מחיר השוויון קיצור תוחלת החיים

siv30

New member
מחיר השוויון קיצור תוחלת החיים../images/Emo70.gif

הרבה מחקרים הצביעו על העובדה שתוחלת החיים של נשים ארוכה מזו של הגברים. מחקר חדש מצביע על היפוך המגמה עד כדי כך שיתכן שתוחלת החיים של נשים תרד אף מתחת לזו של הגברים
אחת מהסיבות לכך היא עבודה בתנאי לחץ. לכתבה המלאה במעריב.
 

orlyt

New member
אם זה מחיר השוויון

אז בואו נבטל אותו (רגע.. מה? יש שוויון ואף אחד לא אמר לי?). או שאולי בעצם זה לא מחיר השוויון אלא מחיר החברה הקפיטליסטית שיוצרת כאלו לחצים על בני האדם..
 

siv30

New member
כאשר עוברים מהמילה הכתובה למעשה

מבינים שלכל דבר יש מחיר (שלא תמיד לוקחים אותו בחשבון). כמו כלכלן טוב או רו"ח ששואל מה המחיר, גם אנחנו צריכות לשעות שיקולי עלות/תועלת ולא תמיד להכריע את הסוגיה מראש. בכלל נשים צעקו במשך שנים שוויון בלי לדעת את המחיר. אני חושבת שבשנים האחרונות אנחנו רואות מגמה הפוכה (פוסט פמניזם) והתפכחות מאשליה שאנחנו יכולות להחזיק את החבל משתי קצוותיו - גם להשיג שוויון וגם לא לשלם את המחיר... והגברים, מה אכפת להם לתת לנו שוויון...אם הם יצליחו לחיות טוב יותר ולהמשיך להרוויח מהשאיפה שלנו להשתחרר מהכבלים שלהם, אז בבקשה.
 

טל קר

New member
אני אהיה פוסט פמיניסטית כשנהיה

בתקופה פוסט פטריארכלית. מהו בכלל המחיר לשוויון? מחקר שלעישון ולשתיה וללחצים בעבודה יש נזקים? סליחה, אבל אני לא שותה, ולא מעשנת, אז אין לי שום כוונה לעשות 'בוהו'. לחצים בעבודה זה לא תוצאה של שוויון, זו תוצאה של חברה קפיטליסטית. חוץ מזה שחשוב לא רק גם כמה חיים, אלא איך. כיום אי אפשר להרגיש מהו התשלום על שוויון, כי אין שוויון. הלחצים הכבדים של נשים הם תוצאה של אי שוויון חמור. אי שוויון חמור כי ישנה מגמה שמצליחה באופן מאוד חלקי לשוויון בעולם העבודה, בהתעלם ממה שקורה במשפחה. ואז הנשים לא רק בלחץ בעבודה, אלא גם בלחץ במשפחה. הן אמורות לעשות "שתי קריירות" אחת בבית ואחת בחוץ. והקריירות האלו באות אחת על חשבון השניה, כשבתפיסה המסורתית אצל גבר הקריירות האלו משתלבות אחת בשניה. בבחינת "אבא טוב ובעל טוב זה להיות מפרנס טוב". הכבלים של הבית, שיש הרבה שמתעלמות מהם, הם הגורמים לנו לשלם מחיר. גם בגלל שבגינם אנחנו נעצרות מלהצליח בעולם העבודה עצמו, וגם בגלל ההשפעה על חיינו (מבחינת לחצים). מה המשמעות של "לקבל שוויון מהגברים"? יש איזה נוסחת קסמים וזקני ציון? מדובר בשינוי חברתי. גם נשים יכולות להיות לא שוויוניות. גם גברים יכולים להיות שוויונים.
 

