מחיפה לנתב"ג בשבת

אהלן, מנסה להבין איך להגיע בשבת לנתב"ג בלי לשלם למונית ספיישל שתקח כמה מאות שקלים....
תודה חג שמח

Ccyclist

Well-known member
אהלן, מנסה להבין איך להגיע בשבת לנתב"ג בלי לשלם למונית ספיישל שתקח כמה מאות שקלים....
תודה חג שמח

אם אתה נוהג שווה גם לברר מה עלות השכרת רכב בשישי והחזרה בנתב"ג בשבת. יתכן שזה זול יותר ממונית ספשל.

Ccyclist

Well-known member
10 בלילה הטיסה.

בררתי מונית מהכתובת לנמבג תהיה 120 שח .לא הצלחתי למצוא שום תחבורה ציבורית מספיק מוקדמת (וחבל מאוד)

בחרת בטיסה או שזה אילוץ ? המראה מנתב"ג ב 22:00 מחייבת הגעה לשדה ב 19:00, 45 דקות לפני צאת השבת.

בועת קווי הסטטוס קוו של חיפה לא מחברת אותה למרכז אלא לישובי הגליל. כדי להגיע למרכז בתח"צ צריך לנסוע לפי כללי העוצר הפועלים בשאר המדינה - התח"צ לא תתחיל עד שעה או יותר מצאת השבת, 20:45 - 21:00 במקרה הטוב. עם זמן נסיעה של כשעתיים או יותר לנתב"ג לא ריאלי לצפות להגיע לשם בתח"צ לפני 23:00 במקרה הטוב, 23:30 או מאוחר יותר במקרה הרע. בנסיעה אחרת למרכז יש יתרון חיפאי בכך שקווי הסטטוס קוו יביאו אותך לתחנות המוצא של הקווים הבינעירוניים לפני תחילת השירות לשאר המדינה. בערים אחרות האוטובוס מהשכונה לתחנות העיקריות לא יתחיל עד סוף העוצר.

אציין גם שבגלל פרוייקט החישמול אין רכבות מחיפה דרומה במוצ"ש. אתר הרכבת מפנה את הנוסעים מחוף הכרמל לקו 900, יתכן שיש קווים לשדה מחוף הכרמל או מרכזית המפרץ, אבל הם לא רלבנטים לשעות הנסיעה שלך.

אישית לא הייתי בוחר טיסה מישראל ואליה בשישי ושבת אלא אם יש רכב / הקפצה לשדה. כאשר אני טס לישראל על בסיס תח"צ אני מעדיף לטוס ברביעי כדי שיהיה לי יום חול שלם לפני סוף השבוע.

בחרת בטיסה או שזה אילוץ ? המראה מנתב"ג ב 22:00 מחייבת הגעה לשדה ב 19:00, 45 דקות לפני צאת השבת.

בועת קווי הסטטוס קוו של חיפה לא מחברת אותה למרכז אלא לישובי הגליל. כדי להגיע למרכז בתח"צ צריך לנסוע לפי כללי העוצר הפועלים בשאר המדינה - התח"צ לא תתחיל עד שעה או יותר מצאת השבת, 20:45 - 21:00 במקרה הטוב. עם זמן נסיעה של כשעתיים או יותר לנתב"ג לא ריאלי לצפות להגיע לשם בתח"צ לפני 23:00 במקרה הטוב, 23:30 או מאוחר יותר במקרה הרע. בנסיעה אחרת למרכז יש יתרון חיפאי בכך שקווי הסטטוס קוו יביאו אותך לתחנות המוצא של הקווים הבינעירוניים לפני תחילת השירות לשאר המדינה. בערים אחרות האוטובוס מהשכונה לתחנות העיקריות לא יתחיל עד סוף העוצר.

אציין גם שבגלל פרוייקט החישמול אין רכבות מחיפה דרומה במוצ"ש. אתר הרכבת מפנה את הנוסעים מחוף הכרמל לקו 900, יתכן שיש קווים לשדה מחוף הכרמל או מרכזית המפרץ, אבל הם לא רלבנטים לשעות הנסיעה שלך.

אישית לא הייתי בוחר טיסה מישראל ואליה בשישי ושבת אלא אם יש רכב / הקפצה לשדה. כאשר אני טס לישראל על בסיס תח"צ אני מעדיף לטוס ברביעי כדי שיהיה לי יום חול שלם לפני סוף השבוע.
צודק לגמרי אבל מה אפשר לעשות...מקווה שדברים ישתנו והרכבת לפחות תעבוד בשבת

Ccyclist

Well-known member
צודק לגמרי אבל מה אפשר לעשות...מקווה שדברים ישתנו והרכבת לפחות תעבוד בשבת

כרגע מה שאתה יכול לעשות כחיפאי הוא לנסוע כמה שיותר בקווי הסטטוס קוו כדי שתהיה בהם ספירת נוסעים גבוהה. לא משנה אם זו נסיעה נחוצה על המטרונית התדירה או נסיעה של תחנה אחת באחד הקווים שנוסע פעם בשעה - יותר תיקופי רב קו משמעו יותר נתוני נסועה בשבת.

