מחכים להטלה

רן333

New member
מחכים להטלה

הנה תמונה של הנקבה הקטנה יותר שלי (פיתון מתכדר, כמובן). אם זיהיתי נכון את הביוץ שלה, היא אמורה להטיל לקראת תחילת יוני. בתמונה ניתן לראות את ההתכהות שמאפיינת בד"כ נקבות בשלב הזה של התהליך (אחרי הביוץ ולפני ההטלה). אפשר לראות גם שחלק מהגוף שלה מונח על הצד. את זה הן עושות לפעמים גם ללא קשר לרביה, אבל ההתנהגות הזו מופיעה בתדירות גבוהה יותר במהלך התפתחות הזקיקים ולאחר הביוץ.

naja

New member
בהצלחה.

היא כבר בשלב שניתן להרגיש אצלה את הביצים? אצלי ביוני צפויות שתי השרצות של בואות קונסטריקטור. על הראשונה ההריון מאוד בולט כבר מתחילתו, כנראה בגלל שהיא קטנה יחסית וכנראה עמוסה(בתקוה שבנחשים ולא בביצים לא פוריות) ואצל השניה ההריון כמעט ולא מורגש אבל ככה היו מרבית ההריונות שלה. דרך אגב, גם אצל הבואות שמתי לב לתופעת ההתכהות בשלב שאחרי הביוץ.

רן333

New member
תודה (גם להדר), ובהצלחה גם לך.

אתה יכול לשלוח כאן תמונות של ההריונות? את הביצים ניתן להרגיש אצל הנקבות שלי עוד לפני שהן מוגדרות רשמית כביצים: אפשר למשש אותן כשהן עוד זקיקי ביצים שטרם עזבו את השחלות. אחרי הביוץ לא מרגישים שם גושים נפרדים, אלא מה שנראה פחות או יותר כמו מסה אחת, קשה יחסית. ככה זה, למיטב זכרוני, עד להטלה. אני יודע שאצל מינים רבים של נחשים, העדפות הטמפרטורה של הנקבות משתנות בסביבת הביוץ: הן מתחילות להעדיף טמפרטורות גבוהות יחסית למה שהן מעדיפות בד"כ, וגבוהות עוד יותר ביחס למה שהן מעדיפות בתקופה הקודמת לביוץ. יכול להיות שההתכהות קשורה לה: אולי הצבע הכהה עוזר להן להתחמם.

naja

New member
לצערי אין לי מצלמה.

אם אתה עובר בסביבה, אתה מוזמן לעצור ולצלם...... יכול מאוד להיות שההתכהות קשורה לקליטת החום. גם אצל הבואות לאחר הביוץ יש העדפה לאיזור החם בטרריום. אף פעם לא יצא לי להרגיש זקיקים(האמת היא שלא ניסיתי), אבל את הביוצים בד"כ אני מצליח לזהות, גם כשהם לא ענקיים.

למעלה