מחיר ריטוש

1ORCA

New member
מחיר ריטוש

מישהו יודע מה המחיר המקובל לריטוש תמונות בפוטושופ לצילומי אופנה ויופי?

ארטית

New member
זה מאוד תלוי

באיכות התמונה הרצויה ובאיכות המרטש. נע בערך בין 50 שקל לריטושון קליל (ממש לא ביוטי) ל200$ אצל מרטש בעל שם. לדעתי, ריטוש מושקע ורציני צריך לעלות כ200 ש"ח, שעתיים עבודה לפחות של מרטש שמספיק מקצועי לקחת 100 ש"ח לשעה... כמובן שזה תלוי גם בשימוש בתמונה המרוטשת. אם לא צריך ריטוש כל כך מקצועי, לא יגיע לפרסום בעיתון למשל בהדפסה למגזין עם נייר כרומו, אפשר ריטוש פחות מושקע, ובהתאם זמן הריטוש והמחיר.

Smertonos

New member
o_O

אני בהחלט מוכן לעבוד עבור 100ש"ח לשעה. היכן ניתן למצוא מישהו שמשלם ככה?

ארטית

New member
חחחחח

תלוי אופי העבודה, בכמות הזמן הדרוש לסיים אותו ובניסיון העובד. אני לוקחת סכום לא רחוק מזה כפרילנסרית, אחרי יותר מ10 שנות ניסיון... כמובן שרק במקומות כמו משרדי פרסום, ולא במקומונים שבועיים, ובעבודות של כמה שעות או ימים בודדים, ולא פרוייקטים שבועיים וחודשיים שהתשלום לרב לא לפי זמן.

lilyy1

New member
מה פתאוםםםםםם

נראה לי את מדברת על מחירי חול ולא על המחירים בארץ ישראל הקטנה והקמצנית שלנו 200$ אין מצב 50 שקל גגגגגגגגגג לתמונה בין הצלמים הכי טובים בארץ! אבל כעקרון זה הולך בין 15 שקל או 20 שקל לתמונה שכמות התמונות הוא גדול הבנאדם שהולך לשלם 50 שקל לתמונה אולי לאחד הצלמים הטובים כמו דודי חסון וכאלה אבל 200דולר ומעלה לריטוש זה תבקשי את הצלם מספר 1 בנויורק

ארטית

New member
נכון...

את תמצאי "מרטשים" שיעשו אולי ב15!? או 20!? שקל ריטוש, אבל ריטוש ביוטי מקצועי??? מסכן מי שיקבל את העבודה שישקיעו בה 10-15 דקות בלבד! אני מדברת על מקצועי, ולא על משהו פשוט. כזה שבאמת אפשר להשתמש בו במקום איכותי כמו מגזין או פרסום רציני אחר. כמו שאמרתי, מי שמעוניין בפחות מקצועי, בהתאם למהות העבודה והמטרה של התמונה, יקבל בפחות. דרך אגב, אני לא מכירה אף אחד, ואני מכירה קצת... שיהיה מוכן לעשות עבודה טובה על תמונה בפחות מ50 ש"ח, ולא משנה כמה תמונות, אם מדובר בביוטי לבוק למשל. את ה200$ כתבתי כדוגמא לכך שאין גבול למקצועיות ושם והזמן שאפשר להשקיע בריטוש תמונה. כמובן שבארץ לא נראה לי שיש מי שיבקש כזה שכר, אבל עדיין תלוי במהות העבודה.

היי =]

האמת גיליתי את הפורום הזה עכשיו במקרה בעקבות המודעה שכתבת בפורום איפור, אז נעים מאד
שאלה קטנה- אם אני מעוניינת לדוג' בריטוש לתמונות שישמשו אותי בבוק איפור, זה נחשב ריטוש מקצוע י ממש שדורש הרבה עבודה? כי בסך הכל הצורך הוא לתקן פגמי צילום בעיקר (עבדתי עם צלם חובב בשת"פ....) האמת שכבר יומיים אני עובדת על הפוטושופ עם מדריכי ריטוש... אולי אני אעלה עוד מעט לביקורת שלכם....

ארטית

New member
כן ולאו דווקא

כן מדובר בריטוש מקצועי, ביוטי, אבל לאו דווקא הרבה זמן, תלוי ברמת הצילום והתוצאה הרצויה. אם זה צלם חובב, יכול להיות שיהיה הרבה מה לרטש, ובהתאם הזמן. תלוי כמובן גם במודל הצילום ובאיפור... נשמח מאוד אם תעלי את ריטושייך ונביע דעה נעים מאוד וברוכה הבאה

Nienna17

New member
מקובל? בארץ? אין דבר כזה כמעט...

נתחיל מזה שהתחום הזה בארץ ממש לא רחב. רוב האנשים שמרטשים הם הצלמים בעצמם ואז זה פשוט נכלל בעבודה שלהם. גם להרבה צלמים בארץ אין מספיק בשביל להרשות לעצמם לשלם מאות דולרים למרטשים. בחול? המצב שונה לחלוטין. הכל כמובן תלוי במרטש ובמה שהוא שווה. מרטש שלא שווה כלום, אף אחד לא ישלם לו 200$ לריטוש תמונה אחת. אם אתה טוב, אתה תצליח בחול, וצריך הרבה קשרים בשביל להצליח בארץ. מנסיון אישי, אני ניסיתי בארץ ואין שוק. רק עברתי לתחום הרחב יותר הכלל עולמי, חיי השתנו מקצה לקצה
. אז נתחיל מזה שמחיר מקובל - אי דבר כזה. אם הרמה שלך היא בין הגבוהות בין המרטשים אתה יכול לקבל 300$ לתמונה. תמונות ביוטי ואופנה שמתפרסמות לחברות גדולות, עליהן אפשר לקבל בערך בין 100$-300$. עבודות פרטניות לצלמים מתחילים, מאפרות ואפילו דוגמנים - יכול להגיע אולי ל-30$ לתמונה (תלוי מי הלקוח אבל). מתחילים בדרך כלל מוכנים אפילו לעבוד חינם בשביל הנסיון והתיק עבודות. סתם רקע מנסיון אישי.

למעלה