מחיר האינטיפאדה: 4793 הרוגים.

Wing Chan

New member
מחיר האינטיפאדה: 4793 הרוגים.

"מדוח של ארגון "בצלם" עולה כי עד עתה נהרגו 3,793 פלשתינים ואלף ישראלים במשך 6 שנים אינתיפאדת אל-אקצה, הנכנסת לשנתה השישית, ממשיכה לגבות מחיר דמים קשה משני הצדדים, הן הישראלי והן הפלשתיני. מנתונים שפרסם ארגון זכויות האדם "בצלם", עולה כי מתחילת האינתיפאדה נהרגו 3,733 פלשתינים בשטחים, ו-60 בתוך ישראל. מנגד, נהרגו כ-700 אזרחים ישראלים בשטחים ובתחומי ישראל, ויותר מ-300 מאנשי כוחות הביטחון. מהנתונים שריכז הארגון עולה כי מאז פרוץ האינתיפאדה נהרגו מירי כוחות הביטחון הישראליים 767 קטינים. בבצלם אומרים כי לפחות 1,812 מההרוגים בשטחים לא השתתפו בלחימה בזמן שנהרגו. 208 מההרוגים חוסלו לאחר שהיוו יעד להתנקשות. בנוסף, נהרגו 60 פלשתינים בתוך תחומי ישראל. הנתונים כוללים גם 41 פלשתינים שנהרגו על-ידי אזרחים ישראלים בתחומי השטחים. מנגד, נהרגו על-ידי הפלשתינים 697 אזרחים ישראלים, בשטחים ובתחומי ישראל. 119 מההרוגים הם קטינים. בנוסף, הרגו פלשתינים 314 מאנשי כוחות הביטחון הישראליים. דוברת בצלם, שרית מיכאלי, אמרה ל-nrg‏ מעריב כי מדובר בנתונים קשים מאוד, "המעוררים אצל כולנו מחשבות מרות". היא קראה לשני הצדדים, הישראלי והפלשתיני, לקיים בקפדנות את הוראות המשפט הבינלאומי ההומניטרי, ולהוציא את האזרחים ממעגל הלחימה. "בצלם קוראת לשני הצדדים שלא לתקוף אזרחים בכל תנאי ומכל סיבה שהיא", אמרה מיכאלי." לקוח מתוך NRG: http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/485/302.html מתי יגמר כבר הסיפור הזה? מתי יבינו הפלסטינים שע"י טרור הם לא ישיגו לא שלום ולא שקט? מתי אנחנו נבין שמחסומים מחורבנים ומתנחלים קיצונים רק הורסים אותנו? הדבר שדיי עיצבן אותי, זה שלא ראיתי את "בצלם" קמים באותו אופן כאשר התפוצץ איזה אוטובוס בת"א. ראיתי אותם צועקים רק כאשר ישראל פגעה, בטעות, בחפים מפשע. אני עדיין מחזיק מהם אירגון זכויות אדם, רק אחד שסותר את עצמו - בכך שהוא חד צדדי באופן מחריד וזה מכעיס ביותר.

NorthernStar

New member
מתי תבין ישראל שעל ידי דיכוי

וכיבוש אכזריים - לא רק שהיא לא תשיג דבר, היא-היא אחראית להסלמה של האלימות בשטח.

saaror

New member
חבל על היהודים

חבל על שהערבים לא ספגו מכות קשות יותר מתי השמאל יבין שה"מחסומים המחורבנים" וה"מתנחלים הקיצוניים" הם אלו שמונעים אבידות קשות כמו אצל הערבים אז נא להפסיק לחלום בהספמיה,לא משנה מה נעשה,הערבים תמיד ירצו להרגנו ,גם אם תהיה להם מדינה משלהם,כי הפואנטה זה לא הארץ,זה אנחנו

Wing Chan

New member
אלה שמונעים אבידות קשות???

חחחחחח גדול אתה, גדול. צודק, כי שכחתי שכשגוש קטיף היה קיים אז כמובן שלא היו פיגועים וכמובן שלא היו קסאמים וכולם חיו בביטחה. תעשה לי טובה, פיגועים תמיד היו בלי קשר לאם המתנחלים שם או לא. ואגב, כול העיניין הזה של "מושכים את האש" כדי שהערים האחרות לא יחטפו - זה שטויות במיץ. חבר שלי שמשרת בעוקץ סיפר לי כבר מס' פעמים איך מיקום ההתנחלויות רק מפריע שם וממש לא קשור ללאן הפלסטינים יורים. ותאמין לי, מצידי לפנות אותם רק בכדי לשחרר את האחיזה שלהם בביצים של המדינה הזאת. חבורת ביריונים שחושבים שמותר להם הכול.

saaror

New member
בוא נגיד שבאמת אין מחסומים ואין

התנחלויות מה אז יקרה? לא יהיו פיגועים?לא יהיו הרוגים לשני הצדדים?אתה חושב שפשוט יתחיל עתיד ורוד,שבו כולם מאושרים? בטח כיף לך לחיות שם,בעולם החלומות והאשליות...

razre

New member
תיזהר, עוד מעט

מישהו יפגע בך. לא ידעת? לא שמעת שאסור לאדם בעל דעות שונות לדבר בפורום הזה. ישתיקו אותך מהר. וחוץ מזה אתה בטח לא מבין כלום - יש פה דוקטורים. מאוד חכמים. אתה יודע למה ישתיקו אותך? כי מעטים האנשים בפורום הזה, שמוכנים לשמוע אחרים. הם כל כך מרוכזים בדעות שלהם, שהם לא יכולים לראות ימינה ושמאלה. והמעטים שכן מוכנים לשמוע, יושתקו מהר מאוד ע"י אנשים שהדעות שלהם כל כך קיצוניות, שהם בכלל לא מכירים בזכות שלך לחיות על האדמה עליה אתה גר. האנשים האלו עלולים לקרוא לך טרול. הם ינסו להתעלם ממך. אבל תזכור, שהאנשים האלו לא מייצגים את השמאל והם רק השוליים הרקובים של החברה שלנו.

saaror

New member
תודה על האזהרה

באמת התפלאתי אחרי שדחו לי כבר פעמיים את התגובה ככה זה השמאל הקיצוני ברובו,לא שומעים לאחרים...

למעלה