מחיקת כתב הגנה

adulterous

New member
מחיקת כתב הגנה

נגד בית חולים שבו אני עובדת הוגשה תביעת רשלנות רפואית. בית החולים הגיש הגנה. התובע מבקש מבימ"ש צו עשה שיצווה עלינו (אני עובדת בארכיון בית החולים) להרשות לתובע לחפש בארכיון את תיקו הרפואי. הבנתי שאם אנחנו מסרבים, התובע יכול לבקש למחוק את הכתב הגנה של בית החולים. אך אם התיק לא נמצא בשל כך שאנחנו לא חייבים לשמור תיק יותר מ 7 שנים אז במקרה כזה עדיין התובע יוכל לבקש למחוק לבית החולים את כתב ההגנה ? יכולות להיות סיבות נוספות שימחקו לבית החולים את הכתב הגנה ?

פרוצדורות

שלום לך, אם ביהמ"ש יאשר צו עשה, וביה"ח יסרב, אכן התובע יכול לבקש מחיקת כתב ההגנה. אם תקיימו את הצו, והתיק לא ימצא מהסיבות שהזכרת, אין עילה למחיקה. אכן יש עוד סיבות שבגינן ימחק כתב ההגנה, וקצרה היריעה מלפרט כאן את כולן. בברכה,

adulterous

New member
איזה סיבות למשל (חלק מהן) ?

היכן אפשר לקרא על סיבות אפשריות שבגינן ימחק כתב ההגנה ? אני יודעת שקצרה היריעה מלפרט את כולן, אבל האם תוכלי לכתוב מעט מהן כדי שיהיה לי מושג כללי ?

עילות מחיקה

שלום רב, למשל, אי הפקדה של שכרו והוצאותיו של מומחה - מהווים עילה למחיקת כתבי טענות. המקרה שאוזכר בשאלתך עוסק במחיקה עקב הפרת צו. אי התייצבות לדיון, למרות שהייתה הזמנה כדין עלול להוביל למחיקת התביעה. חוסר מעש מצד התובע עלול להביא למחיקת התובענה. ועוד ועוד בברכה,

למעלה