siv30

New member
הבנתי, לשיטתך כל דיון מתחיל ומסתיים

בפמניזם לוחמני משהו. לא משנה אם הוא נכון או לא נכון, לא משנה אם הוא מועיל או מזיק, העיקר שיהיה פמניסטי. בנקודה הזו אני נכנעת, אני לא אצליח לשכנע אותך לשגת צעד אחורה ולשקול את הערכים ואת המלחמות שאת מנהלת. רק נקודה אחת למחשבה : בעידן שאנחנו חיים בו, נשים רבות הבינו שפמניזם הוא לא חזות הכל. רבות מאיתנו חשות שהסיסמא נכשלה וכך גם המלחמה. בדיוק כמו שההיפים של שנות ה- 60 נכשלו והפכו לממסדיים,הבינו שעדיף לשנות מתוך הממסד ולהרוויח את מה שיש לממסד להציע במקום להילחם בו ולהשיג כלום. כך גם הנשים שאני מכירה נקעה נפשם מסיסמאות הפמניזם שלא הצליחו להשיג כלום אלא רק פגעו בנו. בואי נסקור את הצלחות הפמניזם כשיטה ונראה שהיום נשארנו עם חצי תאוותנו בידנו. בגלל זה היום רוב הנשים אינן מאמינות בשיטה ואת לא רואה תנועה חברתית גדולה בכיוון. כמו שאמרתי, אדם יחיה באמונתו. בהצלחה.
 

טל קר

New member
אי הבנה

לא כל דיון, אבל דיון שעוסק בזכויות נשים ובשוויון בהחלט. הרי זה פרי הגדרה. איך יכול להיות דיון על שוויון נשים שלא יתיחס לפמיניזם? הרי פמיניזם עוסק בשוויון הזדמנויות וערך לנשים. ממש תמוה בעיני שזה נראה לך משונה. שוויון? נשים? איך אפשר שלא לדון בפמיניזם בהקשרים כאלו? והקטע של 'לוחמני'? זה הקטע בו אני לא רק יושבת על התחת וחושבת מחשבות לעצמי אלא משתפת אחרות במחשבות שלי בנסיון לשנות. הרי דברים לא ישתנו מעצמם אם אני אעצום עיניים ואסתכל עמוק פנימה. אם כתיבת הודעות מנומקות העוסקות בפמיניזם בדיון העוסק בשוויון לנשים נראית לך לוחמנית מעבר לגדר הסביר, כנראה שמידת הפאסיביות שלנו שונה. מאד. "לא משנה אם הוא מועיל או מזיק"? באסטרטגיה, קוראים להרחבת מרחב האפשרויות של אחד הצדדים "אסטרטגיה שולטת חלש". כלומר אפשר לבחור את מה שניתן היה לבחור קודם, וגם אפשרויות חדשות, ולכן אפשר או לשפר או להשאר באותו מצב, אבל לא להרע. חוץ מזה, שיש דבר כזה שנקרא חשיבה ביקורתית שאותו כדאי לנצל כשנתקלים במחקרים בכלל ובכותרות סנציוניות לעיתון בפרט. ועוד משהו שלמדתי במסגרת לימודי - כשמדברים על עלויות, צריך להשוות לאלטרנטיבות. העלות של תלות כלכלית באחרים והעדר עצמאות היא עלות הרבה יותר חמורה מ"עלות" של נזקי עישון ואלכוהול שאינם מחוייבי המציאות. יוצא לי לחשוב הרבה, על אף גילי הצעיר P: וחשבתי הרבה על הערכים של צדק חברתי שאני דוגלת בהם, ועל המאבקים שאני משתדלת לקחת בהן חלק למען אותם ערכים. ויש לך טעות חמורה בנקודה שלך למחשבה: בעידן שאנחנו חיים בו, נשים רבות לא רק שלא הבינו שפמיניזם הוא חזות הכל, נשים רבות בכלל לא הבינו מה זה פמיניזם. נשים רבות מחזיקות בסטריאוטיפים על פמיניזם, לא מודעות להשגי הפמיניזם או נולדו כבר לתוכם, והמסקנה מכך שהצלחות הפמיניזם (שהן רבות ומשמעותיות, וגם הוגי דעות כישעיהו ליבוביץ' הגדירו את הפמיניזם כמהפכה הגדולה של תקופתנו) טרם הגיעו למיצוי, היא בדיוק הפוכה משלך - שצריך להמשיך. לא מדובר במצב בו הרוב דגלו ב"שיטה" ונטשו אותה, ולכן יש אולי לחשוב איפה טעינו. מדובר במצב הפוך. הרוב בכלל לא התוודע ומודע ל"שיטה" , ומוצף במסרים וסטריאוטיפים שליליים עליה (ומדובר גם בנשים, משכילות, שעדין מתיחסות ל'פמיניזם' כמשהו שלילי, וחושבות ש'פמיניזם לוחמני' זה דבר שלילי) ולכן לתנועה החברתית יש עוד הרבה מה לעשות מעבר לשינויים החקיקתיים. הפמיניזם השיג הרבה, אבל יש לו עוד הרבה מה להשיג. לפמיניזם יש בעיות שלמאבקים חברתיים אחרים אין (טוב, אני חייבת למצוא ת'מאמר הזה, פשוט החיפוש בתפוז לא הסתייע בידי ביומיים האחרונים) ולכן הוא נתקל בקשיים שמאבקים חברתיים אחרים לא נתקלים בהם. זה הקטע בו נשים מודעות אמורות שלא להרים ידיים. אם קשה אז נשברים? P:
 

