מחיקת רישום פלילי

מחיקת רישום פלילי

כתבה מומלצת על מחיקת רישום פלילי
הנושא הועלה בפורומים שונים באתר והכתבה רלוונטיית במקרים שונים: ניהול מרשם פלילי, מסירת מידע על רישום פלילי, התיישנות ואיך בפועל מוחקים רישום פלילי.

מאת עו"ד פלילי ארז טובי

פרסומת באיצטלא של כתבה

עורך דין, בין אם הוא ארז ובין אם אזוב קיר, אינו יכול לבטל רישום משטרתי בעבור לקוחו (כאמור בכתבה), אלא, לכל היותר, לבקש לבטלו. ולמותר לציין, שאין הכרח בעורך דין כדי להגיש את הבקשה.

שלום. אני סובל מהבעיה הזאת.

עשיתי מעשה קטן ולא מהותי לפני 14 שנה ( 2001 ) והורשעתי בעבודות שירות ב - 2003. עד היום יש לי את הרישום הזה. למי עליי לפנות כדי לבטל אותו ? לתחנת המשטרה ? אשמח להבהרות.

מחיקת הרשעה

קודם כל, תגובתי לעיל התייחסה לביטול רישום משטרתי בדבר תיק סגור (בעקבות החלטה שלא לחקור או שלא להעמיד לדין), ואילו אתה שואל על מחיקת הרשעה; אלה עניינים דומים, אך לא זהים.
ולשאלה לגופה:
בהנחה שהיית בגיר בעת ביצוע העבירה, והושת עליך עונש של שישה חודשי עבודות שירות, הרשעתך התיישנה בחלוף שבע שנים וחצי מיום גזר הדין, והיא "תימחק" בחלוף עשר שנים נוספות, אלא אם כן תתקבל בקשה שתגיש לנשיא המדינה לקיצור התקופה (ממילא חלק הארי שלה כבר עבר).
ודוּק: משמעות ה"מחיקה" היא, שתיחשב לעניין כל דין כאילו לא הורשעת, אולם הרישום עצמו לא יימחק, ורק הנגישות אליו תוגבל לגורמים מעטים (משטרה, צה"ל, שב"כ וכדומה).
למידע מפורט ומדויק, ראה חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, בייחוד סעיפים 18 - 20.

Arana

Active member
מנהל
מוסיפה לתשובתו של עופר -

כשכתבת "עד היום יש לי את הרישום הזה" - האם התכוונת שכאשר אתה הולך לתחנת משטרה ומבקש להוציא תמצית מרשם פלילי, אתה רואה את התיק?

זה שאתה רואה, לא אומר שגם גורמים אחרים רואים. התדפיס הזה מיועד בשבילך, כדי שתוכל לוודא מה מצב המרשם שלך, האם הוא מעודכן, האם אין מצב שמישהו התחזה בשמך ופתח לך תיקים וכו'. בתדפיס הזה אתה רואה גם דברים שהרבה גורמים אחרים לא רואים, כגון תיקים שנסגרו במשטרה (פרט לתיקים שנסגרו מ"אין אשמה פלילית" - אלה נמחקים לחלוטין גם מהתדפיס שאתה מקבל).
(בתדפיס רשומים גם מועדי ההתיישנות והמחיקה אם אתה רוצה לוודא לגבי התיק הספציפי)

למעלה