מחיר הנפט-מהפך...

מתן דן

New member
מחיר הנפט-מהפך...

בד"כ מחיר נפט מסוג crude מפגר אחרי מחיר ה brent בתאריך 12.2.09 היו המחירים : brent =45 crude= 33.5 והיום ? brent =44.3 crude =45.8 ז"א : ה crude עלה בתקופה הנ"ל ב 37% !! וה brent לא רק שלא עלה אלא אף ירד ! (יש לציין שמחיר ת.ס קסם נפט נקבעת לפי ה brent) המסקנה: הרווחים מעליית מחירי נפט תלוי בסוג ההשקעה... מה דעתכם?

odloy

New member
שאלה

לא חוכמה לקחת חתך אחד אם היית עושה את אותה השווה על פני שנה? ועל פני 3 שנים?

מתן דן

New member
ואם הייתי עושה,מה היה קורה ?

העניין הוא להראות את השינוי המהיר והשונה בסוגי הסחורות הנסחרות...

aeonf

New member
לא מובן

אני לא מבין דבר וחצי דבר אבל אני מניח שאלו 2 סוגי נפט שונים המשמשים לדברים שונים. אז מה אם הקורולציה ביניהם נמוכה ? גם בין הזהב והנפט הקורולציה נמוכה!

karthur

New member
דעתי היא

שאמנם הcrude יותר תנודתי, אבל אפשר לראות בצורה מובהקת שהברנט מצא תחתית באיזור ה40$ לחבית. לגבי תחתית ה-crude, אם תבדוק תוכל לראות שהוא הגיע למחירים של מתחת ל40$ כמעט בכל המקרים, כאשר היינו שבוע לפני פקיעת החוזה ומעבר לחוזה החדש, ככה שזה יותר מראה שהסוחרים המשיכו לסחור על החוזה הותיק באותה פוזיציה שעבדה להם עד כה (שורט) וכאשר עברו חוזה, המגמה הפסיקה. מה שאומר שגם אם היית רוצה, לא יכולת לקנות את החוזה הישן ב33$ ולמכור את החוזה החדש עבור סכום יותר גבוה פשוט כי זה חוזה אחר. ה-crude והברנט שניהם לפי דעתי מצאו תחתית. עוד 2-3% הבדל בגלל פרמיה של אחד על השני זה כלום לעומת השינוי העתידי שצפוי להיות, כאשר הנפט יגיע לאיזור ה-60$ לחבית ואף יותר. * אין באמור לעיל משום המלצה לקנות / למכור נייר ערך והעושה זאת פועל על פי שיקול דעתו בלבד.

odloy

New member
בדיוק. לא זה מול זה. צריך לבדוק לעומק

לבדוק את מטרות ההשקעה, משך ההשקעה וכו"

למעלה