siv30

New member
קראת את הספר של טלי רוזין ../images/Emo35.gif

די בהתחלה היא מסבירה מה זה פמניזם. לשיטתה פמניזם היא להסתכל על הדברים מנקודת מבט נשית ולשפוך אור חדש על ידע קיים. מבחינתי זו טאוטולוגיה ואני אסביר- כאשר אני רואה את הדברים, בהכרח אני כאישה אתן את הפרשנות הנשית שלי. אני לא חייבת להיות פמניסטית בשביל לפרש את הדברים מנקודת השקפה נשית כי אני אישה (וכרגע לא נראה לי שי משהו לעשות בנידון חוץ משינוי מין כמובן). אחת מהמובאות בספר היא של רבקה ווסט שאמרה "אנשים קוראים לי פמניסטית כל פעם שאני מביעה דעה המבדילה ביני לבין סמרטוט לניקוי רגליים". ללא הבדל מגדר, אישה או גבר, אדם צריך להיות יכול להביע את דעתו מבלי שידביקו לו תווית (פמניסטי, סוציאליסטי, ראליסטי, קומוניסטי וכן הלאה). הדעה צריכה להתקבל כעמדה המשקפת הלך רוח (state of mind) ולאו דווקא עמדה חברתית כזו או אחרת. ברור שאת רואה את הדברים מנקודת מבט אחרת משלי, אבל זה טבע העולם. ברור שאת מסורה למאבק שאת חושבת שנשים צריכות לנהל, אני בטוחה שיש עוד כמוך. אני חושבת שאם מגדירים משהו כמאבק מלכתחילה מפסידים (כי אין משהו באמצע יש או שחור או לבן כפי שבא לידי ביטוי מההודעה שלך). אבל זה לשיטתי ולדעתי. נותר לי לקוות שאת וחברותיך תצליחו בדרכן כפי שאני מאחלת לי ולאלה שכמותי להצליח בדרכן.
 

