מחירים

alahambra

New member
מחירים

שלום

לא הצלחתי למצוא, אז אולי פה יוכלו לעזור:
לאור המחירים העולים של המזון האורגני, היכן ניתן למצוא תוצרת אורגנית סבירה במחירים טובים?

מס' דוגמאות מרשת גדולה:

טחינה אורגנית 500 גרם - המחיר עלה מ-12 ש"ח מלפני 6 חודשים ל- 18 ש"ח (עליה של 33%)
קמח שיפון אורגני - המחיר עלה מ-10 ש"ח מלפני כ-6 חודשים ל- 15 ש"ח (עליה של 50%!)
חסה אורגנית - המחיר עלה מ-5 ש"ח מלפני כ-6 חודשים ל- 6 ש"ח (עליה של 20%)
תפוחים אורגניים - בחודשים האחרונים המחיר נע בין 30 ש"ח לקילו למעל 36 ש"ח לקילו - לא זול בכלל
אבוקדו - לא מצאתי כבר יותר מחודש

ד"א - ראיתי שמחיר של לחם שיפון אורגני מפירמה ידועה, עלה מ- 15 ש"ח ל- 16 ש"ח.
נסעתי למאפיה כדי לבדוק מה המחיר - מסתבר שהוא עולה במאפיה 11 ש"ח - והמחיר ללקוח נשאר זהה למרות העליה במחיר ברשת המזון.

כמובן שהכי טוב היה לקנות ישירות מהמגדל, אבל יש את הבעיה של השיווק וההובלה, והתוצאה היא שלרוב (מנסיוני), המחירים דומים למחירים של רשתות המזון (יענו "שומרים על מחירי המונופול", ואם המחירים של הרשתות עולים, אז כולם "מיישרים קו"- תקנו אותי אם אחרת).

אשמח לקבל לינקים והמלצות - אם אפשר, עדיף מקום אחד שניתן לקנות בו מגוון מוצרים, בין נתניה לרחובות.

תודה לעונות ולעונים

ימימה

New member
אין לי המלצות

אבל לפחות לגבי הירקות פירות שציינת, המחיר עולה כי זו פשוט לא העונה. חסה היא במיטבה בחורף, כנ"ל תפוחים, ואבוקדו אין גם ברשתות השווק בקיץ....

alahambra

New member
תודה רבה לכולם

לגבי מחירי הירקות - יש לי הרגשה שבחורף המחירים שלהם לא יירדו...
והלוואי שאני טועה ואת צודקת

אני מקווה שמישהו ירים את הכפפה- או שאולי אעשה עוד דיון בשנה הבאה, כש (ואני מקווה שלא) מחירי החסה יהיו 8 שקלים ליחידה, מחירי הטחינה יהיו 22 שקל ליחידה , השיפון 20 שקל והתפוחים יגיעו ל-40 שקל לקילו ואף יותר - כי ,נכון להיום, אין שום גורם שיכול לעצור את עליית המחירים המתואמת.

ladybug6

New member
מי שיכול לעצור אותה

זה אנחנו.
הצרכנים.
לא לקנות במחירים מופקעים.
למרבה המזל לא חסרים ירקות ופירות, ולא יקרה כלום אם לא נקנה משהו מסוים לתקופה מסוימת.
כשמחירי הבטטות הרקיעו שחקים, לא מזמן, פשוט לא קניתי בטטות לאיזה חודשיים. באסה, נכון. אכלתי יותר גזר ותפוחי אדמה. אבל בסוף המחיר ירד.
כנ"ל העגבניות, הפלפלים ועוד.

ladybug6

New member
מוצרים שהם לא ירקות/פירות

הכי זול לקנות בסופרים גדולים ולא בחנויות טבע, כדוגמת חצי חינם, רמי לוי וכו'. בסניפים הגדולים יש מבחר גדול שכולל גם אופציות אורגניות (טחינה, לחם וכו'). זה בדר"כ הרבה יותר זול מחנויות טבע.

לגבי פירות וירקות - כמו שכתבה ימימה מעלי, פירות וירקות עונתיים לא תמיד מוצאים כל השנה ואם כן אז המחיר גבוה והתוצרת באיכות נמוכה (חסה, אבוקדו כרגע הם ממש לא במיטבם והמחיר אסטרונומי לעומת החורף).
מעבר לזה, אני יודעת שיש לרשתות כמו עדן מרקט מבצעים על הירקות האורגניים, תתעדכן בדף שלהם.
יש גם אתרים שמאפשרים לך לעשות השוואות מחירים ולקנות מהזול ביותר, אבל אני לא בטוחה עד כמה זה רלוונטי למוצרים אורגניים (שווה לבדוק).

נטאשKה

New member
התשובה הפשוטה היא שלא ניתן

התשובה המורכבת זה שאם תצליח להתארגן על קבוצת קניה ולעשות עסקה עם מגדל אז יתכן שתקבל חלק מהדברים יותר בזול.

אישית מכיוון שבישראל אין שום סטנדרט או פיקוח על אורגני אני בכלל לא טורחת. אבל זאת החלטה לגמרי אישית.

נטאשKה

New member
היא בהחלט נכונה למיטב הידע שלי

ואם היא לא נכונה למיטב הידע שלך אז רצוי שתאיר את עיני במקום רק להודיע שהיא לא נכונה.
אם אתה יודע משהו אחר ממני - קדימה, כתוב. בדיוק בשביל זה יש פורום.

אף אחד פה לא מתיימר להיות מומחה וכל אחד כותב על סמך הידע הקיים שלו ודיעותיו.

Octopussy

New member
יש אפשרות לקבל משלוחים מחוות אורגניות

נסי לחפש ברשת, יש הרבה באזור שציינת.
לא תקבלי שם מחיר לק"ג או ליחידה, אלא מחיר לארגז. תוכלי להזמין פעם אחת ולראות אם משתלם לך. התכולה תלויה בעונה, ויש מספר אתרים אורגניים שניתן להזמין תוצרת אורגנית מיצרנים אחרים באותו המשלוח. מחירי התפ"ע האורגניים הם בסביבות 24 ₪ באחד האתרים.

למעלה