מחיר האחרוּת

מחיר האחרוּת

אשה נוספת נרצחה והטיעון של 'רצח על רקע כבוד המשפחה' הוא תירוץ עלוב למי שבחרה בדרך אחרת. כזו שרוצה לממש את עצמה ללא שום קשר לעניינים רומנטיים. שמעתי הבוקר את אחד מבני המשפחה שניסה בעדינות לרמוז לכיון הזה. ממה שידוע לי, הטיעון הזה מחפה על סיבות אחרות למשל, הרצון שלה להתגרש או ללמוד לימודים גבוהים. לפעמים למשטרה יש מידע מוקדם וגם אז, נדמה שחייה של אשה ערביה הם הפקר.
בוקר עצוב.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4584109,00.html

מחריד

יש מקומות ותרבויות בהם פוחדים כל כך מהאחרות שמנסים למגר אותה בכל דרך אפשרית.
תמיד, אבל תמיד זה מוביל לדברים מזעזעים ומחרידים.
האינקוויזיציה, ציד המכשפות, פעולות אנטישמיות, פעולות להט"בופוביות או גזעניות...
לפעמים העולם הזה פשוט עצוב לי מדי.

arana1

New member
כמו ש"אחרים" כאן ידוע להעיד אין מקום שבו לא פוחדים מאחרות

לא יודע מה זה אחרות, אבל אני יודע שתרבות ערב מביא לכל מקום

בו יש לה דריסת רגל, פשע, אלימות והקצנה דתית
&nbsp
לא שאיכפת לי מה קורה בתרבות שלהם, איכפת לי שתרבות זו משפיעה באופן מחריד על נתח מכובד מתושבי ישראל היהודים המאמצים תרבות זו בחום אל ליבם

מאיפה בכלל להתחיל להגיב ?

מלדון איתך מה זו בכלל 'תרבות' ומה זו 'דת'? לדבר על קיצוניים דתיים באשר הם, כולל יהודים ?
לדבר על עוולות שאידיאולוגיות קיצוניות אחרות גרמו - ע"ע קומוניזם?
אולי להתחיל מהמשפט התמוה על כך ש'נתח מכובד מתושבי ישראל היהודים מאמצים תרבות זו'. אולי לציין שליהודים שמוצאם מארצות ערב, תרבות מפוארת שמושתקת?
היות ואין לי מושג מאיפה להתחיל, עזבתי.

דרך אגב, לימודי תרבות זה מקצוע מאוד מעניין.

ayaht

New member
כשהקיצוניים הם הרוב, יש לנו בעיה.

האיסלאם הקיצוני משתולל.

רבים בעולם נמשכים לזה.

דאע"ש זו לא תופעה שאפשר לקבל בסלחנות.

גם רצח על רקע "כבוד המשפחה" זה משהו שאסור להרשות.

במשפחה הזו נרצחו כבר 10 נשים ב 14 שנים על אותו הרקע בדיוק.

נכון. צודקת. הרעיון שקיימות תרבויות הכוללות קניבליזם

או עריפת ראשים, או אונס בסיטונות או תופי טמטם מתחת לחלון ב-2 אחרי חצות אכן מזעזע אותי, ועידין יש תרבויות בהן זה ממש נורמטיבי

למיטב ידיעתי...

אחת התרבויות ה'נאורות' ביותר המיטה חרפה על האנושות במאה הקודמת, הרבה מעבר לכל השבטים הקניבלים הקיימים. שלא לדבר על כך שרוב השבטים אינם קניבלים. אונס בסיטונות ? מה הקשר לתרבות ערב?! נשים נאנסות בכל התרבויות, ללא קשר למוצא, לדת או למעמד הכלכלי - חברתי, בעתות מלחמה ובעתות שלום, בכל יבשת שהיא, גם על ידי חבריהן לנשק, אלו שבאו כמוהן בדיוק מה'תרבות המערבית'. תופי הטם טם אינם ערבים לאוזני כשם שרעש זיקוקי הדינור ממסיבות האלפיון העליון הפריע לנו, והמוזיקה לא היתה מזרחית.
עריפת ראשים, מושכת תשומת לב תקשורתית. היא אינה נופלת בזוועתיותה מרציחת מפגינים בטנקים שנעשתה בסין - בחסות המשטר (שלא לדבר על מה שקורה שם היום), מהתעללות באסירים למשל כמו זו שמתואר במכתב של חברת להקת פוסי ריוט מה'כלא' או מהטבח בסרברניצה (בחסות האו"ם...) . אני מקווה שהעיקרון ברור.
אתה כותב מנקודת מוצא של עליונות התרבות המערבית. בשם עליונות זו, נעשו ונעשים דברים איומים ונוראים לא פחות מאשר בשמה של כל תרבות אחרת. פעם זו הנצרות, היום הקיצונים האיסלאמים. יצר ההרס והחורבן קיים בכל חברה ובכל בן אדם. התקווה היא ריסון מצד אחד והתגברות יצר החיים, המיטיב. ככל שנדיר ונטען ש'רק הם' כאלו ולא משנה זהות ה'הם', הסיכון להתנהגות הרסנית וזוועתית גדל. לצערי, כל חברה זקוקה ל 'הם' כדי להגדיר את עצמה ואת גבולותיה ובפרט להאדיר את עצמה על פני חברה אחרת.

arana1

New member
אין שום עליונות לתרבות המערבית על המזרחית

אבל העובדה שהמערב רצח הרבה יותר אנשים מהמזרח נובעת לדעתי מהיותו יותר משוכלל ומאורגן טכנולוגית וחברתית

גם במזרח וגם במערב התרבות והארגון החברתי הוא בעיקרו עדיין מאוד היררכי
ככה שאפשר לומר שכל התרבויות הן נחותות
בדיוק בגלל שכולן מתבססות על איזה שהיא תחושת עליונות חסרת הצדקה ובסיס

לדעתי התקווה אינה בריסון אלא ביכולת לתאר ולממש תרבות המבוססת על הדדיות במקום על סמכותיות

זה ממש, ממש לא רק "תרבות ערב".

אתה תמצא את זה בכל תרבות שהיא, ובכל חברה שהיא. גם ביהדות, בישראליות, בחברה החילונית, הדתית, החרדית, הלהט"בית (קשה להיות ביסקסואל גם בקהילה הגאה. עוד יותר קשה להיות טרנס*/ית. ואם אנחנו מתרחקים ממגדרים בינאריים אנחנו בכלל בבעיה...) וכו' וכו'.
בגרמניה של המאה הקודמת, שהייתה חילונית לגמרי, הדירו לחלוטין כל שונה מכל סוג שהוא. "המתות חסד" של נכים (בגוף ובנפש), רדיפת יהודים, צוענים, הומוסקסואלים, קומוניסטים, שחורים...
כמעט בלתי אפשרי למצוא קהילה שמוכנה לקבל את כל מי שרוצה להיות בה.

למעלה