויות קשות באגן
ובביקור האחרון במרפאת אנדו לפני 8 ח' נאמר שבנוסף גם המחיצה מאחורי הרחם והשלפוחית ואולי המעי -היה לי אז דימום בזמן היציאות.

תגידו זה גם אצלכם-בזמן המחזור יש לי כאבים חזקים באזור הרקטום כאילו לללמעלה מאחורה..אני יושבת לאט לאט כמו זקנה....

טוב אני בטוח לא מחדשת לך...

אבל נראה לי שאת צריכה לראות שוב מומחה אנדו׳ שיבדוק מה המצב אצלך, בפרט אם את בטיפולים הורמונליים לקראת הריון (הרי ההורמונים הללו מלבים את האנדו׳) את הולכת למומחה פוריות שמבין באנדו׳?

simba1231

New member
איזה יאוש

אין לי עצות מועילות אבל זה נשמע ממש לא טוב, גם אני חושבת שכדאי לרוץ למומחה אנדו לשמוע מה יש לו להגיד. אין ספק שזה מאתגר יחד עם הטיפולי פוריות...
שולחת לך חיבוק וירוטאלי ומקווה שאת כבר מרגישה יותר טוב.

חגית2001

New member
מבאס!אבל ממש לא.

אני כבר לא יודעת אם זה קשור לאנדו'...
תחושה של סף עלפון ואני שוכבת מהבוקר במיטה ובחילות..לא אכלתי היום כלום.
יש לי ור למרפאת אנדו' בעוד שבועיים וחצי...

אבל בשלב הזה מה כבר יש להציע??מלבד להמתין להריון.
תודה על מילות העדוד.

simba1231

New member
זה ממש נשמע קשור לאנדו

כל מה שאת מתארת קרה גם אצלי (לקח לי זמן להזכר שככה היו המחזורים שלי גם לפני הרבה שנים לפני שהתחלתי גלולות), הכל גם מאוד השתפר מאז הניתוח, למרות שמאז כבר הספיק לחזור קצת.
אני לא יודעת מה יש לרופאים להציע, אבל זה ממש נשמע מצב לא טוב ואת חייבת להיות במעקב. אולי תשאלי את סוריאנו בפורום בתל השומר? (אני יודעת שבד"כ הוא עונה תשובות קצרות בסגנון של "ללא בדיקה אני לא יכול לענות" אבל אולי הוא יגיד לך שזה יותר דחוף ולא סובל דיחוי?). אם המצב שלך נמשך ככה כמה ימים אפילו הייתי שוקלת ללכת למיון, הבריאות שלך זה לא משחק.

בקיצור, פרקטית אני לא יודעת מה להגיד אבל זה נשמע לי מדאיג... ובכל מקרה לדעתי תעשי מאמץ לאכול כמה שיש לך כוח, לגמרי מכירה את ההרגשה של הבחילות והחוסר תאבון אבל את חולה וחשוב שתשמרי על עצמך ותקפידי לאכול קצת ולשתות.
בקיצור תשמרי על עצמך ותחזיקי מעמד
(ותעדכני אם בא לך...)

ממש אבל ממש מסכימה

אם עד כדי כך את לא מרגישה טוב, צריך גם לשקול ביקור במיון! אסור לסבול בשקט! ואני אומרת את זה מניסיון אישי....

חגית2001

New member
אצלי-הגלולות ממש לא מועילות לי...

הם עושות לי ת.לוואי (ונסיתי כמה).
אני אנסה לשאול שם...אבל בטוח שעד שאקבל מענה שם אהיה בסוף המחזור.
כן.זה ככה כבר משבת...היום היה גרוע יותר.

אמתין לערב...ואחכה לראות מה המצב.
תודה!

חגית2001

New member
עכשיו אני רואה שגם יש לי חום

38 פלוס. אז אני לא יודעת לאן לקשר את זה...

simba1231

New member
לקשר לאנדו', שלא יהיה לך ספק בכלל!

