מחיצות בלוק - קיר גבס

liattal79

New member
מחיצות בלוק - קיר גבס

שלום,
אני לפני שיפוץ וכולל הריסה ובניה של חלק מהקירות. קבלן שאני שוקלת בחיוב, הציע לי לבנות קירות גבס במקום קירות מבלוק 4 חורים. הוא אמר שיש יתרונות לקירות מגבס.
אשמח לשמוע את דעת מי שמבין בעניין.
תודה רבה מראש,
ליאת

מי אישר לך להוריד את הקירות? הקבלן?

כדי להוריד קירות צריך אישור מהנדס קונסטרוקציה.
&nbsp
קירות גבס מבודדים אקוסטית הרבה פחות טוב מקיר בלוקים, דורשים אמצעים מיוחדים כדי לתלות עליהם דברים, הרבה יותר רגישים לפגיעה, והרבה פחות מתאימים לחדרים רטובים (כן, גם הירוקים).
מצד שני הם הרבה יותר קלים במשקל, קל לעשות בהם שינויים עתידיים, מהירים לביצוע ונראים טוב. קל מאד להעביר בהם חיווט, ולהשקיע בהם תאורה.
&nbsp
&nbsp
אני אישית לא הייתי עושה קיר גבס בשום מקום, פרט למקומות שבהם אני מתכננת קיר זמני שיהרס מתישהו.
אפילו לא בין חדרי ילדים כאשר ארונות קיר שעונים משני הצדדים. מספיק שאחד מהם יגדל להיות חובב תופים או גיטרה חשמלית, ואת תצטערי על זה...
&nbsp

אי דיוק בתשובה

קיר גבס מבודד אקוסטית טוב יותר מקיר בלוקים 10. מדובר על הפרש של 10 דציבל לטובת קיר הגבס זאת בהנחה שהוא נעשה נכון - דו קרומי / שקעי חשמל ממוקמים לא ממול / פס גומי ברצפה.... זאת על פי עמרי אבס מהנדס אקוסטיקה. ( ואחרים)
לגבי תלייה - כבר דובר על כך רבות, גם בפורום זה אין שום בעיה בתליית חפצים וגם לא צריך " אמצעיים מיוחדים" פשוט דיבלים תואמים או ברגים תואמים להתחברות לניצבים .
אצלי בסלון תלוי מזנון על קיר גבס.

רוני1955

Active member
בהמשך לדבריך.

אצלי בבית, ארונות המטבח העליונים תלויים על קירות גבס.

בינא

Member
גם אצלי ארונות מטבח עליונים תלויים על שלד הגבס וחיזוק מתאים

כל ה-"בעיות" כביכול שהעלתה הכותבת נרשמו מפי מהנדסים בשנות הפ70 של המארה הקודמת כשעדיין לא למדו על מחיצות הגבס בטכניון...
וחברת "אורבונד עוד לא יצרה גבס בארץ...

אתה השווית לקיר בלוקים 10 רגיל

אני משווה קיר בלוקים 15 ממולאי חול.
מסה פי כמה וכמה יותר גבוהה מזו של הגבס,
לכן פי כמה וכמה נותנת בידוד אקוסטי טוב יותר. מסה עוצרת גלי קול.
על זה יסכים כל יעוץ אקוסטיקה, וגם כל מי שלמד שיעור או שניים בפיסיקה.
&nbsp
חקרתי רבות את הנושא כשבניתי בביתי חדר שאמור היה להיות מבודד, כדי שרעשי חוץ לא יחדרו. כולל דלת לכיוון חדר רועש, וחלונות ענקיים. בפועל זה עובד נפלא.
&nbsp

משווים תפוחים לתפוחים

כלומר עובי לעובי.
ללא קשר בוודאי שמסה היא אחד הפרמטרים החשובים אך לא היחיד.
תשובתי התייחסה "לדעות הקדומות" והלא מבוססות כנגד גבס, הן מההיבט האקוסטי והן מההיבט של נשיאת משקלים .

בינא

Member
שלום מיכל

עם כל הכבוד...
את מתכננת נוף...
ממליץ לך בחום להשאר בתחום שאת טובה בו.
למה?
כי מה שכתבת, גם לא נכון וגם מאוד לא נכון...
שנה טובה וחג שמח

דורית1901

New member
בנוגע לגיטרה חשמלית

אצלי שני בנים עם גיטרות חשמליות והכל באזניות. אין שום רעש. אני חושבת שעם תופים יש אותו סידור.

