מחיר למ"ר פלטת עץ

מחיר למ"ר פלטת עץ

היי, מה רמת המחיר של פלטת עץ, ע"פ כל אחד מסוגי העץ (מלא, סנדביץ', סיבית וכו')? וכן מה הסיבולת של כל חומר בנשיאת משקל (בהנחה שהעובי זהה)? ברור לי שהתשובות לא יכולות להיות מוחלטות, וזה תלוי במספר גורמים אותם לא ציינתי, אבל בכל זאת...

yulevi

New member
ישנם משתנים רבים

הכנס לטבלה המצורפת באדיבות מי השרון ותקבל מושג למשקל העצים המלאים המחירים משתנים בהתאם לסוגי העץ השונים ונדירותם,מ"ר יכול לנוע מ כ-2000 שח ועד לעשרות אלפי שקלים למ"ק רמות מחירים כדאי לך לבדוק במחסני עצים,בלוחות המתועשים המחירים בין עשרות שקלים למאות שקלים ללוח, כאן יש מספר רמות ואיכויות

תתחיל מהגורמים שלא ציינת.... רצוי שתציין מה המטרה/ השימוש, זה יקל על תשובה לעניין. לפחות בכל הקשור להתאמת הלוח לשימוש, זה יקל עליך בברור מחירים אחר כך.

אני מריך את זה לצורך התקנת מדפים

המדפים יותקנו בחדר ללא חשש לרטיבות, ועל המדפים יועמס משקל בינוני (מוצרי חשמל קטינים, שימורים, וכו'). אני צריך מדפים ברוחב 40 ס"מ וב-2 אורכים: 2 מ' ו-1.60 מ'. בנוסף, אני מעוניין בלוח דיקט שישמש גב למדף, אז אני מעוניין לברר את מחירו למ"ר. ע"פ מיטב הבנתי הלא מלומדת, מסיבית כדאי להתרחק, וסוג העץ האידיאלי מבחינת עלות/תועלת הוא סנדביץ'. תודה לעונים. נ.ב מה כבר יכול להיכתב בתגובה לשאלתי המקורית, אשר בעקבותיו המשתמש ייחסם ותגובתו תימחק...?

yulevi

New member
סנדביץ

מחירי הלוחות נעים בין 110 שח ל 160 שח תלוי במחסן העצים,אך שים לב ישננן רמות שונות של סנדביץ,תקנה סנדביץ איכותי,אחד המדדים למי שלא כל כך בעניינים היא לראות את צפיפות ההדבקה של השכבות,שאין שום מרווחים או חללים בין השכבות,האורכים שציינת בעייתיים מאוד בגלל אורכם,המחיריםמשציינתי הם ללוחות בגודל 244\122 סמ

המטרה היא להתקין מדפים פתוחים

אני מתכוון להתקין זוויות ניצבות לקיר, התומכות במדף אחת ל-60 ס"מ (ז"א שהמדף ייתמך בכל 60 "מ לכל אורכו, לבל תיווצר בטן). המחיר שציינת, הוא למטר מרובע? ואם כן, מה זה 122/244? מה העומס המירבי, במרחק המקסימלי מהתמיכה (אשר כפי שכתבתי, תבוא אחת ל-60 ס"מ)? מהי עלות משוערת למ"ר דיקט? (אני מעוניין בדיקט כדי שיהווה גב חלק למוצרים המאוחסנים על המדף). אתה מכיר ספק לוחות עץ נחמד באיזור ת"א? תודה.

yulevi

New member
מידות

אלה מידות של לוח סטנדרטי 244 סמ אורך הלוח 122 סמ רוחב הלוח,אם אתה מתכנן מסנדביץ mdfו סיבית תבדוק בהמדביקמחסן ויצרן לבידים בדרום תל אביב פרטים בדפי זהב,מרווחי הזויות הם בסדר,אם תצטרך ניסור של הלוחןת יש נגריות באזור שתוכל להעזר בהן בודאי בהמדביק ימליצו על נגריה מתאימה

מחיר למ"ר

אם אני מבין נכון את הודעתך האחרונה בנוגע למחיר, פלטה באורך 2.44 מ' וברוחב 1.22 עולה בין 110 ל-160 ש"ח. שטח הפלטה הוא כ-3 מ"ר, אז עלות החומר למ"ר היא כ-50 שקלים? האם באמת מקבלים מחירים דומים אם אני אקנה, למשל, 2 מ"ר במצטבר, או שאלה המחירים לנגרים המזמינים כמויות גדולות מאוד? כמו כן, באמת ברמות המחירים האלה עדיף לא להסתכן בעבודה עם מלמין, נכון? מה לגבי צביעה, "קאנט" מעוגל, חיתוך למס' לוחות? מה רמות המחירים כאן? (אני מצטער שאני מבלבל את המוח , אבל אני מעדיף לדעת לפני מה אני הולך לפני בדיקה מול בעלי מקצוע).

yulevi

New member
יש שאלות שאין לנו תשובות

מאחר ואנחנו לא נעזרים בשרותי נגריות,מאחר וכנראה תעזר בשרותי נגריה בודאי איננו יודעים מה התמחור,המחירים שציינתי הוא למחירים שאנו משלמים כחובבים ולא כבעלי נגריות

לכל המעוניין- מחירים.

