מחיקת לינוקס

MachineX

New member
מחיקת לינוקס

התקנתי ראדהט 7.2 ב-ext3 עכשיו אני רוצה למחוק אותו- איך?

Rul3R

New member
fdisk

תשתמש בתוכנה fdisk, תמחוק את המחיצה של לינוקס, אם אתה רוצה להשתמש במחיצה הזאת לווינדוס אז תהפוך אותה למחיצה של דוס, אם יש לך dual boot עם ווינדוס, תוכל להשתמש בתוכנה partision magic (מקווה שכתבתי את זה נכון) מתוך הווינדוס, כדיי למחוק את המחיצה של הלינוקס ולהפוך אותה למחיצה של ווינדוס או כל דבר אחר, הכלי הזה מספק לך את השינוי של המחיצות ביותר קלות ובצורה גראפית בלי להרוס מידע שנשמר במחיצות האחרות.

omri75

New member
Rul3R :>

ואל תשכח fdisk /mbr למחוק את הלילו או כל Boot Loader אחר

MachineX

New member
FDISK

הבעיה היא שה-fdisk של ווינדוס עושה בלגאן עם ה-extended partition של לינוקס- הוא מזהה אותו כמחיצה של דוס על את המחיצות הלוגיות הוא לא רואה אבל אומר הם קיימות לכן אי אפשר להוריד את ה-extended. בקשר לpartition magic אני לא חושב שהוא מזהה ext3

Rul3R

New member
fdisk

לדעתי partision magic אמור לזהות את ext3 כ ext2.. ואם לא, תוכל להשתמש בfdisk של הלינוקס..

מנסיון

partition magic 7 שהוא הכי חדש, נראה לי, אכן מזהה את ext3 בתור ext2. אבל: 1. אי אפשר לשנות את גודל הpartition 2. אי אפשר להזיז את הpartition כלומר, אפשר רק למחוק אותו, ולשים במקומו משהו אחר. ולכן, fdisk יעשה את אותה מלאכה. אבל! fdisk הוא כלי יותר מסוכן, לאנשים שלא מכירים את המחשב לעומק, אז אם כבר, אני חושב שעדיף להשתמש בpartition magic שהוא מסוכן גם, אבל לפחות יותר ברור.

MachineX

New member
תודה

ניסתי למחוק את המחיצות עם fdisk של לינוקס וזה הצליח.

למעלה