orlyt

New member
אני מתקשה להבין על איזה אמצע מדובר

קצת שוויון אבל קצת לא? קצת צדק אבל קצת לא? בלי קשר לתוויות, נשים הפנימו את ערכי החברה הפטריארכלית-שוביניסטית בצורה יוצאת מהכלל. אם נשים לא חושבות שמגיע להן שוויון, כי נראה להן שזה הגיוני שהן יושבות בבית וסורגות בזמן שהגבר עובד, אף אחד לא אומר להן לא לעשות את זה. הפמיניזם מציע עוד אופציה לחיים (עוד כמה אופציות..) שכולן לגיטימיות, בעוד שבמצב הקודם לא לרצות להתחתן ולעשות הרבה ילדים הכתיר אותך כמטורללת. המאבק לא מוגדר נגד אנשים אלא נגד תפיסות. כי כן, אין אפור או באמצע כשמדובר על לאפשר לאנשים אופציות נוספות. השחור והלבן זה בתפיסות שמגדירות תקין ולא תקין בצורה חד משמעית. את המאבק כמו שכבר אמרתי לא צריכות לנהל נשים לבד. זה מאבק חברתי.
 

orlyt

New member
אני חושבת שהבעיה היא

שאף אחד לא יודע מהו השוויון המיוחל. הסיבה היא שמעולם לא נוהל דיון ציבורי אמיתי בשאלות האלה ורוב האנשים ניזונים מרסיסי מידע, כך שכל מי שמצהירה על עצמה פמיניסטית פתאום הופכת הדוברת של כולם. ואז צריך להסביר למה מישהי שאומרת שהיא פמיניסטית ושהיא חושבת שנשים צריכות להשתלט על העולם ובלה בלה בלה היא לא פמיניסטית אלא פשוט שוביניסטית מסוג אחר. השוויון אינו דרישה לזהות מוחלטת. הדרישה לשוויון היא קודם כל בהזדמנויות שוות, ביחס הוגן מתוך התחשבות בצרכים המיוחדים של כל אחד (ולא מדובר פה רק על שוויון בין המינים, אלא גם שוויון לקבוצות אחרות שמופלות ע"י החברה וע"י התפיסות הרווחות בה, למשל נכים, למשל טראנסג'נדרים, למשל אנשים בעלי חזות זרה ועוד ועוד, לפעמים אני תוהה מי לא מופלה כי יש כל כך קטגוריות שאפשר להפלות על פיהן..). נכון. לכל דבר יש מחיר, השאלה איפה המחיר היותר גבוה. הפמיניזם השיג לנשים זכות בחירה, שמעבר לאקט הפורמלי של הפתק בקלפי זה אומר שיש להן זכות לקבוע, להביע דעה ולהשפיע על גורלן. (אגב, גם היום, בישראל, נשים שמביעות דעה על המצב המדיני-בטחוני-סכסוכי, נוטים להשתיק אותן כי הן לא עשו קו בלבנון. שימי לב, שהדרך היחידה לנשים לדבר בנושא הזה זה כמעט רק כאמהות לחיילים או לא-עלינו, אמהות שכולות - כלומר מישהי יכולה להיות אישה נבונה ומשכילה, אבל היא יכולה לדבר רק ממקומה כאמא. ומי שהיא לא אמא? ומי שאין לה חייל בקרבי? לא יכולה להיות לה דעה על הבלאגן המקומי?) הפמיניזם אפשר לנשים לעבוד. הן כבר לא תלויות בגבר שיפרנס אותן, הן כבר לא מוגבלות לתחום צר של מקצועות ועיסוקים שהשכר בהם נמוך, לא רק שזה שוויון זה ממש שחרור מהצורך למצוא מהר מהר איזה מישהו שיביא כסף כדי שיהיה מה לאכול גם אם הוא לא האדם שאיתו את רוצה לחיות לשארית חייך, גם אם הוא מכה אותך, גם אם הוא סתם לא נחמד וכפות הרגליים שלו מסריחות. את יכולה להיות אדם עצמאי בזכות עצמך. הפמיניזם קרא לבדוק את מערך הכוחות לא רק בספירה הציבורית (למשל עולם התעסוקה) אלא גם בספירה הפרטית-הביתית. נושאים של חלוקת תפקידים (כדי שנשים לא יעבדו משמרת שניה ושלישית), נושאים של אלימות במשפחה, נושאים של אלימות מינית במשפחה (האם גבר יכול לאנוס את אישתו החוקית? פעם הדרישה למין היתה מובנת מאליה. היום כבר לא, וגבר שכופה על אישתו יחסי מין יכול להיות מואשם באונס לפחות באופן תיאורטי - על העונשים הנלעגים