תרמתי לשבוס בירושלים כשהם פעלו, בזכותם ובזכות אגודה דומה בגוש דן - נוע תנוע - יש כיום מערכת עירונית חינמית בתל אביב וכמה ערים שותפות בגוש דן.

לצערי הרכבת היא מקרה מובהק של רמיסת הסטטוס קוו לטובת הצד הדתי. ל PR המנדטורית לא היו ימי מנוחה, לא שישי המוסלמי, לא שבת היהודית ולא ראשון הנוצרי. ב1944 לוח הזמנים היה אחיד בכל ימות השבוע. ההחלטה של ממשלת ישראל משנות החמישים שלא להפעיל את הרכבת בשבת הפרה את הסטטוס קוו כפי שהיה ב1947. בהתחשב בזהותה של הממשלה הנוכחית והאג'נדה שלה לכופף את בית המשפט העליון לרצונה - אין סיכוי רב להפעיל את הרכבת או מערכת בינעירונית באוטובוסים בטווח המיידי.

בטווח הארוך התיכנון בישראל יותר ויותר מוטה תח"צ ודורש הוצאת רכבים ממרכזי הערים הגדולות. מודל כזה קיים בחו"ל אך ורק משום שניתן להסתמך על התח"צ שם לכל צרכי החיים 7 ימים בשבוע. אי אפשר להביא אורך חיים תלוי תח"צ למדינה שבה אין תח"צ 30 שעות בשבוע ולצפות שזה יעבוד, אז מתישהו הפער בין הצורך להיצע יגרום לשינוי הנחוץ.

נערך לאחרונה ב:

מיקלוש77

Well-known member
יש את מוניות עמל שלוקחות לדעתי 80 ש"ח אבל כדאי מאוד להתקשר ולוודא גם את המחיר וגם שהן פעילות עדיין. זה כמו מונית שירוץ רק שהיא אוספת כמה אנשים במסלול בחיפה ומשם לנתב"ג.

DAVIDADATO

Well-known member
יש את מוניות עמל שלוקחות לדעתי 80 ש"ח אבל כדאי מאוד להתקשר ולוודא גם את המחיר וגם שהן פעילות עדיין. זה כמו מונית שירוץ רק שהיא אוספת כמה אנשים במסלול בחיפה ומשם לנתב"ג.
80 ש"ח מונית שירות לחיפה?! לפי הק"מ זה נראה כמו 200-250

מיקלוש77

Well-known member
80 ש"ח מונית שירות לחיפה?! לפי הק"מ זה נראה כמו 200-250
זאת מונית שירות שאוספת אנשים בחיפה לפי כתובת ההזמנה ומשם לנתב"ג.

אתה צודק לגבי המחיר, בדקתי בדף הפייסבוק שלהם ובעדכון מ 2019 רשום 100 ש"ח לנוסע. אז שווה לבדוק אם זה עדיין המחיר.

אגב, אותה חברת מוניות גם מפעילה מוניות שירות לתל אביב (יצא לי לנסוע כמה פעמים איתם כשהייתי חייב לנסוע בשישי / שבת) וזה עולה 50 ש"ח. אז הגיוני שלנתב"ג זה 100. היתרון של המונית לנתב"ג בניגוד לזו לתל אביב היא שהיא אוספת אותך מהבית ולא מנקודת מוצא קבועה (מונית השירות לתל אביב יוצאת מהדר).

DAVIDADATO

Well-known member
זאת מונית שירות שאוספת אנשים בחיפה לפי כתובת ההזמנה ומשם לנתב"ג.

אתה צודק לגבי המחיר, בדקתי בדף הפייסבוק שלהם ובעדכון מ 2019 רשום 100 ש"ח לנוסע. אז שווה לבדוק אם זה עדיין המחיר.

אגב, אותה חברת מוניות גם מפעילה מוניות שירות לתל אביב (יצא לי לנסוע כמה פעמים איתם כשהייתי חייב לנסוע בשישי / שבת) וזה עולה 50 ש"ח. אז הגיוני שלנתב"ג זה 100. היתרון של המונית לנתב"ג בניגוד לזו לתל אביב היא שהיא אוספת אותך מהבית ולא מנקודת מוצא קבועה (מונית השירות לתל אביב יוצאת מהדר).
מישהו רשם בגוגל מפות בביקורת שזה עלה ל-120

למעלה