מחיקה של אות במזוזה יכולה לגרום לבעיות ?

7575

New member
מחיקה של אות במזוזה יכולה לגרום לבעיות ?

מזה הדברים האלה.אם יושב בנאדם טוב בחדר שבו עם הזמן נמחקה אות זו או אחרת מהמזוזה,אז מגיע לו שיפלו עליו אסונות, האם זאת יהדות או מגיה או מי יודע מה.

אופירA

New member
מנהל
אם נמחקה אות - המזוזה פסולה

חובה לשים מזוזה כשרה בכל החדרים בבית, וגם בכניסה. אם המזוזה נפסלה, חובה להחליפה. חשבונות שמים אף אחד כאן לא יודע, ומי שיגיד לך שהוא יודע, לא יודע מה הוא אומר...

MrAnderson

New member
ממה שאני יודע

מעיקר הדין צריך מזוזה רק בכניסה. לא חובה בכל חדר.

7575

New member
מזה פסולה מזה,הרי מה תפקידה של המזוזה

להזכיר לנו לקיים את המצוות,לפי מה שאת אומרת אנחנו מייחסים למזוזה כוחות מגיים

אופירA

New member
מנהל
חובתנו לקבוע מזוזה כשרה

ב"ה, ידועה לנו חובתנו. וחובתנו היא כפי שאמרתי - לקבוע מזוזה כשרה בכל חדר, ולבדוק את כשרות המזוזות פעמיים בשבע שנים, ע"מ שלא ניכשל במזוזה שנפסלה. מזוזה אינה שעון מעורר. לא נצטווינו להבין מהגיוננו מה תפקיד המזוזה ומה תפקיד התפילין ומה תפקיד השבת. לא נצטווינו לתקוע חתיכת נייר עם טקסט נחמד בפלסטיק עוד יותר נחמד על חתיכת עץ שנמצאת במקרה ליד הדלת, אלא מפורשות נצטווינו: לקבוע מזוזה כשרה עפ"י פרטי ההלכה (שבאים מאוד מפורטים, כדי שלא יהיה מקום לטעויות). המשמעות של המצוות היא ציות לבורא העולם, ייחוד שמו ע"י קיום מצוותיו וביטול הרצון העצמי לרצונו, והתובנה שאדם הוא עפר - בא מהעפר ואל העפר ישוב, ואין בו שום דבר אמיתי מלבד הנשמה שהיא חלק אלוק ממעל, ושהיא הנצחית. אשמח אם תסביר לי, היכן ראית בדברי ייחוס של כוחות מאגיים למזוזה?

אין שום כח רוחני..

בתוך עצם גשמי. אין דבר כזה. מוטב שתחליף מזוזה לשם כבוד הקב"ה, כלומר, לשם ההבנה שהטקסט כפי שהוא כתוב נחוץ בשלמותו על מנת להוציא ממנו חוכמת הדברים האלוקית - אבל חס ושלום להאמין שבתוך החומר עצמו ישנו כח מאגי מיסטי וכיוצא בזה - זוהי בפירוש עבודת אלילים.

חכמי ישראל גדרו גדירות...

המקובלים (=חכמי ישראל) גדרו לנו גדירות בצורה של הלכות, כגון התנאים המתנים את כשרותה של המזוזה וכו', על מנת לסמל בגשמיות את התיקון שנקרא "מזוזה" שעל האדם לבצע בעולם הרוחני. זו מסגרת ולא יותר מזה. לכן, זה מומלץ, אבל חשוב לדעת לעשות את ההפרדה - תיקון = מצווה, לבין מנהג - מעשה המצווה הנהוג בעולם הזה. בהצלחה

וירוס 12

New member
לי בכלל אין מזוזה בבית

ועד עכשיו קרו לי רק דברים טובים, טפו טפו טפו

למעלה