אולי בפעם אחרת..) הפמיניזם, לדעתי, לא פועל רק עבור נשים, אלא עבור חברה הוגנת יותר, שוויונית יותר. כלומר, המאבק אינו נשים מול גברים, אלא נשים וגברים יחד למען שוויון. החברה הפטריארכלית-השוביניסטית מגדירה נשיוּת וגבריוּת בצורה מאוד חד משמעית. היא מחלקת להם תפקידים ומנציחה אותם שוב ושוב באמצעות התרבות (נורמות, ערכים, אמנות וכיו"ב) - זה פוגע בשני המינים. נשים חייבות להיות עדינוֹת וחינניוֹת (לא שיש משהו רע בעדינוּת וחינניוּת, אבל גם אין שום דבר רע בהפך), חייבת להיות להן "גישה" לילדים ומי שזבי חוטם לא עושים לה את זה כנראה קצת דפוקה, ואם היא לא רוצה ללדת כמה כאלה (כי כאמור, הם לא עושים לה את זה, והיא לא ממש יודעת מה לעשות איתם) אז בכלל כדאי לאשפז אותה מהר. אסור להן להראות חכמות מדי (כי מי ירצה אותן ככה, זה נורא מאיים שאת אינטיליגנטית, יותר יפה לך בתור פוסטמה) ונורא חשוב למצוא חתן מהר (תתפשרי קצת.. אז מה אם הוא משעמם אותך, העיקר לא להיות לבד), ובשביל זה כדאי שלא תסתובבי יותר מדי עם הבנים, שלא יצא לך שם רע.. (המוסר החברתי מצוי כולו בקרום הבתולים, הנשים הן שומרות המוסר, אבל זה קשקוש.. זו פשוט שליטה על הגוף והמיניות שלהן) גברים לעומת זאת, יכולים לאכול מה וכמה שהם רוצים (כי קצת כרס עוד לא הורגת להם את הסקס אפיל), הם יכולים לקיים יחסי מין הרבה יותר בחופשיות וזה רק יעשה אותם יותר גבריים אבל מצד שני אסור להם להביע רגשות (כי זה לא גברי מספיק), הם צריכים לשלם בדייטים, הם צריכים לפתח קריירה מצליחה ועוד ועוד.. אז בואו נראה. מחיר השוויון הוא שנשים יכולות לשלם על עצמן בדייטים וגברים לא מחוייבים יותר לממן מישהי שהם בכלל לא מכירים (ולא חסרות הנשים שטוענות שלשלם בדייט זה נימוס ולא קשור לשוביניזם.. מעניין איפה הן היו בשיעור היסטוריה), המאבק הפמיניסטי קשור גם למאבק על שבירת נורמות לגבי מין (הכרה במיניות נשים, בהנאה שלהן, הכרה במשיכה מינית ורגשית שלא בין גברים לנשים, ערעור על נורמות מגדריות), וכמו שציינתי בהתחלה היו עוד כמה דברים מוצלחים שהמאבק הזה השיג. המחקר שהבאת (אגב, הייתי ממליצה לא להסתמך על מחקרים שזוכים לסיקור בצהובונים.. זה בד"כ לא מעיד על טיבם המצוין..) לא קשור לפמיניזם. הוא קשור לקפיטליזם. זה שבעקבות השוויון (לכאורה) תוחלת החיים התקצרה גם עבור נשים לא אומר שהשוויון רע, אלא שלפני כן רק גברים נדפקו מהמערכת הקפיטליסטית, ולכן כמו שאמרתי בשרשור אחר, האחריות ליצירת שוויון אינה רק של התנהגות פרטית של בני אדם (גברים או נשים) אלא האחריות היא גם של החברה שצריכה להתאים את עצמה לחיים של בני אדם. במילים אחרות, במקום שאנחנו כבני אדם נשרת (על סף העבדות) את המערכת הקפיטליסטית, התעסוקה והכלכלה צריכות לשרת אותנו ואת מטרותינו להנות מהחיים. זה אומר שאם פתאום השתנה המצב החברתי וגם נשים עובדות, אז צריך לשנות את אופי עולם התעסוקה ולא הנשים צריכות להתאים את עצמן למערכת. הבעיה היא שהסטנדרט השתרש לו, ובד"כ אנשים בכלל לא מבינים על מה אני מדברת כשאני אומרת שצריך לשנות את המערכת ולא את עצמנו... בכל אופן, נראה לי מדאיג שכל מיני פוסט-פמיניסטיות (שמעולם לא היו פמיניסטיות, וסתם נדבקו לאיזה מושג דבילי שמישהו המציא) קוראות לבטל את השוויון ולחזור לתקופות אפלות יותר...
 

