מחיקת פרטי סליקה ממאגר

S o l i c o

New member
מחיקת פרטי סליקה ממאגר

שלום, שאלתי היא כזאת: שילמתי עבור מנוי חד פעמי באתר חברתי כלשהו. בטופס הסליקה התבקשתי למסור שם מלא, טלפון, כתובת דואר אלקטרוני ופרטי תשלום. לאחר ביצוע העסקה התברר לי שהאתר שומר אצלו את השם המלא, הטלפון וכתובת הדואר האלקטרוני. האתר בתגובה למייל שלי כתב שהפרטים האלה נשמרים לצורך הנהלת חשבונות ומעקב ולכן אין לו אפשרות למחוק אותם. אני מסרתי את הפרטים במחשבה שזה הולך לחברת האשראי. לאור כל הפריצות לאתרים הישראלים אני לא מעונין שפרטים אלה יישארו על שרתי האתר, פרטים שאין להם שום קשר לשימוש שלי באתר או לעסקה עצמה שכן אימות כרטיס האשראי לא מתבצע מול מספר הטלפון הנייד שלי או הדואר האלקטרוני שהם פרטים שחברת האשראי ממילא לא קושרת אותי אליהם. האם החוק מאפשר לי לתבוע את הסרתם או שבמקרה הזה הצדק הוא עם בעלי האתר? תודה.

תלוי בעובדות

1. כעיקרון, אין לאדם זכות לדרוש מאדם או ארגון שלא להחזיק או למחוק את מידע מסוג כלשהו אודותיו, גם לא פרטי זהות, פרטי אשראי, מידע אישי ומידע אישי רגיש. תלוי אםאותו בעל מידע מחזיק אותו במאגר מידע כמשעותו בחוק. ראה תשובתי כאן. 2. עובדתית, לדעתי התשובה שניתנה לך לא נכונה או לא מדוייקת. למיטב ידיעתי, וזה לא התחום המקצועי שלי, אין שום חובה בחשבונאות לשמור את פרטי כרטיס האשראי בו בוצעה עיסקה, לאחר ביצוע הסליקה. אתה גם צודק בדבריעיך שמי שמבצע את העיסקה זו חברת האשראי או חברת סליקה ולא העסק שמכר לך את המנוי. 3. לפיכך, השאלה המכריעה היא לדעתי השאלה, האם אותו בעל עסק מחזיק מאגר מידע, כמשמעותו של מונח זה בחוק. לא כל אוספת רשומות היא מאגר מידע. אם כן, הוא חייב לקיים את כל הוראות החוק ואז, יש לך גם זכות מעוגנת בחוק לדרוש את הסרת פרטייך מהמאגר. אם יסרבו, אתה יכול להתלונן אצל רשם מאגרי המידע.

S o l i c o

New member
קצת הרחבה

האתר לא שמר את מספר כרטיס האשראי שלי. האתר בסך הכל שמר את השם המלא, הטלפון וכתובת האימייל שסיפקתי בדף פרטי הרכישה. אני אצטט מתגובת האתר: "הפרטים הנשמרים הם פרטים שנשמרים בכל עיסקה אינטרנטית בין לקוח וספק. הפרטים נשמרים במאגר העיסקאות של האתר לצורך מעקב והנהלת חשבונות. הפרטים שציינת בפנייתך הם פרטים שמשמשים אותנו לצרכי מעקב והנהלת חשבונות, ולכן אין לנו אפשרות למחוק אותם משרתי האתר. פרטים אלו נדרשים בעת כל ביצוע עיסקה אינטרנטית, והם נשמרים אצל כל ספק שירותים אינטרנטיים באופן דומה." האם "מאגר העסקאות" כלשונם נחשב כמאגר מידע? איך אני יכול לדעת? אולי הם בכלל לא רשמו שום מאגר כזה בשום פנקס? יכול להיות שמדובר פשוט בנתונים שנשמרים כחלק מהסליקה במערכת ERP כגון SAP או כל דבר אחר וזה לא ממש מאגר?

S o l i c o

New member
לדעתי הם גם לא עומדים בתנאים של להיקרא מאגר

אמנם באתר רשומים אלפי אנשים אבל אחוז האנשים שרוכשים מנוי "פרימיום" הוא יחסית קטן כי האתר בבסיסו חינמי ולכן קשה לי להאמין שיש יותר מ10,000 רשומות וגם אין מידע רגיש שמוחזק באתר.

אז תשאל אותם

אם יענו לך שיש פחות מ 10000 יש לך בעיה, אם לא יענו לך, או שיגידו לך שיש יותר, אז יש לך אפשרות להמשיך בקרב שלך.

למעלה