מחכה לעצתך

PREISS100

New member
מחכה לעצתך

שלום הייתי מאד רוצה לקבל קצת הדרכה לגבי ילדיי. יש לי שלושה ילדים .שתי בנות בוגרות בצבא וילד בן 12. בשמך שנים פינקתי אותם ובתקופה שלא עבדתי וישבתי בבית הכל קיבלו מוכן.אם זה אוכל כביסות בית נקי לפני כמה שנים יצאתי לעבוד ואף אחד מהם אינו מוכן לעזור,במיוחד הבנות הגדולות,טוענות שזה תפקידי ובשביל זה אני אמא. אם אני דורשת מהן עזרה הן עונות לי בחוצפה. לאחרונה החלטתי שאני חייבת לשנות גישה ,למרות גילן.הגדולה בת 21 והקטנה בת 19 והן לא מקבלות את השינוי,למרות שאני הולכת עם זה עד הסוף. שבוע שעבר ביקשתי מבתי הקטנה שתעזור לי בניקיון הבית,ואחרי התעקשות היא אמרה לי"תמותי ,מתי תמותי כבר?" היות וההתנהגות שלה היא כך גם בצבא היא נמצאת כרגע בריתוק. אמרתי לה שכל עוד היא לא תתנצל על מה שאמרה לפה היא לא חוזרת ,והיות ואני מכירה את המפקד שלה תיאמנו בנינו והוא אמר לה שהיא תמשיך לישון בצבא כי ההתנהגות שלה בבית וכלפי אמא שלה היא נוראית. בשבת היא ביקשה מהבת הגדולה שלי שתביא לה לאכול וכמה בגדים,והיות ולבת שלי לא היה איך להגיע אליה,היא ביקשה ממני לקחת אותה ,אבל אמרתי לה שעד שהיא לא תתנצל על מה שאמרה אני לא מתכוונת לדבר איתה. הבת הגדולה אמרה לה את זה והיא לא מוכנה ,אמרה לה שמעדיפה להישאר רעבה ולא לבקש ממני סליחה. אני בעמדתי חייבת להיות חזקה ולעמוד על שלי,כי אני חושבת שאם לא אעשה זאת היום ,כך היא תמשיך לדבר אלי. נכון שאולי זה מאוחר ,אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא.\ וכך גם בתי הגדולה והבן שלי יבינו שאני היום חזקה בעמדתי. האם אני נוהגת נכון או שצריכה לנהוג אחרת. יש לציין שגם בני בן ה-12 רואה אותן ומרשה לעצמו לדבר אלי לא יפה. איך אני צריכה לנהוג איתו כשהוא מדבר אלי לא בצורה מכובדת? מחכה לעצתך בדחיפות תודה

מחזקת את ידייך...

שלום רב, את מספרת את מה שמוכר בתאוריה ובחיים. ילדים מפונקים רגילים שיש אדונים ומשרתים. זמן חופשי וכוונות טובות הביאו אותך לבסס בנפשותיהם של ילדייך את האמונה שאת אמונה על כל צרכיהם, רצונותיהם וגחמותיהם. ילדים מפונקים "מכורים "לפינוק, הסידור הזה נוח להם, יש להם חוזה ברור עם העולם : המציאות צריכה להתאים עצמה אליהם. כאשר הם חווים פער בין המובטח למצוי הם חווים תסכול, אכזבה גדולה וכעס שמתבטא כפי שאת מתארת בתביעה, בחוצפה ובחוסר התחשבות באחרים. אחת התרומות הגדולות שלך עכשיו כאן בפורום, היא ללמד הורים לילדים צעירים את כוחו ההרסני של הפינוק, את השלכותיו על רגשות ותפקוד הילד ואת נזקיו לטווח ארוך. על כך תבורכי! מה עושים כעת? השאלה מה את רוצה להשיג? נסי להתמקד ולהתעמק בשאלה: מה את רוצה להשיג? מה המטרה שלך? זו הדרך לבחון האם הדרך שלך מקרבת או מרחיקה אותך מהתוצאה הרצויה לך. בברכה, עינת גבע.

למעלה