siv30

New member
נראה לי שהחיים שלי ושלך לא מתנהלים

באותו עולם... את חושבת באמת שרק הנשים ^דפוקות^
או שרק הנשים ^זכו מההפקר^ בגלל המהפכה הפמניסטית
הבעיות שאת מתארת, הפתרונות שאת מתארת קשורים לכל מני אוכלוסיות, בינהן שחורים, פלסטינטים, תאילנדים, פיליפינים, הומוסקסואלים, לסביות ועוד. השינוי שהנשים עברו, הוא תודות לשינוי הקונספטואלי בתפיסת אוכלוסיות שאינן מה שמוגדר WASP (אנשים לבנים אנגלו סקסיים). אם את משלה את עצמך שהתנועה הפמניסטית השיגה את כל רשימת ההשגים המכובדת בזכות עצמה, את הוזה, כי ההיסטוריה מוכיחה אחרת. לגבי הטענה שלך בנושא נשים ודיעה על נושאים בטחוניים ובכלל יצוג נשים במערכת הפוליטית, רק אנחנו אשמות במצב. מצד אחד אנחנו לא מצליחות להרים מפלגה שתייצג נאמנה את האינטרס הנשי (היום אין אחת כזאת) אבל מצד שני, כאשר משריינים לנו מקומות במפלגות הקיימות על מנת שנוכל כן להשמיע את הקול הנשי, הנשים לא מרגישות עם זה נוח ומתפתלות. למה לא לבקש 50 אחוז שריון אלא רק 5-6 מקומות
אהה כי אז יחשדו בנו שנכנסו לא בזכות כישורים אלא בזכות האפליה המתקנת ומי רוצה אפליה מתקנת
אף אחת לא רוצה
כולנו נמרות של נייר, גיבורות במילים ובתיאוריה. קודם הנשים צריכות להחליט מה הן רוצות ואז יהיה על מה לדבר. ופמניזם, אם את שואלת אותי מזמן סיסמא חלולה ריקה מתוכן שלא מביאה לנו תועלות.
 