OK, בדקתי מחירים, ולמען גולשי הפורום, הנה הם: פלטות העץ הגולמיות אכן נמכרות בגודל 244 ס"מ על 122 ס"מ. ניסור הפלטה ללוחות ע"פ המידה המבוקשת, עולה 5 שקלים ליח'. מחיר הפלטה הגולמית, תלוי בחומר, כמובן. מלמין עולה 100 ש"ח לפלטה גולמית. סנדביץ' עולה 140 ש"ח לפלטה גולמית. ב-ACE וב-HOME CENTER המחירים יקרים יותר, להפתעתי. בדקתי גם את נושא הפרזול: עלות זוג עמודים מחוררים לצורך התקנת זוויות מתכווננות, בגובה 2 מ', היא 110 שקלים. עלות זווית המתאימות לעמודים הנ"ל, באורך 27 ס"מ (המתאימות למדף ברוחב 40 ס"מ) היא 21 ש"ח ליח'.

מלמין זוהיא סיבית מצופה, ויש באיכות התואמת ציפוי פורמייקה. בקש שיחתכו לך במידה הרצויה, וידביקו קנט PVC תואם גוון מקדימה. לא יודע מי הכניס לך לראש שיש להתרחק מסיבית, כל עוד שלא טובלים אותה במים, או משתמשים בה בחדר לח במיוחד, אין איתה שום בעיה. הייתי מציע לך ללכת על מחזיקי מתכת, ועלהם המדפים. ואולי בכך תחסוך את הגב (?).

כמה עולה מ"ר מלמין?

המדף לא יוטבל במים, ולא יותקן בחדר לח. מלמין וסנדוויץ חזקים במידה דומה?

Ron 99

New member
אין ספק שסנדויץ או חומר אחר היא התשובה

בעומק של 40 ס"מ אלא אם כן אתה יודע לחבר עץ מלא. סיבית היא יותר כבדה מסנדויץ וצריכים לדעת לעבוד בצורה נכונה אחרת, הכול יתפרק. לכן יהודה המליץ על סנדויץ. שימורים, הפעם האחרונה שבדקתי, הם כבדים. בכול מיקרה, המדפים צריכים ליהיות לא יותר ארוך מ- 60 ס"מ אחרת יקבלו בתן, אפילו ללא משקל. אתה צריך להחליט מה אתה רוצה: מדפים קבועים על הקיר או ארון עצמאי: לפי זה תבחר לשים דיקט מאחורה או זויות מחוברות לקיר.

ייתכן שלא הובנתי כהלכה

כשכתבתי עומק 40 ס"מ, לא התכוונתי לעובי המדף, אלא לשטח הפנים, עליו יונחו המוצרים (רוחב לוח העץ). אני מניח שכולכם הבנתם אותי כך, אבל ליתר ביטחון...

טוב, הבנתי, אתה לא בכיוון בכלל. בוא נתחיל מהתחלה. קודם כל תוכנית, שרטוט של מה שאתה רוצה לעשות. אחר, יהיה יותר קל לתת לך עצות באיזה חומרים להשתמש.

yulevi

New member
הוא כתב בצורה מפורשת

כשנשאל בהתחלה ,הצורך שלו במדפים באורך 200 סמ ו-160 סמ עומק 40 סמ, מה שלי לא ברור, אם המדפים מונחים על זויות למה צריך גב מדיקט,הקיר אמור לשמש כגב לעניות דעתי

סיבה לגב מדיקט

YULEVI, הקיר לא מספיק חלק לטעמי, ודיקט נראה לי זול מאוד. חובב ציון, אני אנסה להעלות תמונת סרטוט בהמשך, אבל אולי תנסה לדלות ממני פרטים בע"פ לגבי מה שלא ברור?

artagel

New member
הקיר לא מספיק חלק לטעמי

לדעתי היית מטפל קודם כל בקיר מיישר מחליק ואולי גם היה מקבל צבע יפה ובזה פותר את בעיית הגב.

למעלה