מחירי ההופעות בארץ.

MilkShack

New member
מחירי ההופעות בארץ.

נושא שפתחתי גם בפורום גראנג' אותו אני מנהל... תגידו חברים, מה דעתכם על מחירי ההופעות שצצים וגובהים להם כאן מהופעה להופעה? הופעות הענק של תחילת ה-90' עלו כלום כסף. מקסימום 200 שקל, ואז זה היה מוגזם (ואין מה לזבל שלשקל יש יותר ערך היום, כי שום דבר לא מצדיק מחיר שקפץ בפי 2 וחצי בעשור וחצי. ואני עוד מדבר על כרטיסים זולים). תראו את מטאליקה. מי היה מאמין שבשביל להקת מטאל (לא מזלזל בסגנון, אני עצמי הולך. פשוט מה שהלהקה מייצגת וכו'...) נשלם 1000 שקל כדי לראות אותם קרוב לבמה. ולא תגידו באיזה מושב VIP עם פינוקים או משהו פלצני. בעמידה, על הדשא. אני זוכר שכשווטרס בא לארץ לפני 4 שנים, המחיר 325-375 היה מופקע. היום, כשהודיעו שהכרטיסים המוזלים של אוזי אוסבורן יעלו 315, אנשים היו מבסוטים. זה מראה על מגמתיות. כשאומרים לנו שכרטיס עולה 1000 למטאליקה, ושבוע אחר כך יבואו U2 במחיר של 700 - נתלהב. אניוואי. מה אתם חושבים על הנושא? מעבר לכך, אם רדיוהד או להקה אחרת שאתם ממש אוהבים תגיע לארץ, כמה תיהיו מוכנים לשלם עבור ההופעה שלהם?

צנחן06

New member
בתור אחד שהולך להיות במטאליקה בגולדן רינג

אני חושב שזה באמת יקר מאוד, אבל אני לא יכול לפספס אותם. המחיר לא עד כדי כך יקר כדי שאני אוותר על ההופעה הזו. אבל צודק אתה, המחירים עולים כל הופעה כזו. אבל אם רוג'ר ווטרס היה עובר פה בסיבוב ההופעות החדש של "החומה" הייתי משלם גם אלף שקלים, בלי לחשוב בכלל, אפילו יותר.

קוֹבּ

New member
אני מסכים איתך. המחירים מוגזמים

ועולים באופן מגמתי. הפרופורציות שלנו השתנו בשנים האחרונות וכרטיס ב300 נראה לנו זול במיוחד. זה מגוחך שהופעה של הבלק אייד פיז בישראל עולה היום כמו ההופעה של רדיוהד בניינטיז. עם זאת, שילמתי להופעה של לאונרד כהן באיטליה 1200 ש"ח וזה היה הדבר הכי מרהיב שיש, ומשתלם בהחלט. גם על רדיוהד או ביורק אני לא אהסס להוציא סכום כזה. זה בין הדברים היחידים בחיים ששווה להוציא עליהם כסף.

MilkShack

New member
ועוד בנושא - מילה משוקי וייס על רדיוהד

יש עם שוקי וייס ראיון בעיתון סוף השבוע של "ידיעות אחרונות". הוא אמר על רדיוהד שהוא עוקב אחריהם ושהם יבואו בעתיד לפארק.

The Walrus

New member
מן הסתם הוא עוקב אחריהם,

אבל השאלה אם הוא יצליח להביא אותם... בינתיים שהם לא מופיעים בשום מקום וכנראה לא יופיעו עד שיהיה דיסק חדש - זאת אומרת, 2011. אני יותר שמחתי ממה שהוא אמר על ניל יאנג, שזה "החלום שלו", כי במקרה זה גם החלום שלי
. לא ייאמן שכבר היינו ברשימת הטור באירופה ואז הטור בוטל... הלוואי שזה יקרה מתישהו. אני מעדיף הופעה של ניל על הופעה של רדיוהד anyday (ולא רק כי ראיתי כבר את רדיוהד).

iDanceAlone

New member
הצהרות

בעיניינים האלה צריך לקחת כל הצהרה בערבון מאוד מוגבל. עד שהלהקה לא על הבמה ומנגנים את התו הראשון - עדיין לא בטוח שהם מופיעים פה.

Adidason326655

New member
אני במקומם לא הייתי בא להופיע פה.

למרות הזיקה שלהם למקום, עם כל הקשר של ג'וני, הסיבה היחידה שיש ללהקות להופיע בארץ היא כסף. אמנים לא מעוניינים לבוא לפה לא מבחינה פוליטית ולא מבחינה אישית. ווטרס אני מאמין שלא יחזור לכאן. הוא חוזר מדי פעם לביקורים בגדר.

The Walrus

New member
למה לא?