beky1

New member
../images/Emo68.gifבדיוק היתה לי שיחה בנושא הזה

עם הבוס שלי בארוחת הצהריים האחרונה שאכלנו יחד. לדעתי שיוויון לנשים אינו דבר אבסולוטי . כן נשים צריכות להרוויח כמו גברים וכן נשים צריכות לקבל הכרה למס על הוצאות עמו מטפלת ועוד , וכן נשים שהם עקרות בית צריכות לקבל שכר מהמדינה על פעילותם בבית. אבל נשים שכל חייהם הוא קריירה לא צריכות לקבל הכרה של עקרות בית , הטבות מס שחייבים לתת לעקרות בית לא חייבים לתת לנשים שעובדות משרה מלאה ומעלה כי ממילא הן אינן בבית רובו של יום , אבל זכותן יותר גדולה לקבל זיכוי מוגדל על הוצאות הבית כמו מטפלת ועוזרת ועוד. כך שאין שיוויון מוחלט. לנשים נשואות אין מילואים אבל יש חופשת לידה , שכרן נמוך יותר משל גברים באותו מעמד וזאת יש לתקן.ועוד ועוד
 

orlyt

New member
ודאי...

זה בדיוק העניין, שאין קריאה לשוויון מוחלט, אלא לשוויון הזדמנויות ושוויון ביחס הוגן, מתוך מודעות לצרכים הספציפיים. לא להכניס למיטת סדום את כולם למתוח את הקצרים מדי ולקצץ את רגליהם של הארוכים מדי. הפמיניזם הליברלי, בתחילת הדרך הכריז "זכויות כמו לגברים", ובכך הציב את הגבר כסטנדרט בלי להתחשב בצרכים המיוחדים של נשים עובדות (למשל בתקופת הריון, הנקה ואפילו בזמן הוסת). עם הזמן הבינו ששוויון שכזה הוא בעצם אפליה ויש להתייחס לכל "אחד" (מרכאות, כי זה לא ממש באופן אינדיווידואלי, אלא על סמך זהות מסוימת) יחס מתאים.
 

