מחזור

tamysh

New member
מחזור

אני ביאטה 4 חודשים דיאטה מאוזנת של 1000 קלוריות ביום. אני אוכלת: בבוקר ברנפלקס עם ללב, בצהריים מנת חלבון עם 3 כפות אורז או פחמימה אחרת וירקות, בערב סלט עם מרק ו- 2 פרוסות לחם עם גבינה ובנוסף 2-3 פירול ליום ומעדן דיאט 1 ביום. המחזור הקודם שלי איחר בשבוע וחצי, והמחזור הנוכחי מאחר כבר בשלושה שבועות ועדיין לא הגיע. האם זה קשור לדיאטה? התיעצתי עם הדיאטית שלי והיא אמרה לי שלא, אבל איין שינוי אחר בחיי, לא התחלתי לקחת תרופה או גלולות, ואני לא בהריון (בדוק!) ממה זה נובע? ומה עלי לעשות?

רון ו

New member
עדיף להתיעץ עם הרופא/ה

הדיאטה שלך לא ממש מאוזנת - כי היא מיועדת להרזיה. לדעתי הצנועה 4 חודשים על 1000 קלוריות ללא ימי "האבסה" הם מתקון בטוח לירידה בחילוף חומרים ופגיעה במערכת ההורמונלית. גם אין בתפריט שלך זכר לשומנים שלא לציין אומגה 3 תתחילי להוסיף כף שמן זית כל יום לסלט ואחת לשבוע לאכול ארוחות מלאות, בערך כפול מהדיאטה. כך הגוף יוצא מהסטרס ומערכת ההורמונים מתאזנת. בנוסף כאמור גשי לערוך בדיקות דם מקיפות. לא ברור אם הדיאטנית שלך היא מוסמכת, אך תשובה כזו ללא בדיקות שוב מוכיחה שעדיף לקבל הנחיות לדיאטה מרופא.

מחזור

בהחלט יתכן קשר לדיאטה, אמנם את מציינת כי היא מאוזנת אך היא דלה בקלוריות. 4 חודשים זה מספיק מן ואיני יודעת מה וכמה אכלת טרם הדיאטה וכמה פעילות ואיזה את עושה כעת. בכל מקרה גשי לגניקולוג וספרי לו גם על הדיאטה, מאד יכול להיות שהגזמת ואף הורדת אחוזי שומן וגם יכול להיות שאין זה קשור לדיאטה אלא לאי סדרים שיש לפעמים או שישנה בעיה גניקולוגית/הורמונלית, בכל מקרה בידקי זאת.

tamysh

New member
לגבי השומן

אני מתשדלת לא לאכול שומן ביום, אבל לפעמים בסלט אני שמה רוטב שיי בו 5% שומן, או שאני אוכלת בחוץ אז תמיד הם שמים שמן. לגבי אומגה 3 - אני אוכל טונה בערך פעם-פעמיים בשבוע. ללכת לגניקולוג או לרופא משפחה? לפני הדיאטה הייתי אוכלת הרבה יותר פחממות וכושר התחלתי לעושת עם הדיאטה (לפני כן לא עשיתי בכלל במשך כשני, ולפני כן עשיתי תמיד באופן מסודר). ללכת לבדוק את זה או לדאוג והמחזור כבר יגיע? תאמת כרגע זה לא מפריעלי, השאלה אם תהיה לזה השלכה לעתיד.

Nעיין

New member
אם את רוצה להביא ילדים...

הפסקת המחזור גם גורמת לגוף לחשוב שהוא נכנס לגיל המעבר, וכתוצאה מכך מתחילה בריחת סידן. תוסיפי לסלט אגוזי מלך ושקדים לא קלויים. אם תאכלי 1050 קלוריות ביום- לא יקרה כלום. ובאמת כמו שהציעו לך כבר- כדאי שתלכי להיבדק.

למעלה