מחיר מבצע במחיר למתכחלן/מתמשכן/מתמסכן

מחיר מבצע במחיר למתכחלן/מתמשכן/מתמסכן

ההרשמה אמנם הסתיימה, מעניין מי היו "ברי המזל" שזכו...ממש פספוס.

דירות 4 חדרים, במחיר של רק החל מ- 2.318 מיליון ש"ח.

מבצע מחיר למשתכן של האלפיון העליון.

פרטי הזוג אליהם הפניה,הוסתרו.

אתה כנראה לא מכיר את המחירים ברעננה

זה אכן משקף מחיר נמוך ביחס לשוק החופשי.
לא על כל מקום בארץ אפשר להסתכל בפריזמה של באר שבע.

h a j b i

New member
זו לא הנקודה

השאלה האם מחירי דירות כאלה מצדיקים סיבסוד של הקרקע על חשבון שאר הציבור.
לדעתי כמובן אין שום הצדקה לסיבסוד חלקי כזה, רוצים למכור קרקעות בזול? תוזילו את כולן.

ערפל10

New member
ספק אם הייתה שם הנחה בכלל, ואם הייתה אז קטנה מאוד

גם קרובי משפחתי שאותם אני רושם להגרלות קיבלו את ההודעה הזאת ולא רשמתי אותם מחדש. אומנם הקבלן הוריד מחיצה והפך את 5 חדרים ל-4 (יש לי הערכות מדוע זה נעשה, אשמור אותה לעצמי), אבל קל מאוד להחזיר את המצב לקדמותו (את התוכניות ניתן לראות כאן: https://www.ramishviro.co.il/copy-of-2091a). דירות כאלה בשוק החופשי עולות כ-300-350 אש"ח יותר. יחד עם זאת:

1) תנאי התשלום מאוד לא נוחים. אפשר להיתרשם בחוזים שמפורסמים באתר הקבלן. דהיינו צריך להביא כמעט 2 מיליון תוך כמה חודשים ולהמתין למסירה שהשד יודע מתי תהיה. בשוק החופשי תנאי התשלום גמישים הרבה יותר.

2) מפרט הדירות במחיר למשתכן מאוד צנוע ואילו הקבלנים מציעים "פינוקים" למיניהם, החל מתקרות הגבוהות ועד לריצופים, בשווי שיכול בקלות למחוק מחצית ההנחה, אם לא את כולה.

3) עתיד המקום לוט בערפל. אם למשל השוק ייכנס לקפאון, והסימנים לכך הולכים ומצטברים - הוא אמור להישאר אתר בנייה לשנים רבות מאוד. יש גם עננה כבדה מאוד בשל הכוונה להקים שדה תעופה בסמוך למקום ואז הוא יהפוך לואוטוסטרדה של מטוסים קלים ובינוניים.

בקיצור זו הגרלה מאוד יקרה במרכז הארץ שהיקף ההנחה בה נמוך יחסית אם בכלל ישנו.

otherwise

New member
מחיר למשתכן לרוב השקעה גרועה

מפרטים בינוניים, מוניטין רע לתוכנית (שיפגע גם בשווי הדירה), קבלנים חסרי ניסיון בהרבה מקרים, הגבלה של 5 שנים ביכולת למכור, אחוז משקיעים גבוה מאד - דבר שיוריד מחירי שכירות ומחיר מכירה עם תום ההגבלה.
אני לא מכיר את הפרויקט הנוכחי. אני זוכר רק שהיו כתבות בעבר על בעיות ומרמה מצד קבלני מחיר למשתכן ברעננה. המחיר עצמו גבוה ולא בר השגה, מחמיץ את מטרת הפרויקט. פשוט בדיחה.
ובאופן כללי, מומלץ להתרחק מכל מה שקשור לכחלון

ערפל10

New member
לא נכון. יש פרויקטים מאוד שווים עם הנחה משמעותית

למשל הפרויקט באילת בשמחון 6. מדובר בקוו ראשון לים, כאשר מאחורה נמצאים פרויקטי יוקרה מאוד יקרים. אני מעריך ששם ההנחה הייתה כ-40%. ההנחות המשמעותיות בהרצליה, מודיעין, ראשון לציון נדונו בהרחה לתקשורת. אלה מה... הסיכויים לזכות בהגרלות הללו מאוד נמוכים. מאידך ישנן ההגרלות כגון הנדונה ברעננה, בדימונה, בפריפריה מאוד רחוקה אחרת ששם ספק אם בכלל מדובר בהנחה.

otherwise

New member
יש כמה השקעות טובות כנראה

אבל כמו שאמרת, הן בפרויקטים בודדים, והסיכויים לזכות בהן אפסיים...
אני זכיתי בפריפריה הרחוקה וביטלתי. שמח מאד שלא התפתיתי לקנות. זה מוצג לציבור כמו זכייה בפיס, רק שבפועל זאת השקעה מאד מסוכנת ולא אטרקטיבית.

hadooper

New member
אני מסכים ש"מחיר למשתכן" היא תוכנית כושלת.

&nbsp
אבל מס דירה שלישית הוא בעיניי רגולציה הכרחית בשוק הנדל"ן.
אין מספיק מיסוי בשוק הנדל"ן ביחס לשוק ההון - אלא ההיפך יש אפילו ריבית פריים אפסית.
&nbsp
מן המסים הנוכחיים שקיימים, ישנן שלל דרכים לחמוק, משום שהם לא חלים על משקי בית אלא אך ורק על קניה, מכירה והכנסה משכירות של נכס.
&nbsp
מס דירה שלישית מקטין את תשואת מרובי הנכסים בממוצע בכשליש ובכך מפחית את הביקוש שלהם להחזיק בנכסים, מה שבהחלט יכול לשחרר הרבה מאד מהם לשוק הצרכנים (חסרי ומפשרי דיור).
&nbsp
השכירות אמנם לא תתייקר כתוצאה ישירה של המיסוי עצמו, אבל התוספת לשוק הדיור למכירה כן תהיה מהותית.

למעלה