גם אצלי היה חום מעל 38 שהופיע באופן מפתיע ביותר, את לא תאמיני....... כל 28 יום בדיוק במחזור!
(וסליחה על הציניות במשפט האחרון זה תגובה לרופאה שראתה אותי במיון שהסבירה לי שאין סיבה שהחום יעלה בגלל מחזור כי "הדלקת לא יודעת מתי אנחנו במחזור" ולרופא שאמר לי שהוא לא מבין למה אני אומרת שיש קשר בין מחזור לחום... ולקולגות שלהם...).
תקשיבי, אולי זה הגנים הפולניים והדואגים שלי, אבל זה נשמע לי מדאיג ולגמרי דורש מעקב של רופא. לדעתי, אם את ממשיכה להרגיש ככה תיגשי לבית חולים שאת יודעת שיש בו מחלקת אנדו'...
אולי תתיעצי אם רופא או אחות? אני לא יודעת באיזו קופה את, אבל בכללית יש אפשרות להתייעץ טלפונית עם אחות ב*2700.

חגית2001

New member
וכשהיה לך....

חום...היה להם דרך לעזור לך?
אני בקופ"ח מאוחדת. באמצעות הטלפון עונה שם מוקדן ונותן לי הפניה לבי"ח לאן שאבקש.
אני מחכה לבעלי... מה שהוא יגיד.

הרופאים הזויים מה אני אגיד...ולא כולם גם יודעים על המחלה הזו...על כל תסמינה

simba1231

New member
אצלי זה קצת שונה

כל הבלאגן הזה היה לפני האבחון ובסוף אחרי יומיים של סבל (שכללו כאבי תופת, בחילות שהתגלגלו להקאה וחום גבוה שלא ירד) ואחרי כמה מחזורים מזוויעים נשברתי מהתשובות המטופשות שקיבלתי מקופ"ח והלכתי למיון באמצע הלילה. אצלי זה בעיקר עזר מבחינת האבחון של המחלה סוף סוף. והחוסר מודעות של רופאי נשים פשוט לא יאמן, המזל צריך להיות לפחות ליפול על רופא שלפחות יודע שאין לו מושג על מה הוא מדבר ומבין שזה גדול עליו ומפנה אותך הלאה.
לגבייך, אני לא יודעת אם יהיה משהו שיוכלו לעזור לגביו אבל נשמע שהמחלה "חוגגת" ולדעתי מחייב הערכה דחופה של מומחה אנדו' לגבי טיפול. אני יודעת שהערכה גם יכולה להיות בעוד שבועיים אבל (וזאת כמובן דעתי האישית) מהחוויות שעברתי במערכת הבריאות לא הייתי משחקת בבריאות שלי אלא רצה למיון.
מחזיקה לך אצבעות שיסתיים בסדר (כמה שאפשר), בכל מקרה תרגישי טוב ותשמרי על עצמך.

שמיץ1

New member
היי,

תזכירי לי - אצל מי את מטופלת? סוראינו?
אם כן, קרה לי שניגשתי למיון, וכשלא מצאו סיבה, ביקשתי להיבדק במרפאת האנדו' בשיבא שבה טופלתי בזמנו.
פשוט אמרו לי להגיע ושהפגישה היא ללא תשלום או טופס 17 אם היא קורית בטווח של 24 שעות מהביקור במיון.
לא חושבת שכדאי להזניח חום יחד עם שלל התסמינים שאת מתארת. אצלי החום הוא קבוע בסביבות 37.2 מאז שהאנדו' התחיל לחגוג וזה לא יורד.

חגית2001

New member
באמת?!

כן.אני מטופלת אצל ד"ר סוריאנו בהתחלה בפרטי בהמשך במרפאת תה"ש (הייתי שם לפני 8 ח'...בפעם הראשונה)
אצלי ג"כ וברגע שקיבלתי את הטיפול בלוקרין החום ירד 36.2....הייתי המומה!ועכשיו-חופשי 37.2-3

נראה...יש מצב שאלך..קשה לי ללכת...זה מזכיר לי זכרונות זוועה!....

חגית2001

New member
הלכתי למיון...

ובסוף זה היה דלקת באגן.
הוא הגדיר אותה קקשה...רצה להשאיר אותי לאשפוז
בסוף הסתפק בלשלוח אותי עם אנטיביוטיקה וסטרואידים...

מה נסגר עם האנדו' הזה??כנראה זה לא מזה...לא ברור!

חגית2001

New member
הוא אמר שחום-

זה לא תופעה אופיינית לאנדו'
וגם סימני זיהום ודלקת בבדיקות דם ג"כ לא.
למרות שיש סיכוי שהכל היה רגיש שם וכואב ג"כ אם לא היה לי דלקת והיה זה סתם "עוד מחזור"...
אבל הפעם באמת שהרגשתי אחרת..
מלבטת אם יש בעייה במצב של דלקת באגן לעשות הזרעה...(בעוד שהעברי הפלות וזיהומים)

למעלה