מחיר ממוצע למטר בצפון הישן של ת״א

מחיר ממוצע למטר בצפון הישן של ת״א

אני רואה דירה למכירה בצפון ת״א.
איך אוכל לדעת אם המחיר שלה למטר נחשב גבוה מהממוצע באזור הממוקד?

ראיתי במדלן היטרוית מכירות. אבל האם זה בכלל ריאלי להשוות ככה בת״א או בכלל שכל בניין ודירה הרי יש לה פרמטרים שונים - שנת בנייה. רמת שיפוץ. כיווני אוויר.
אפילו 2 בתים צמודים יכולים להיות שמים וארץ אחד מהשני.

aeonf

New member
תלוי בדירה ובמיקום

רחוב רועש או לא, משופצת או לא, גודל, חניה, מעלית...

aeonf

New member
מדלן יכול לעזור בהנחה והבתים חדשים

בצפון הישן איפה שהם כולם ישנים אין לנתונים במדלן משמעות למעט אולי מגמות.

יש גוף שמוצא עבורך דירות ומשפץ אותן להשבחה?

לא רק מתווך.

כמובן בתשלום.

aeonf

New member
לא שידוע לי

אבל הם יכולים לנהל לך שיפוץ והמלצה על בעלי מקצוע כדי להשביח את הנכס, הם גם ישמחו למכור לך אותו בסוף התהליך.
קח בחשבון שאין וודאות שאתה תרוויח מהתהליך (מה שבספק באמת), הסיכון הוא שלך בלבד.

גם אני רוצה מישהו כזה

מישהו שיאתר עבורי נכסים, ישפץ אותם, ימכור אותם, ואני אגרוף את הרווחים לכיסי בזמן שאני יושב בבית ורואה טלויזיה. רק דבר קטן, אני רוצה התחייבות לרווחים.

וגם בקטע הפילוזופי, תוהה אם מישהו מסוגל להפיק רווחים מפרויקט של השבחה, למה הוא מוכן לחלק את הרווחים לאחרים.

דירות שונות מאד אחת מהשנייה

מתמטית אפשר לחשב ממוצע למ"ר אבל תקבל מספר שחסר חשיבות ברוב המקרים. בדרך כלל אתה צריך לדעת מה מחיר אטרקטיבי לדירה מסויימת. התשובה מביאה בחשבון כל מיני פרמטרים שחלקם אפשר לכמת כמו קומה, מספר כיווני אוויר, וחלקם בלתי אפשרי לכמת כמו בניין מטופח, נוף, חלוקה פנימית חכמה ועוד.

בעייה נוספת עם מחיר ממוצע, שהמחיר הזה הוא לא ליניארי. כלומר דירה של 60 מ"ר לא עולה חצי מדירה של 120 מ"ר.

בקיצור, אני מציע לך לא להסתמך יותר מדי על מחיר ממוצע.

אז על כל עיסקה שמעניינת - לשכור שמאי כדי לבחון כדאיות?

כמה הם גובים?
נשמע לי מסורבל עם כל המידע באינטרנט להתבסס על שמאי בשלב ראשוני

aeonf

New member
ברגע שאתה מתמקצע במקום מסוים

אתה כבר תבין מהר מאד מה הוא שווי השוק של דירה כזו או אחרת ותדע לשקלל את הנתונים לבד, את רובם לפחות.
ידע על עסקאות שנסגרות בפועל גם עוזר כמובן.
לדוגמא אני מתגורר בשכונה ויודע על 3 עסקאות שנסגרו בשנה האחרונה בבניין שלי ולידי ככה שמכיר את המחירים היטב.
מידע באינטרנט בדירות ישנות יכול לתת לך כיוון כללי בלבד, כדי ממש לדעת לתמחר שווי הוגן אין ברירה, צריך "לחיות את השוק".
לא סתם שמאים פונים למתווכים, מי כמובן יודע.

אתה לא חייב להשקיע בנדל"ן אם זה מסובך לך מדי

אני רק מציין בפניך שבאזורים הכי מעניינים להשקעה יש שונות גדולה במחירים שיכולה לעשות או להרוס את הרווח היזמי שלך. אלה דברים שאתה כיזם צריך לדעת, שמאי לא יפתור לך את הבעייה.

אם אתה רוצה להצליח בתחום קשה ותחרותי זה אין מנוס מלימוד עצמי

לפני כמה שנים כל דביל שקנה דירה הרוויח כתוצאה מעלייה כללית של השוק. כיום כשהשוק די סטטי, מתבלט ההבדל בין מקצוענים לחאפרים. צריך לדעת באיזה איזור להשקיע ברמה של רחובות, צריך לדעת איזה דירות מתאימות להשבחה, צריך לדעת מה הלקוחות של המוצר המוגמר מחפשים, מה לשפץ, איך ובכמה, ועוד. וכן, צריך לדעת גם כמה לשלם על הדירה לשיפוץ וכמה סביר לקבל עליה כמשופצת. אם אתה מתכוון להרוויח בשיטת השלט הרחוק, שמישהו אחר יאתר עבורך נכסים, ישפץ וימכור, שיהיה בהצלחה. מניסיון של קרוב ל 20 שנה בתחום הזה, קשה לי לראות סיכוי שתרוויח בצורה כזאת.

למעלה