מחיקת רישום פלילי.

מחיקת רישום פלילי.

שלום רב. לפני 15 שנה ביצעתי עבירה קטנה והורשעתי בעבודות שירות בלבד ללא בית סוהר. עד היום אני חושב שהעבירה הזאת רשומה והדבר מקשה עליי להתקבל למשרות טובות כי לפעמים מקומות עבודה מסויימים דורשים כידוע רישום נקי. אני מעוניין לפנות למשטרה ולבקש שימחקו את הרישום הזה שפוגע קשות בחיי. למי עליי לפנות ? המשטרה היא הרי גוף רחב מאוד. למי עליי לפנות ספציפית ? מי אחראי . מי מטפל בדברים האלה אצלם. תודה לעונים.

sharpantie

New member
פנה לתחנת המשטרה הקרובה אליך

ובקש את גליון הרישום הפלילי שלך. אם הרישום עדיין מופיע באפשרותך לבקש מחיקתו בהתאם למספר השנים שחלפו מאז ביצוע העברה.( ובהתאם לחוק).
בתחנה יסבירו לך את נוהל הבקשה למחיקה.

שילה1

New member
פנה למחלקת רישום בתחנת המשטרה

הקרובה.הצטייד בבולי הכנסה של 34 שקל-ברר באתר המשטרה.תעודת זהות על שני חלקיה,גם.
בקש"תמצית הרישום הפלילי".משתקבל-תגיש בקשה למחיקה,יסבירו לך ,כאמור.יש תחנות שמקבלות בקשות מסוג זה בימים ושעות מסויימים.

מחיקת הרשעה

לדבריך, הורשעת לפני כחמש עשרה שנים, ולא הוטל עליך עונש מאסר. בנסיבות אלה (ובהנחה שהיית בגיר בעת ביצוע העבירה) הרשעתך התיישנה כעבור שבע שנים מיום מתן גזר הדין, והיא "תימחק" בחלוף עשר שנים נוספות (קרי: עוד כשנתיים), אלא אם כן תתקבל בקשה, שתגיש לנשיא המדינה, לקיצור התקופה. וכתבתי "תימחק" במירכאות, משום שה"מחיקה" אין פירושה העלמת הרישום לחלוטין, אלא צמצום הגישה אליו למספר קטן של גורמים (משטרה, שב"כ, צה"ל, היועץ המשפטי לממשלה וכדומה).
אתה יכול לקבל תדפיס מידע פלילי הנוגע לך בתחנת משטרה, בלא תשלום (בעבר נדרשו בולי הכנסה שלא כדין). מעביד אינו רשאי לדרוש ממך להציג בפניו את התדפיס, ואם הוא דורש, ולא נעים לך לסרב, אתה יכול להציג בפניו רק את הדף הראשון, שאינו כולל רישומים כלשהם.
ודוּק: התשובות של שרפנטיה (לרבות ההסבר באתר "כל זכות" שאליו קישר) ושל שילה אינן מדויקות, והן מרגיזות ומקוממות אותי אישית, משום שהפורום הזה מתיימר להיות מקצועי, והנושא הנדון כבר עלה והובהר בו פעמים אין ספור.

למעלה