האמת היא שאני דוקא בעד טיפולים חינם
בתחום של רפואה משלימה, הדיעה הרווחת היא נגד טיפולי חינם באופן גורף (תמיד מספרים את הסיפור הידוע על מייסד הרייקי ומה שקרה לו עם הקבצנים) - הרעיון הוא שאנשים לא יודעים להעריך טיפול חינם. לי אישית הדיעה הזו לא התאימה - גם כמקבלת זכיתי לקבל לא מעט טיפולים חינם (ואפילו סדרת הטיפולים ברפלקסולוגיה שעשתה שינוי מהותי בחיים שלי היתה במחיר סמלי לחלוטין), ואחר כך כשלמדתי את התחום, החלטתי שמתאים לי יותר להעניק את הטיפולים למי שבחרתי - ובמשך שנים טיפלתי בחינם.גם היום כשאני כבר מקבלת תשלום, עדיין יש את "חוג הבית" שלי שאני שמחה להעניק להם, עדיין אני מטפלת בפסטיבלים (שזה כמעט חינם) ובודאי שכאשר אני מתרגלת טכניקה חדשה, לא נראה לי הגון לקבל תשלום עבור הסטאז'. תמיד שמחתי שיש לי מקור פרנסה שמאפשר לי את הבחירה הזו, ולדעתי האפשרות לעבוד ללא שיקולים מסחריים בכלל, העצימה את היכולות ואופי שלי כמטפלת. גם בתחום הטנטרה רוב העיסוק שלי הוא במסגרות של תרגול חינמי, וסדנאות במחיר סמלי אם מבחירה של מנחים מעולים ורציניים להעניק, ואם בתרגול עם חברים. אז איפה ההסתייגות מהחינם? ההסתייגות הראשונה היא כאשר דורשים ממך את החינם או מצפים ממך שתעבוד חינם - לעומת מה שאני מתארת , והוא בחירה שלך להעניק והוקרת תודה והערכת המתת מהמקבל. הסתייגות השניה היא באמת בסיכון המשתמע ממישהו שמציע "עיסוי טנטרי חינם" לאנשים זרים דרך האינטרנט. האמת היא שמפוסטים קודמים של אותו אדם יש לי הרושם שפה זה משהו שנעשה בתמימות, ועדיין זו לא הודעה שהייתי ממליצה לבת שלי להתפתות לענות לה.