יש להם הרבה מאוד סיבות להופיע פה... יש פה הרבה מעריצים, קהל מעולה, יש להם קשר אישי עם המקום וגם כלכלית אני חושב שזה יכול להשתלם להם, עם הסכומים הגבוהים שלהקות לרוב מקבלות פה על הופעה. רדיוהד חזרו שנה שעברה לדרום אמריקה אחרי שלא היו שם מאז 95 ואד אמר שהוא מאוד אוהב להגיע למקומות חדשים\שלא ביקרו בהם הרבה זמן... גם נערכה ההופעה הראשונה שלהם בצ'כיה נדמה לי... קיצר יש סיכוי.

Adidason326655

New member
סיכוי תמיד יש.

מה שגם אפשר לסמוך על שוקי וייס. מעניין מי יחמם? דודו טסה? חחח

בוזו

New member
בלי חימום

ואם כבר, אז אולי אמדורסקי או משהו כזה. האפשרויות די מצומצמות, אבל לדעתי יהיה טוב בלי להקת חימום.

Adidason326655

New member
באירועים כאלה זה די מתבקש.

בווטרס לדוגמא חיממו משינה. אני מניח שיביאו להקה בסדר גודל פחות ממשינה, אולי ברי.

The Walrus

New member
דווקא לא נכון,

פול מקרטני, לאונרד כהן ועוד עלו בלי להקת חימום. זה לא כזה נדיר. גם אם תהיה להקת חימום לרדיוהד, סביר להניח שזאת להקה שתגיע איתם מחו"ל: גריזלי בר, liars, bats for lashes, ואפילו kraftwerk האגדיים חיממו את רדיוהד ברחבי העולם, והצטרפו לטור איתם. כשדפש מוד הגיעו, הyeah yeah yeahs חיממו אותם. ככה שאם כן תהיה להקת חימום לרדיוהד, היא כנראה תהיה מחו"ל. ואם זה יהיה מישהו מהארץ, ברי נראה לי מתאים. גם דודו טסה האמת.

בוזו

New member
אנחנו "קצת" מקדימים את עצמנו ../images/Emo13.gif

קודם שיגיעו להופעה. תאכלס, לא מעניין אותי מי יהיה החימום

The Walrus

New member
אין מה לעשות...

דבר ראשון, אני רוצה לנפץ מיתוס שכולנו אוהבים: שבחו"ל זול יותר. בחלק מהמקרים זה נכון, אבל אני באופן אישי שילמתי 200 ומשהו יורו על הופעה של דייויד גילמור בפירנצה. וגם במקרה של רדיוהד, טכנית הכרטיסים להופעות שלהם בwaste (החנות הרשמית) עולים במקרה הכי יקר סביבות 70$, אבל הם תמיד נגמרים בשבריר שנייה ואז צריך לקנות ממקומות אחרים - וזה יקר. בקשר לדעתי בנושא, ברור שזה דבר מעאפן, אבל מבחינתי זה שווה את זה. על לאונרד כהן שילמתי 1200 שקל מכספי האישי, ואני לא מתחרט על זה לרגע. מבחינתי לראות אותו שר את Famous Blue Raincoat ממרחק של 2 מטר זאת חוויה שאני אזכור לתמיד, יותר טוב מרוב הדברים האחרים שיכולתי לקנות בכסף הזה. אם אוהבים את האמן מספיק, אין סיבה שלא. הבעיה העיקרית בנושא היא "אמני ביניים", ז"א אמנים שאני לא מת עליהם ברמה של לאונרד ורדיוהד, אבל עדיין מתעניין בהם. מגיעות לארץ שתי להקות, ארכייב וגוברמנט מיול, שהייתי מאוד שמח לראות בהופעה, אבל זה כנראה לא יקרה בגלל שאני לא עד כדי כך אוהב אותם. בעיקר לא אחרי ששילמתי 400 שקל גם על אלביס קוסטלו (מכותבי השירים הגדולים בהיסטורייה בעיניי) וגם על ג'ף בק (אדם שעיצב את הנגינה שלי יותר מכל אחד אחר שהוא לא דייויד גילמור). לכן אני חושב שבארץ יש מקום להשקיע בפסטיבלים, ואני באופן אישי מת להיות בפסטיבל מוזיקה רציני - כי בנוסף לאמנים שבאתי בשבילם, אזכה לראות עוד המון הופעות של אמני ביניים שלא הייתי משלם עליהם בנפרד, אבל עדיין אזכה לראות הופעה שלהם.

The Walrus

New member
אה, ודווקא השנה הופעתי לטובה

ממחירי הכרטיסים. מלבד אלטון ג'ון ומטאליקה שבאמת היו סופר יקרים (אבל למי אכפת מהם, גם בחינם לא הייתי הולך), שאר ההופעות במחיר סביר מאוד: פיקסיז+אדיטורס, פלסיבו, קוסטלו, ג'ף בק, אוסבורן, סקורפיונס, כולם במחירים יחסית סבירים (שלא לדבר על אמנים קטנים יותר כמו ארכייב, המיול, ודיג'יי שאדוו), שעולים כולם סביבות 200 שקל.

למעלה