orlyt

New member
בחיי שזה באותו עולם

(אנחנו פשוט מסתכלות עליו אחרת) איפה קראת שרק הנשים דפוקות? איפה קראת שנשים זכו מההפקר בגלל המהפיכה הפמיניסטית? הרי זה בדיוק מה שאני אומרת, שהחברה דופקת גם נשים וגם גברים ושהמאבק הוא לא רק לטובת נשים אלא לטובת החברה כולה כי המטרה היא לשבור גם נורמות התנהגות שמצופות מגברים, ולאפשר לכולם אופציות מגוונות יותר לחיים. הבעיות והפתרונות קשורים לכל האוכלוסיות האלה משום שהפמיניזם שלי קשור גם לדיכויים אחרים של שחורים, פלסטינים, תאילנדים, הומוסקסואלים ואחרים. ואין ספק שהמאבקים החברתיים היו קשורים ביניהם, האם זה מפחית מההישגים של התנועה? מישהו אמר שחייבים לעשות הכל לבד? ברור שהקרקע היתה נוחה יותר לקבלת הדברים (וגם לא לגמרי, אבל נו מילא). פמיניזם, אני תמיד אומרת, זה לא ללכת עם הראש בקיר, מותר לבקש עזרה, וכמו שתנועות אחרות הצטרפו לתנועה הפמיניסטית, כך התנועה הפמיניסטית תמכה גם בתנועות אחרות. לגבי הטענה שלי בנושא נשים ודיעה על הנושא הבטחוני. לא! לא רק אנחנו אשמות במצב! במצב אשמים מקבלי ההחלטות שמשתיקים את הנשים הבודדות שכן אומרות את דבריהן, או הגברים שאומרים לך (גם פה בפורומים) שאם לא עשית קו בלבנון אז תשתקי. מה הקשר למפלגה ומה הקשר לשריון? אני, אורלי, רוצה להגיד את דעתי על ההתנהלות המדינית והבטחונית ואני לא יכולה כי משתיקים אותי. מי עוד אשמים? פאנלים תקשורתיים שמזמינים כל מיני אנשי צבא (גברים) מקשקשים ביניהם וקולן של הנשים לא נשמע, אלא אם הן מ"ארבע אמהות". לגבי מפלגה של נשים. כמה אמרת שאנחנו באוכלוסיה? 51 אחוז בערך.. נו, ולכולנו אותה הדעה בדיוק? כל מה שמעניין אותנו בבואנו להצביע למפלגה זה העמדה שלה בנושא נשים? או שאולי יש לנו גם עמדות שונות בנושאים מדיניים, חברתיים, חינוכיים, בריאותיים...? ומה עם המפלגות הקיימות? הן צריכות לעסוק רק בנושאים של גברים? זה לא מעניינה של החברה כולה לדאוג לנושאים של נשים? לגבי השריון, יש מפלגות שמשריינות, לא מדובר על 5-6 מקומות אלא על אחוז מסוים. מרצ למשל משריינת 40 אחוז, לרוע המזל, בבחירות האחרונות הם לא הצליחו כפי שציפו ולכן השריון לא בא לידי ביטוי בייצוג בכנסת. אין שום מניעה לדרוש שריון של 40 אחוז לכל מין (כמו שיש במרצ וכמו שפועל כיום בשבדיה) וליצור הסברה שתוביל לתמיכה בצעד הזה. בפועל הנבחרות והנבחרים יצטרכו להוכיח את ההצדקה לשריון. לגבי הכשרון, בית הנבחרים שלנו מלא גם היום באנשים לא מוכשרים, אני מוכנה לספוג גם נוכחות של כמה נשים לא מוכשרות.. אחרי הכל לא אוספים כל פושטקית ברחוב ואומרים לה בואי לכנסת. יש מספיק נשים ואנשים לבחור מתוכם. אם יחשדו בנו שנכנסנו לא בצדק.. נו.. אין לי דרך לפתור את התסביכים של כל העולם. הם יצטרכו פשוט לחיות עם זה, עד שיתרגלו לזה שיש נוכחות שווה של גברים ונשים במוסדות השלטון. יפה מאוד שאת יודעת מה כל הנשים רוצות, יש פורום שלם שעוסק בזה (736), לא נראה לי שהם הגיעו למסקנה, אפשר ללכת להודיע להן שלפחות הן כולן לא רוצות אפליה מתקנת. אני לא חושבת שאנחנו גיבורות במילים ובתיאוריה, ואני חושבת שאני יודעת טוב מאוד מה אני רוצה, ואני בהחלט מכירה גם כמה נשים נוספות שיודעות מה הן רוצות. רוב הנשים פשוט לא מתעניינות בפוליטיקה (כמו גם רוב הגברים) הממוסדת, וצריך לדאוג לכך שתהיינה גם דרכים מגוונות לפעול, לא רק דרך הממסד. אם נחכה שכל הנשים יחליט מה הן רוצות, ואז רק נתחיל לדבר הרי שלא נדבר לעולם וכפועל יוצא גם לא נעשה כלום. מה שמתאים לי כבת למעמד בינוני, בעלת השכלה ושגרה אי שם במרכז הארץ לא בהכרח מתאים למי שגרה בפריפריה ומטופלת ב-5 ילדים ולא בהכרח מתאים לפלסטינית, ולא בהכרח מתאים למהגרת עבודה מהפיליפינים. אני חושבת שאם פמיניזם עבורך הוא סיסמא חלולה וריקה מתוכן הרי שאת לא לגמרי יודעת מהו פמיניזם.
 

siv30

New member
לי זה לא נראה כמו אותו עולם

בכל מקרה התשובה שלך תמיד זהה - פמניזים זה הפתרון לכל המחלות. טוב, הבנתי. אני לא חושבת ככה.
 

orlyt

New member
פמיניזם זה לא פתרון לכל המחלות

אבל היה נדמה לי שאנחנו מדברים פה על נושאים של שוויון בין המינים לא? מה הפתרון אם כך? כי לפי מה שאת אומרת הפתרון הוא פעולה של אינדיווידואליות איך עוזרים לאינדיוידואליות שאמנם נלחמות בכל כוחן אבל לא מצליחות...?
 
למעלה