מחירי השכירות ברעננה יעלו או יירדו ?

מחירי השכירות ברעננה יעלו או יירדו ?

מחירי הדירות לאורך שנים נדמה לנו שהגענו לשיא במחירי שכירות או מכירה של נכסים וכל פעם מחדש כולם "מופתעים" שהמשיכו לעלות. מצ"ב כתבה בהארץ לגבי מצב הדיור עם הערכות של הכתב גיא ליברמן . http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/912136.html לצערי איני מסכימה עם הערכתו לגבי רעננה. אני מאמינה שעדיין יהיו עליות לאור המחסור בהתחלות בנייה חדשות בעיר. אני מזמינה אתכם להמר מה יקרה למחירי הנכסים בשנה זו. יהיה מעניין לקרוא בעוד שנה את תחזיותיכם. עליזה הבלוג שלי: http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/912136.html

ארזS

New member
תגובה

כשיש מי שמוכן לשלם - תמיד יהיה מי שישמח לדרוש !

מחירי השכירות ברעננה

ארז בוקר טוב, אתה צודק. אבל עדיין קיימים נושאי היצע וביקוש שמכתיבים את המחירים. לשמחתי בתקופה האחרונה אני חשה שלא ממהרים לשלם כל מחיר ויש נכסים שממתינים זמן רב להשכרה בשל המחיר המופרז המבוקש. כולי תקווה שכך ימשיך להיות ושהשפיות תחזור לתחום זה. יום טוב, עליזה

סמאילי

New member
צריך לזכור שגם הדולר נמצא עכשיו בשפל

דירה שעלתה 200 אלף דולר לפי שער של בערך 5 ש"ח לדולר (לפני כשנתיים) תעלה עכשיו 250 אלף דולר (לפי שער של 4 ש"ח לדולר) ועוד לא הזכרנו את העלייה במחיר בגלל סיבות אחרות...

מחיר קנייה בדולרים עלה?

מנסיוני בעבודה, מעט לקוחות העלו את המחיר בעקבות שינוי הדולר ובעיקר מדובר בבעלי נכסים חדשים שיצאו לשוק עם פנטזיה ומרביתם לא באמת מצליחים למכור, וויתרו על המכירה. כי מה ששווק לפני חצי שנה ב-200000 לא משלמים עליו בפועל 250000 . בל נשכח כי באותו דולר שמוכרים גם קונים. בעלי הנכסים היותר מנוסים וריאלים העלו מעט את המחיר הדולרי והצמידוהו מיד למחיר שקלי והם אכן אלו שמצליחים יותר למכור. בשכירויות אכן המחיר עלה משמעותית כי מי שזקוק לדירה אינו יכול להשאר בלי. לצערי, חלק מבעלי הבתים עשו מעשה שלא ייעשה ופינו דיירים על מנת לקבל יותר שכירות.. עליזה

ATAF151

New member
החשבון שלך לא נכון

שער הדולר היה 5 שקלים לפני כ 5 שנים ולא לפני חצי שנה. לכן מה ששווק לפי חצי שנה ב 200 אלף דולר משווק היום בכ 215 אלף ולא ב 250. אף בעל בית לא פינה דיירים. יש חוזה ואי אפשר לפנות לפני תומו.

תמים, תמימה!! הלואי שהייתי טועה

לא היתה כוונה לעשות חשבון אלא נצמדתי לדוגמת הכותבת . לגבי שכירויות: יש לי חדשות בשבילך. הרבה מאוד לקוחות הגיעו אלי לחיפוש דירה להשכרה כי נתבקשו ע" משכיר הדירה לפנות "בבקשה" מנומסת ובהקדם את הדירה. חלקם מצאו דרך נוחה לספר לדיירים שהם הולכים להליך של מכירת הנכס/ נותנים את הדירה לקרוב משפחה "נזקק" ולמרות החוזה ביקשו פינוי מוקדם (אפילו בתי הפרטית "זכתה" בכך).

ניטרוי

New member
מה זאת אומרת למרות החוזה?

חוזה נועד בדיוק לתקלות מסוג זה. אם כתוב בו שלא רק הדייר אלא גם בעל הנכס רשאי בהתרעה של חודש/חודשיים לפנות את הנכס ללא קנסות, הרי שזה לא למרות החוזה. דווקא מעניין לדעת מה היה כתוב בחוזה. אם זה לא, אז חוזה אמור להגן במקרה כזה על הדייר. אנא האירי את עיני. תודה

ATAF151

New member
אי אפשר להפר את החוזה

אם החוזה הוא לשנה ללא אפשרות ברורה לפינוי מוקדם, אז לבעל הבית אסור לפנות את הדיירים. ובעלי בית שבכלל מנסים לפנות הם טיפשים, כי ממילא חוזה מסתיים בדרך כלל אחרי שנה, אז ממש לא כדאי להפר את החוזה רק כי אולי הוא ישיג שוכר אחר לחודשים שנותרו לחוזה.

ארזS

New member
עליזה, הרי זה בדיוק מה שכתבתי

רק ניסחתי זאת במילים אחרות. כשיש מי שמשלם יש מי שמבקש.

הכוונה , למרות שהיתה קיימת אופציה

אכן החוזה נחתם לשנה אבל במרבית המקרים יש אופציה לשוכר להמשיך לשכור ובמקרים אלו המשכירים השתמשו בתירוצים שונים ומשונים ולא איפשרו לנצל את האופציה, אך בפועל השכירו מחדש לדיירים שהיו מוכנים לשלם יותר.

HayaBee

New member
עליזה.....הכתובות והלינקים קצת בלגן שעוזרת לך

לישר. בתי שבזמנו לא יכלה לרכוש דירה ברעננה ורכשה דירה בנתניה ליד המכללה, מכרה השבוע את הדירה ברווח ניכר אחרי חצי שעה של פרסום ביד2. נאמר לי שבקדמת השרון לא בונים יותר דירות של 3 חדרים ולכן כל דירה שכזו הינה השקעה טובה לצרכי השכרה וזו באמת מטרת קונה הדירה של בתי. דירותיד שניה 3 חדרים נמכרות בסביבות 750,000- 800,000 שח דירות 4 חדרים מהקבלן 1,100,000 שח+- יש ביקוש ועלית מחירים באזור קידמת השרון בנתניה. לעומת זאת קנתה בתי בבת ים והמחיר שם באמת עלה מאחר ווגם חמותה וגם גיסתה קנו שם לאחרונה יש לנו את הנתונים. מסתבר באמת כפי שכתוב בכתבה שיש ביקוש לבת-ים ועלית מחירים.....ו"החובתים" מתרבים, זה בסדר יכולה להעיד בחתני, זו היתה בחירה מעולה למרות היותו "חובת" צוחקת צוחקת.....גם השפה נשמעה לי בזמנו שונה....לא התרגלנו, הם למדו
דירת 5 חדרים לעוד כשנה בקומה 8 מתוך 9 כמליון שח. אז למי שילדיו מחפשים ולא יכולים להרשות לעצמם את רעננה הרי מידע ואלטרנטיבות. דרך אגב כפר סבא מעבר לפינה וקצת זולה מרעננה לא בהרבה. לגבי הרצליה......שמעתי שהשכונות עדין מהוות מציאות....למי שרואה את העתיד.

למעלה