בינא

Member
פרוק מחיצות פנים בעובי של 10-15ס"מ אינו מחייב אשור הנדסי

בבניה קונבנציונאלית כי אינם נחשבים קירות קונסטרוקטיביים ואינם תומכים בדבר.
בשביל זה יש עמודים וקורות בגדלים של 20ס"מ עובי של יציקות בטון ומעלה.

liattal79

New member
תודה רבה לכל העונים...קצת הלכתי לאיבוד האמת כי הדעות חלוקות.

בכתב הכמויות האדריכלית כתבה: "מחיצות בלוק 4 חורים פומיס/איטונג כולל בוק תעלות"

כאחד

שגר בבית שכל מחיצות הפנים שלו הן גבס ( מעל 20 שנה) ועברו בו גם ילדים , אני יכול להעיד שאין שום מגבלה , לא בתליית חפצים ( במקרים רבים כגון תמונות זה אפילו נוח יותר כי אין צורך בקדיחה) ומההיבט האקוסטי כפי שציינתי קודם - פתיר בצורה טובה.
הדבר היחיד שצריך לעשות זה למצוא בעל מקצוע טוב בתחום הגבס, במיוחד מההיבט האקוסטי .

אל תסמכי על קבוצות

אם מה שחשוב לך זה אקוסטיקה, קבלי יעוץ אצל יועץ אקוסטיקה (תואר 2 בפיסיקה). בהצלחה.
&nbsp

בינא

Member
באמת...נו? מה פתאום יועץ אקוסטיקה למחיצות פנים?

מדוע לשלוח אנשים להוציא אלפי שקלים על יעוץ אקוסטי כאשר יש נתונים מחושבים שמפורסמים בנושאים אלה בלי סוף!
ממתי מעבים עובי קיר כדי לקבל הגנה מרעש?
אנחנו עוד מעט כבר ב-2020...
הגיע הזמן להתקדם.
קירות 10 עם התוכן הנכון מספיקים בהחלט ועל אחת כמה וכמה קירות מלוחות גבס יעודיים לכך!

בינא

Member
הקבלן הציע הצעה מעולה!!! רק לוודא שהוא יכניס בידוד צמר...

...זכוכית 2" = 5ס"מ עובי בצפיפות של 24ק"ג/מ"ר כדי לקבל את הבידוד הטוב היותר בין החדרים.
לכי על זה ללא פחד.
גם יותר טוב, גם יות מהיר, גם יותר נקי, גם פחות אבק בחיים שלאחר התקנה וצביעת קירות הגבס, גם מאפשר התקנה קלה של נקודות חשמל ואינסטלציה והעברתן בעתיד, אם נדרש = יותר ירוק וגם בעדיפות עליונה למי שמבקש איכות חיים.
עקרונית, חוסך כסף = זול יותר לבנות ממחיצות בלוקים +קורות ועמודי חיזוק יצוקים + טיח ושליכט כהכנה לצבע וגם סוג המבצעים עדיף...

גלמיש1

New member
שלום לך. אכן קיבלת תגובות מבלבלות.

אבל זה גם בגלל שלא סיפקת פרטים חשובים לצורך מענה מתאים: על אילו קירות מדובר - פנים או חוץ? (מניחה שפנים, אבל לעולם אין לדעת...) איפה הקירות הללו, חדרי שינה, רחצה, סלון...? האם יש חשיבות לבידוד אקוסטי? תרמי? האם מטבח שמצריך תלית ארונות כבדים?
קיר גבס שבנוי בהקפדה וממולא בבידוד איכותי אמור להיות מבודד אקוסטי די לחדר רגיל. אבל צריך להבין שגם ככה זהו קיר שמעביר רעשי הולם הרבה יותר מקיר בלוקים.
חשוב לציין שבהרבה מקרים קירות גבס לא נבנים באופן מוקפד כמו שצריך...
קיר גבס ייעודי גם אמור להיות עמיד במים, תיאורטית, אבל אישית אני לא ממליצה לבנות כזה במקלחת, במקום שהוא חשוף למים באופן תמידי.
אסכם שאם מדובר בקירות רגילים, ועם הקפדה על ביצוע איכותי, קירות גבס מהירים וטובים

למעלה