מחיר (לא) הגיוני לעיצוב פנים

מחיר (לא) הגיוני לעיצוב פנים

אנחנו מעוניינים במעצב פנים כלשהו לדירה שקנינו (תקרה וסלון), דיברתי עם כמה מעצבים והמחירים שלהם לשרטוט ויעוץ נראים לי לא הגיוניים בכלל. זו לא עבודה שלוקחת חודש, משהו כמו כמה שעות מקסימום. נראה לכם הגיוני לדרוש על זה שכר שהוא גבוה בהרבה מהממוצע במשק? החל מ- 4000 שח ועד 10000 מה ששמעתי עד עכשיו.

uvls

New member
השוואת מחירים

אם קיבלתם כמה הצעות מחיר שכולן נעות בטווח מסויים, הרי שאלו כנראה המחירים. ככה זה בכל תחום אחר. אם זה עדיין נראה לך יקר מידי נסי לקבל עוד כמה הצעות (שבטח לא יהיו שונות). ההערה שלך על כך שהעבודה אמורה לקחת מקסימום כמה שעות היא הערה גועלית שמעידה על צרות אופקים מסויימת. אם את סבורה שמעצב יושב כמה שעות ומשרטט וזהו, אני מתפלא שאת מחפשת לך אחד. התשלום הוא עבור ידע מצטבר, מומחיות, ניסיון ויצירתיות. לפני שרטוט התכנית המוגשת לך כתוכנית עבודה סופית, שטכנית אכן יכול להתבצע בכמה שעות, מבלים הרבה מאוד זמן בסקיצות, מדידות, התייעצויות, פגישות, תחקורים, רישומים, עוד כמה סקיצות, לימוד חומרים, השוואת מחירים ועוד ועוד. ומה עם פיקוח, תיאום, תכנון ריהוט, ליווי ברכישת ריהוט ובחירת חומרים? אני מניח שאם אלו הצעות המחיר שקיבלתם, הרי שדרשתם יותר משרטוט סלון ותקרה. בכל מקרה אני חוזר וכותב: אם קיבלת כמה הצעות באותו סדר גודל - כנראה שזה סדר הגודל. הם, מן הסתם, מכירים טוב ממכם את השוק ואת העבודה, וטווח מחירים כמו שציינת דווקא משאיר לכם הרבה מרחב תמרון בבחירת מעצב לפי טעמכם ותקציבכם.

???

דבר ראשון לא חשבתי שאתה מנהל פה שדה קרב, והופתעתי ממידת התוקפנות שלך! דבר שני ההנחות שאתה ממהר להסיק הן שגויות והמחירים שקיבלנו לא כוללים פיקוח על העבודה ובוודאי שלא ליווי בקניית ריהוט אלא ציור סקיצות ולקיחת מידות, שזו דרגת המינימום בעיצוב. כאישה שעובדת חודש שלם יום יום עבור שכר נמוך מזה שדורשים ממני, אולי לא עבור כמה שעות עבודה אלא עבור 20, 30ואולי גם יותר, בהחלט מותר לי לתהות על סדר הגודל של המחירים. התגובה שלך מתנשאת מאוד ולא באה לנסות לענות על שאלה שנשאלה בתום לב, אלא אך ורק לשגר חיצים.

uvls

New member
!!!

אופס...אז ככה: "ציור סקיצות" אינו "דרגת המינימום בעיצוב", אלא, לפחות עבורי, דווקא הדרגה המקסימלית, שלא לומר המיטב בתהליך היצירה במקצוע. אודה על האמת - אין לי את האפשרות להעריך עד כמה הצעות המחיר שקיבלת הולמות את היקף העבודה המדוברת, שכן חסרה לי אינפורמציה. הסתמכתי רק על מה שכן כתבת, ובהקשר זה אני נוטה לעמוד מאחורי תגובתי: אדגיש שוב - קבלת כמה הצעות מחיר והשוואה ביניהן יכולה לתת לך סדר גודל ריאלי לגבי היקף ומחיר העבודה, וזו בעצם היתה תשובתי לשאלתך. האגרסיביות (הלא כל כך חריפה, בחייך) נובעת מניחוח של זלזול במקצוע שדימיתי למצוא בניסוח שלך. התגובה היתה מופנית אליך, אבל בעצם התכתבה עם הרבה אנשים אחרים שפגשתי בדרך... אני מתנצל על הפגיעה בך. יובל

didi10

New member
כרוביונת, מסכימה איתך

לגבי השכר הנדרש, מאמינה גם שאם תמשיכו ותחפשו, עם המצב הככ' לא מזהיר במשק, בטוח ותמצאו משהו עם מחיר סביר יותר. אין זה הגיוני לשלם בעבור מה שהאדם למד ואוהב סכום ככ' מופרז, המשיכי פשוט לחפש. ואם תמצאי משהו סביר אשמח אם תעדכני גם אותי. לגבי התגובה של יובל , מסכימה גם כן, כמנהל פורום אינך אמור ככ' לתקוף ולגלות כזו התנשאות. כנראה שזו הסיבה שהפורום הזה ככ' רדום. פורום הוא קצת יותר מפירסום עצמי, וגם אינך טורח לענות לשאלות העוסקות בעיצוב, שחלילה לא תבזבז עלינו את הידע העצום שרכשת, למעשה איננו יכולים כלל להעריך את ידיעותיך מאחר ולעולם לא שיתפת אותנו בהן. קצת אדיבות ורצון טוב- מזמינים לך את אותם דברים. מומלץ לאמץ קצת נעימות בחיים.

למעלה